Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Jolly & Roger

In mijn zoektocht naar leuke spellen voor 2 spelers stuitte ik op Jolly & Roger. Ik kocht dit kaartspel met de gedachte dat het misschien wat kinderachtig zou zijn, maar dat ik het dan altijd nog weg kon geven aan een van mijn neefjes of nichtjes. Jolly & Rover is namelijk een piratenspel.

Jolly & Roger 999Games
Inhoud

Spelverloop

Jolly & Roger 999Games
Startopstelling
Als je aan de beurt bent pak je vijf kaarten van de trekstapel, deze kaarten verdeel je in twee setjes (minimaal 1 kaart per set). De andere speler kiest nu een van de sets. De overgebleven set is nu automatisch jouw set kaarten waar je deze ronde mee speelt.
Jolly & Roger 999Games
Mogelijke verdeling van de piratenkaarten
De speler die als eerst een set kaarten heeft gekozen kiest nu een van de volgende acties:
  1. Bemanning versterken: je legt de piratenkaarten bij de schepen met de corresponderende kleuren. Je mag eventueel de kaart ook omdraaien naar de kant met de papegaai en deze kaart bij een zelfgekozen schip neerleggen, je kaart is dan 1 punt waard. Elke keer als een piratenkaart wordt gespeeld wordt gekeken wat de kracht is van de bemanning. De speler met de meeste kracht zet zijn kapitein op dit schip. (Bij een gelijke stand is er geen kapitein).
  2. Schip enteren: is jouw bemanning het sterkst, dan mag je er ook voor kiezen het schip te enteren. Je legt je piratenkaart nu niet bij het schip, maar onder de schatkistkaart.
Jolly & Roger 999Games
Na een aantal ronden


Je speelt om en om totdat de kaarten op zijn.

Jolly & Roger 999Games
Het spel bevat ook een drietal kaarten voor gevorderde spelers.
  • Het skelet: joker met een kracht van 3;
  • Kraken: je mag de laatste kaart van een bemanning naar keuze van de andere speler verwijderen, de skeletkaarten zijn uitgesloten;
  • De Tortugakaart: als je deze kaart speelt mag je al je papegaaikaarten omdraaien en het maakt nu dus niet meer uit dat de kleur van de piratenkaarten niet corresponderen met de kleuren van de schepen.

Puntentelling

Tel de waarde van je verzamelde bemanning onder je schatkistkaart op bij de schepen die je hebt verovert. De speler met de meeste punten is de piratenkoning!

Conclusie

Zoals ik al aangaf was ik van te voren bang dat Jolly & Roger een beetje kinderachtig zou zijn, maar dit viel gelukkig mee. Ik vind het een verrassend leuk kaartspel voor 2 spelers. Er komt best wat tactiek bij kijken. Want leg je al je piratenkaarten bij de schepen of verzamel je punten onder je schatkistkaart. En wat doet je medespeler?

Jolly & Roger wordt uitgegeven door 999 Games en is bedacht door Shaun Graham & Scott Huntington. Je speelt een spelletje in ongeveer 15 minuten.
Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Jolly & Roger is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Jolly & Roger bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Jolly & Roger

Omschrijving van Jolly & Roger


Jolly & Roger is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Jolly & Roger duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Jolly & Roger is ontworpen door Shaun Graham & Scott Huntington en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Jolly & Roger bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Jolly & Roger bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.