Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo
Ontwerper(s)

Chen, Chih-Fan

Review van Harvest Island

In Harvest Island zaai, plant en oogst je verschillende soorten fruit . Ook probeer je rekening te houden met het weer ☀️ . Lukt het jou om de langste reeks te planten en te oogsten?

Harvest Island - Jumbo - Inhoud
Inhoud

Doel van het spel

Elke speler krijgt drie velden waarop hij fruit kan zaaien. Hierop kan je 3x, 5x of onbeperkt fruit planten. Per veld mag je één soort fruit zaaien. Door fruitkaarten te oogsten verdien je punten. Het spel speelt zich af in vier verschillende seizoenen.

Spelverloop

Als je aan de beurt bent kan je twee acties uitvoeren.

 1. Je mag twee kaarten uit je hand spelen. Je kan bijvoorbeeld één soort fruit zaaien en als je nog een zelfde soort fruitkaart heb, kan je ook meteen één kaart planten.
  Als je niks kan met de kaarten in je hand, mag je ook twee kaarten afleggen in de “voorraad” en in ruil hiervoor krijg je een mestkaart.
 2. Je mag ook oogsten. Je legt dan de kaart die je gezaaid hebt af en de fruitkaarten die je gepland hebt, leg je op je persoonlijke stapel (eind van het spel zijn deze kaarten punten waard).

Aan het eind van je beurt, vul je altijd je hand weer aan tot vier kaarten. Je mag een blinde kaart van het huidige seizoen pakken of van de “markt”.

Harvest Island - Jumbo - Startopstelling
Startopstelling – de bovenste twee kaarten aan de linkerkant van het spelbord vormen de markt. De kaarten eronder vormen de voorraad.

Extra regels

 • Als er vier kaarten in de voorraad liggen, leg je de kaarten die de markt vormen af en schuif je de kaarten van de voorraad omhoog.
 • Weerkaarten; elke seizoen bevat ook een aantal weerkaarten. Als je een weerkaart pakt, leg je deze meteen op de daarvoor bestemde plek (rechts naast het bord). Draai je eerst een ‘Stralende zon‘ en daarna een ‘Stortbui‘? Dan is er niks aan de hand, deze kaarten heffen elkaar op en de kaarten worden dan afgelegd. Draai je echter drie dezelfde weerkaarten achter elkaar, dan ontstaat er noodweer. Iedere speler moet van het veld waar hij de meeste fruitkaarten op heeft liggen de helft van de kaarten afleggen, dit moeten de kaarten zijn met de hoogste waardes (mestkaarten uitgezonderd).
 • Dierenmedailles; heb je minimaal drie fruitkaarten geplant, dan kan je in aanmerking komen voor een dierenmedaille. Ben jij degene die van dit soort fruit de meeste fruitkaarten oogst? Dan krijg jij de dierenmedaille. Op het scorebord kan je met behulp van de kleine stukjes fruit, bijhouden wat de langste reeks van ieder stuk fruit is.
 • Bemestingskaart; wanneer je twee fruitkaarten aflegt in de voorraad mag je ervoor kiezen om een bemestingskaart te pakken en een fruitkaart. Een bemestingskaart mag je in een volgende beurt bij je geplante fruitkaarten leggen. Een bemestingskaart telt als twee kaarten bij het tellen van het aantal geoogste kaarten.
Harvest Island- Fruitkaarten gezaaid en geplant.
De fruitkaart onder het veld, geeft aan welk soort fruit je hebt gezaaid. De kaarten erboven zijn je geplante fruitkaarten.

Punten verdienen

Wanneer alle kaarten op zijn worden de punten op de volgende manier geteld:

 • Tel alle punten van de geoogste fruitkaarten bij elkaar op;
 • Voor elke dierenmedaille krijg je 8 punten;
 • En alle fruitkaarten die nog op je veld liggen, krijg je 2 punten.

Conclusie

Ik moet eerlijk bekennen, dat ik de spelregels op een of andere manier een beetje ingewikkeld vond overkomen, maar het is eigenlijk een vrij simpel spelletje. Dit is echt zo’n kaartspel waar je gewoon moet beginnen en dan begrijp je het snel.

Ik speelde het spel met twee spelers en dan speelt het al leuk, maar als je met meerdere spelers speelt zullen de dierenmedailles vaker van eigenaar wisselen en spaar je vaker hetzelfde soort fruit.

Harvest Island is een leuk spelletje voor even tussendoor. Het verzamelen van de langste reeks deed met een beetje denken aan Lyttle Wood. En het thema deed me weer denken aan een ander leuk spel, namelijk Fruit Picking. Als je deze spellen leuk vindt, dan vind je Harvest Island ook leuk!

Harvest Island is bedacht door Chih-Fan Chen en wordt uitgegeven door Jumbo. Je kan het spel spelen met 2-4 spelers in ongeveer 30 minuten.

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Harvest Island is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Harvest Island bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Harvest Island

Omschrijving van Harvest Island


Harvest Island is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Harvest Island duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Harvest Island is ontworpen door Chih-Fan Chen en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Harvest Island bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Harvest Island bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.