Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Game Master, The

Game Master, The
Ontwerper(s)

Tol, Hans van

Review van King of the Valley – Festival

Uitbreiding op King of the Valley

"Stuur je onderdanen naar het festival! Laten ze een wedje doen, bier drinken of naar het theater gaan."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Zijn je onderdanen van het spel King of the Valley verveeld, of jijzelf misschien? Stuur ze naar het festival! Laten ze een wedje doen, bier drinken of naar het theater gaan. Hoe meer plezier jouw onderdanen hebben hoe liever ze jou als koning willen hebben 👑 

King of the valley - Festifal
Basis + uitbreiding, een leuk geheel

Festival is de eerste uitbreiding op het vrolijke spel King of the Valley van The Game Master. En het is niet zo maar een poppetje of bordje extra. Nee, deze uitbreiding zorgt voor genoeg extra mogelijkheden zonder het spel veel complexer te maken. Zo kun je nieuwe tactieken en strategieën bedenken zodat jij de nieuwe koning wordt.

Deze uitbreiding werd groots geïntroduceerd op Spellenspeltakel 2023, wij waren daarom best nieuwsgierig. Het basisspel vonden wij ook al heel leuk, maar we waren van mening dat er wel iets extra’s toegevoegd kon worden. We zullen eens laten zien welke extra elementen je kunt toevoegen bij het spelen van de uitbreiding Festival.

Allereerste nieuwe onderdanen:

  • De mysterieuze ridder In de 2e fase kun je deze omruilen met een ridder van de heuvel, zonder de kosten te betalen.
  • De Alchemist Deze kun je in de volgende beurt gebruiken en zorgt voor een extra beweging in fase 2.
  • De bezoekers Oftewel ‘de grote neuzen’ ( heb je die ook al gezien op de doos van het basisspel 😉). Als je die krijgt vanaf de heuvel of de vallei stuur je die eigenlijk gelijk door naar het festival. En wat kun je daar allemaal doen??
King of the valley - Festifal
Deze nieuwe karakters zijn toegevoegd
  • Bierstube Zet je bezoeker aan een lege tafel en het levert je goud op Met behulp van priesters kunnen ze ook aan de waardevollere tafeltjes zitten.
King of the valley - Festifal
Werk je al brouwend omhoog🍺
  • Theater Koop een ticket voor je bezoeker voor 1 goud. Hoe meer bezoekers je in het theater zet, hoe meer punten het je oplevert aan het einde van het spel.
King of the valley - Festifal
Altijd wat te beleven in het theater
  • Het Toernooiveld Dit blijft nog even spannend tot het einde van het spel. Per speler kun je 3 bezoekers kwijt in het supportersvak. Per bezoeker pak je een wedfiche met pluspunten of minpunten, deze leg je op het spoor voor het witte paard of het zwarte paard. Jij weet wat je neergelegd hebt ,maar je weet dit niet van je medespelers. Dat maakt het spannend, zeker met meer dan 2 spelers. Aan het einde van het spel zet je dan in op het zwarte of het witte paard. 
King of the valley - Festifal
Probeer bij te houden welke ridder het meeste waard is.
  • Schavot of de waarzegster Hiermee krijg je de optie tegels te wisselen als je een bezoeker daar plaatst. 

King of the valley - Festifal

Als laatste heb je nog de mogelijkheid om de schatkamer te vullen. Elke keer als je in fase 2 de belastinginner hebt gebruikt, leg je die gebruikte tegel bij jouw kleur in de schatkamer, vervolgens leg je 1 goud in de schatkamer. Degene die de meeste belastinginners in het spel heeft gebruikt krijgt de opbrengsten van de schatkamer. En 1 goud is 1 punt dan toch een mooi extraatje!

King of the valley - Festifal

Het spel eindigt op de gebruikelijke manier en bij deze uitbreiding heb je een mooi nieuw scoreblokje waarop je de uitkomsten kunt noteren. Het leuke is dat sommige dingen tot op het laatst spannend blijven, zoals het toernooiveld, die score kan ineens voor een verrassende wending zorgen in het spel. 

Zijn wij enthousiast??

Jazeker. In je kast neemt dit kleine dunne doosje weinig plek in beslag, maar het voegt wel degelijk iets toe aan het basisspel. Nu ligt echt heel je tafel vol met mogelijkheden, wat erg leuk is! De bezoekers zijn verdeeld over de 3 fasen van het spel, net zoals de Alchemisten dus dat is goed in balans. Het enige nadeeltje kan zijn dat als je zelf de priester of de tovenaar speelt, de speler (s) na jou daar gelijk van profiteren en jijzelf waarschijnlijk naast het net vist. Door de priester en de tovenaar worden er namelijk extra acties mogelijk in de bierstube en het theater. 

Door al de extra mogelijkheden tolt het in het begin wel een beetje in je hoofd, welke koers moet ik varen?  Maar er zijn echt veel manieren wat tot de overwinning kan leiden, gewoon uitproberen. Overigens maakt dit het spel juist extra leuk. Het totaal ziet er ook heel mooi en stevig uit met leuk uitgewerkte details. Met 2 personen ook heel goed te spelen, net zoals het basisspel al deed. Met 2 personen heb je iets meer de mogelijkheid om strategieën uit te zetten en duurt het spel ongeveer een uurtje. Met meerdere spelers, moet je juist constant switchen omdat een ander roet in het eten brengt, wat ook wel weer leuk is. Klein nadeeltje is wel dat de uitbreiding bijna net zo duur is als het basisspel, maar als je er eenmaal van geproefd hebt, speel je het basisspel niet meer zonder de uitbreiding. 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van King of the Valley – Festival is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop King of the Valley – Festival bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over King of the Valley – Festival

Omschrijving van King of the Valley – Festival


King of the Valley – Festival is een uitbreiding op King of the Valley. King of the Valley – Festival is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje King of the Valley – Festival duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . King of the Valley – Festival is ontworpen door Hans van Tol en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Game Master. .

Koop King of the Valley – Festival bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

King of the Valley – Festival is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om King of the Valley – Festival te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.