Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Cathala, Bruno

Review van Jurassic Brunch

We gaan een paar jaar terug in de tijd, naar de periode dat de Triceratopsen als een soort grote koeien in de wei stonden te grazen op zoek naar de lekkerste blaadjes.

Maar in dit spel zijn die grote dino’s toch wat minder schattig dan je denkt. Want de oranje Triceratopsen zijn in een strijd verwikkeld met de blauwe soortgenoten om de meeste lekkere blaadjes te vinden. En desnoods roepen ze de hulp in van de Raptor die wel een lekker stukje biefstuk lust.

Jurassic Brunch Bordspel Geronimo The Flying Games

Verloop van het spel

Beide spelers plaatsen 4 dino’s op de velden met hun kleur ei. Je triceratops mag tijdens de beurt horizontaal of verticaal lopen totdat ie gras of een andere dino tegenkomt.
Eten – Gras wordt meteen opgegeten, en de effecten van deze grastegel worden direct uitgevoerd.
Aanvallen – Met je grote hoorns duw je een tegenstander opzij, je neemt zijn plekje in en stuurt hem naar een ander leeg veld.
Raptor – Maar beide spelers mogen ook met de Raptor lopen. De raptor mag ook schuin lopen, en als hij je bereikt ben je het (prehistorische) haasje en gaat die dino terug in je voorraad.

Iedere grastegel die opgegeten wordt heeft een effect (verborgen aan de onderkant van de grastegel). Met een geboorte bijvoorbeeld, mag je een triceratops uit je voorraad in het spel brengen en met onverteerbaar gras valt je dino in slaap.

Als een van de spelers geen Triceratops meer heeft is het spel afgelopen, en heeft deze speler verloren. Zodra al het gras op is, is het spel ook afgelopen, maar dan gaan we de bladeren tellen op de grasfiches om de winnaar te bepalen.

Jurassic Brunch Bordspel Geronimo The Flying Games

Conclusie

Afgelopen zomer hebben wij Mosquito Show ontdekt en we waren meteen verkocht! We waren dan ook zeer benieuwd naar het nieuwe spel uit deze serie van The Flying Games & Geronimo.

Jurassic Brunch is een 2 spelers spel. Maar als je ook het spel Jurassic Snack hebt kun je ze combineren en zo met 4 personen spelen.

Jurassic Brunch Bordspel Geronimo The Flying Games

Het spel is ontworpen door Bruno Cathala. En het ziet er, net als de andere spellen zeer verzorgd uit. De 11 minifiguren zien er heel tof uit. Op het eerste gezicht denk je misschien dat dit een kinderspel is, maar schijn bedriegt, het is een zeer uitdagend spelletje. Je kan elkaar lekker in de weg lopen, dwars zitten en dmv de Raptor zelfs vernietigen. Wat mij betreft een prima spelletje voor af en toe tussendoor!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Jurassic Brunch is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Jurassic Brunch bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Jurassic Brunch


Jurassic Brunch is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Jurassic Brunch duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Jurassic Brunch is ontworpen door Bruno Cathala en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Flying Games & Geronimo Games. .

Koop Jurassic Brunch bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.