Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA
Ontwerper(s)

Burkhardt, Günter

Review van Honga

HONGA…HONGA…HONGA Nee, dit is geen cursus ‘regendans voor beginners’. Het klinkt meer als een oerkreet en niets is minder waar. Dus kom snel uit je eigen mancave en kruip in de huid van één van de leden van de sabeltandtijgerclan. Er staat flink wat op het spel, de vacature van opperhoofd staat namelijk open en jij gaat je best doen om de andere clanleden te laten zien dat jij de geschiktste kandidaat bent. Je moet niet allen goed voor de clan kunnen zorgen maar vooral HONGA te vriend kunnen houden!

HONGA is een bordspel dat in Nederland wordt uitgegeven door HABA. Die ken je misschien vooral van de kinderspellen waar ze sterk in zijn. Maar af en toe brengen ze ook een spel uit voor het oudere publiek, zoals het wat meer bekendere Karuba. HONGA komt uit de koker van Günter Burkhardt, die eerder ook al het award winnende spel Fonkelschat ontwierp dat de onderscheiding ‘kinderspel van het jaar 2018’ kreeg. Het artwork is gemaakt door Stephanie Böhm. HONGA is al te spelen vanaf 8 jaar en kan met 2-5 spelers gespeeld worden. De speelduur is zo’n 45 minuten.

Honga Bordspel HABA

Doel van het spel

Wil jij gekozen worden tot het nieuwe opperhoofd van de sabeltandtijgerclan, dan moet je natuurlijk wel bewijzen dat je dat waard bent. Je gaat allerlei acties uitvoeren en opdrachten voltooien. Tussendoor laat je ook zien dat je goed bent in grondstoffen verzamelen om mee te kunnen ruilen. Hier en daar probeer je zelfs nog wat waardevolle mammoeten te lokken. Maar vergeet niet voor het belangrijkste lid van jullie clan te zorgen…HONGA. HONGA is een sabeltandtijger die van aandacht houdt. Als je dat niet geeft komt hij je voorraad opeten…stoute kat!

Honga Bordspel HABA

HONGA spelen

Het spel is supersnel opgebouwd. Kies één van de 5 karakters en ga aan de slag. Leuke tip, de startspeler is degene met het ruigste haar, doe er je voordeel mee

Een beurt bestaat uit de volgende stappen…

  1. Een actieschijf neerleggen
  2. Geef HONGA aandacht
  3. Gekozen acties uitvoeren en bonuskaarten spelen (max 2 per beurt)
  4. Pak een nieuwe actieschijf van de trekstapel

Op het leuk geïllustreerde bord heb je de mogelijkheid om 9 acties uit te voeren. Je kan kiezen uit het verzamelen van voorraden, mammoeten lokken, ruilen, bonuskaarten scoren, klimmen op de heilige berg en aandacht geven aan HONGA. Acties worden gekozen aan de hand van de ronde actieschijven. Deze leg je neer op één van de vier ronde velden. De handen op de actieschijf bepalen welke acties jij mag spelen. Dus let goed op hoe je hem neerlegt. Het aantal handen geeft aan hoe vaak je die actie mag uitvoeren. Je geeft trouwens aandacht aan HONGA door ervoor te zorgen dat er minimaal één hand zijn kant op wijst.

Schuilt er geen dierenvriend in jou en je verzuimt om HONGA aandacht te geven dan komt hij meteen naar jou toe en begint je voorraad op te eten. Alleen met een specifieke bonuskaart raak je hem weer kwijt. Twee keer nadenken dus voordat al je vissen en bessen in zijn maag belanden.

Leuke extra’s zijn onder andere de mammoeten. Heb jij de meeste van deze harige uit de kluiten gewassen olifanten verzameld, dan win je de waardevolle mammoettand. Hiermee mag je actieschijven pakken waar meer handen op staan en waarmee je dus meer acties kunt uitvoeren. Tussendoor kan jouw karakter ook de heilige berg beklimmen. Best lucratief om te doen. Wie als eerste boven is wint namelijk direct 5 punten. Alles wordt daarna gereset en de klim begint voor iedereen weer van onderaan.

Wie uiteindelijk de meeste overwinningspunten heeft behaald mag zich het nieuwe opperhoofd noemen.

Honga Bordspel HABA

Onze conclusie van HONGA

Vanaf het eerste moment vonden wij HONGA al meteen leuk. De doos trekt meteen aan en de inhoud stelt ook niet teleur. Erg leuk vormgegeven bord en speelmateriaal. We vinden het ook altijd een goed teken als de onderdelen van lekker stevige en robuuste materialen zijn gemaakt. Dat is hier zeker het geval, het geheel gaat dus lekker lang mee. Hebben het spel met z’n tweetjes gespeeld en ook met z’n vieren. In beide gevallen leuk om te spelen. De opbouw en regels van het spel zijn erg simpel. Als je het speelstuk van HONGA (de sabeltandtijger) voor het eerst ziet, denk je dat hij uit de dierentuin van een Playmobil doos is ontsnapt, zo groot is die, maar je wordt al gauw gek op hem. In het Spaans betekent HONGA trouwens ‘paddenstoel’, misschien toeval maar laat dat nou één van de grondstoffen zijn die je kunt verzamelen. HONGA is lekker luchtig en je hoeft dus niet diep na te denken. Dat zorgt voor een leuke en gezellige sfeer waar volop ruimte is voor leuke verhalen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Honga is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Honga bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Honga

Omschrijving van Honga


Honga is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Honga duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Honga is ontworpen door Günter Burkhardt en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt Honga bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Honga bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.