Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

90 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Game Master, The

Game Master, The
Ontwerper(s)

Boots, Pieter

Review van Rhodes

"Stap in de rol van een Griekse boer en ontwikkel jouw boerderij tot het mooiste landgoed van Rhodes."

— Jeroen & Rianne

Een zeer lange tijd geleden, 292 v. Christus om precies te zijn, was er een hoop bedrijvigheid op het Griekse eiland Rhodes. Veel bescheiden boeren waren hard aan het werk om producten te ontwikkelen en te verschepen. Dit was hun kans op echt succes. Dé kans om een fortuin te maken. Kom jij mee terug in de tijd? Stap in de rol van een Griekse boer en ontwikkel jouw boerderij tot het mooiste landgoed van Rhodes.

Rhodes bordspel

Rhodes is een licht strategisch bordspel voor 2 tot 5 spelers. Het spel is ontworpen door Pieter Boots en uitgegeven door Game Master. Het kan gespeeld worden vanaf 10 jaar en de spelduur ligt rond de 90 minuten.

Doel van het spel

Tijdens het spel wil je zoveel mogelijk overwinningspunten behalen. Deze kunnen verzameld worden door producten te verschepen, opdrachten af te ronden en door je boerderij te ontwikkelen. Aan het eind van het spel mag het verzamelde geld en goud nog omgezet worden naar punten en degene met de meeste overwinningspunten wint dan het spel.

Hoe speel je Rhodes?

Elke spelronde bestaat uit 4 verschillende fases.

Fase 1: Ten eerste mogen alle spelers twee acties uitvoeren. Om de beurt de eerste actie en als iedereen deze heeft uitgevoerd begint de startspeler met de tweede actie.

De actiemogelijkheden:

  • Productie:

Door een actiemarker op het productieveld te leggen kun je je eigen boerderijvoorraad spekken. Je kiest hoeveel je van een product wil produceren en deze worden met de klok mee verdeeld onder de spelers die plek hiervoor hebben op hun boerderij.

  • Boerderij:

Als je een actiemarker plaatst op jouw boerderij dan verdien je ten eerste de hoeveelheid punten en geld die je hebt liggen op jouw boerderij. Hoe meer je je boerderij hebt uitgebreid, hoe meer punten en geld je verdient voor elke keer dat je dit activeert.

Vervolgens worden de functies van de eventuele speciale tegels die je op je boerderij hebt verzameld geactiveerd.

Tot slot moet je een van je schepen volgeladen te haven in sturen. Ook daarvoor ontvang je geld of punten.

  • Haven:

Deze actie bestaat uit twee mogelijkheden waarvan je er één of beide mag uitvoering. Je mag hierbij goederen kopen, je koopt de goederen die op een schip in de haven liggen. De prijs van deze producten wordt bepaald door de prijs die ernaast op het spelbord staat.

Rhodes bordspel

De tweede optie is om een opdracht uit te voeren. Je mag goederen uit je magazijn gebruiken om een opdracht af te ronden en punten te verdienen.

Rhodes bordspel

  • Markt:

Als je direct geld nodig hebt kun je hier producten verkopen voor geld.

  • Tempel:

Heb je juist veel geld ter beschikking, dan kun je hier overwinningspunten kopen.

  • Raadhuis:

Als je jouw boerderij verder wil ontwikkelen dan is dit the place to be. Je kunt hier namelijk tegel kopen om je land mee uit te breiden.

Rhodes bordspel

Fase 2: Goud aanvullen. Er moet ten alle tijden minstens twee stukken goud in de haven zijn, als dit niet zo is worden er in deze fase Egyptische schepen de haven ingestuurd totdat het goud weer aangevuld is.

Fase 3: Actiemarkers en productiefiches terugnemen. Oftewel de opruimfase.

Fase 4: Beurtmarkers plaatsen. Spelers bepalen zelf wie de volgende spelronde start door de beurtmarkers te verplaatsen. Als je als eerste de spelronde wil starten dan is dit niet voor niks, terwijl als je als laatste start het je misschien wel iets oplevert.

Rhodes bordspel

Deze fases blijven zich herhalen totdat een van de velden met opdrachtenkaartjes niet meer aangevuld kunnen worden, dan begint de laatste speelronde. Degene die daarna de meeste punten heeft verzameld wint het spel.

Conclusie

Allereerst vinden wij Rhodes een prachtig spel om te zien. Het is mooi ontworpen en het spelbord is duidelijk doordat alle mogelijk acties erop afgebeeld staan. Daarnaast is het ook gewoon een leuk spel om te spelen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden in het spel en daardoor zal je niet verveeld raken. Ondanks alle mogelijkheden is het spel niet moeilijk. Het is dan ook makkelijk te spelen met mensen die het spel nog niet kennen. Het duurt een tijdje om het spel klaar te leggen wegens de vele onderdelen die erbij zitten maar je hebt er dan ook 90 minuten plezier van. Al met al is Rhodes wat ons betreft echt een aanrader.

Deze review van Rhodes is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Al met al is Rhodes wat ons betreft echt een aanrader. "

— Jeroen & Rianne

Koop Rhodes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Rhodes

Omschrijving van Rhodes


Rhodes is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Rhodes duurt gemiddeld 90 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Rhodes staat in het Engels bekend onder de naam Rhodes. Rhodes is ontworpen door Pieter Boots en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Game Master & SD Games. .

Koop Rhodes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.