Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Ravensburger

Ravensburger

Review van Jaws

Deze film-klassieker uit 1975 alweer, is nu als bordspel uitgegeven door Ravensburger. En waar we van te voren een beetje huiverig waren voor een spel gemaakt over een film, waren we na het spelen van dit super spannende spel juist heel enthousiast!

Het verhaal van dit spel sluit uitstekend aan bij de film. Het is een echt kat en muisspel tussen aan de ene kant Quint, Brody & Hooper en aan de andere kant onze grote vriend de Haai. 1 Speler speelt met de haai, en 1, 2 of 3 spelers spelen coöperatief met de andere karakters als haaien-jagers. 1 tegen allen dus.

Jaws Bordspel Ravensburger

2 Spellen in één

Het spel is opgedeeld in 2 ‘Acts’. Act 1 speelt zich af op Amity Island. Dit deel van het spel is een echt hidden-movement spel (bv. Scotland Yard). De haai probeert zoveel mogelijk zwemmers op te peuzelen. De andere personages proberen de haai te lokaliseren en hem met 2 vaten te raken.

Hoe goed, of juist hoe slecht, je het in het eerste deel van het spel hebt gedaan werkt door in deel 2. Heb je als haai veel zwemmers op kunnen eten dan heb je in deel 2 van het spel meer voordelen. En andersom telt dat ook voor Quint, Brody & Hooper; hoe eerder zij de 2 vaten in de haai hebben geschoten, hoe makkelijker deel 2 voor ze is.

Jaws Bordspel Ravensburger

“You’re Gonna Need A Bigger Boat!”

Voor ‘Act 2’ draaien we het speelbord om en bevinden we ons midden op zee op de boot ‘The Orca’. De haai valt de boot en bemanningsleden aan, en andersom wordt de haai met verschillende typen wapens aangevallen. De boot raakt steeds verder beschadigd; de mannen vallen in het water en klimmen weer terug in de boot. Als alle 3 de crewmembers dood zijn, de Orca vernietigd is of als de haai dodelijk gewond is eindigt het spel.

Zet tijdens het spelen van dit spel ook nog de originele soundtrack van de film aan en de sfeer is compleet. Dit superspannende spel overtreft onze verwachtingen en is wat ons betreft een echte aanrader!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Jaws is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Jaws bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Jaws

Omschrijving van Jaws


Jaws is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Jaws duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Jaws wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Ravensburger. Je koopt Jaws bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Jaws bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.