Unboxing Video
Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Iglesias, Jenny

Review van Kodama Forest

Altijd al eens een panda in het echt willen zien? Dat gaat nu even niet gebeuren, maar je komt aardig in de buurt als je je bos zo aantrekkelijk maakt dat panda’s er graag vertoeven. Of wat dacht je van een aantal exotische vlinders of een paar zeldzame kikkers ?

Kodama Forest van Indie Boards and Cards, kun je spelen met 3-6 personen en duurt ongeveer 30 minuten.
Het is een heel leuk semi-coöperatief spel en het ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit. Mooie artwork maakt een spel altijd veel leuker om te spelen, vind ik.

Kodama Forest Bordspel Indie Boards & Cards

Spelverloop

Het doel is om 2 aantrekkelijke bossen te maken waar panda’s, kikkers en vlinders bijna vanzelf naar toe komen.
Het is een heel leuk spelmechanisme: je speelt met je linker en rechter buurman/vrouw. Net als bijvoorbeeld in Between two Castles. Je probeert je gedeelde speelbordjes zo goed mogelijk vullen. Elke beurt trek je 3 kaarten uit de zak. Je legt er 1 op het bord dat je deelt met je linker buurman en 1 op het bord dat je deelt met je rechter buurman. Je werkt met je buren samen om zo veel mogelijk velden op je bordje te bedekken. In ieder geval die met 10 en 5, want anders leveren die je aan het eind veel minpunten op. En soms kan dat best lastig zijn, want je belangen zijn verdeeld: je wilt aan beide kanten een mooi en aantrekkelijk bos. Dus komt de bamboe nou links of rechts? En waar zal ik die poel plaatsen?
Probeer goed te plannen. Als je bamboe plant kun je knuffelzachte panda’s aantrekken. Vlinders zijn dan weer gek op bloemen en kikkers spetteren graag rond in een poel. Je vult je bossen met zo veel mogelijk planten en dieren, om zo veel mogelijk modder te bedekken.
Aan het eind is de speler met de minste minpunten de winnaar.

Kodama Forest Bordspel Indie Boards & Cards

Het spel is met 3 personen net zo leuk als met 6, want je bent vooral bezig met je beide buren en niet zo veel met de rest.

Kodama Forest Bordspel Indie Boards & Cards

Conclusie

In dit strategische spel moet je tegels van allerlei verschillende vormen en groottes zo gunstig mogelijk plaatsen op de spelersbordjes. Houd je van puzzelen zoals in Patchwork of Overbooked, dan is dit spel echt iets voor jou.
Het is goed geschikt voor de beginnende speler, want de basis van het spel is eenvoudig. Later kun je de speelbordjes omdraaien voor een beetje meer uitdaging. Voor de meer ervaren speler is dit echt een leuke afwisseling voor tussen de expertgames door.
Wat mij betreft is dit spel voor iedereen een aanrader!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Kodama Forest is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Kodama Forest bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Kodama Forest


Kodama Forest is een Familiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Kodama Forest duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Kodama Forest is ontworpen door Jenny Iglesias en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Indie Boards & Cards. .

Koop Kodama Forest bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.