Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Waterfall Games

Waterfall Games

Review van Kwis ’t!

KWIS ’T! Misschien heb je dat zelf ook wel eens: Kwis ’t antwoord wel op die vraag…of niet en durft het niet hardop te zeggen…of je zegt echt maar wat. En weet je nog die keer dat je zeker wist dat die ander het niet wist? Of nog erger, dat je niet zeker wist of die ander wist dat jij het niet wist?

Kortom, dit is KWIS ’T! Niet zomaar alleen een kennisspel maar met een uniek element erin waardoor je je vrienden goed leert kennen, of je denkt ze te kennen. Want je kunt je gebrek aan kennis verbloemen door je gezicht op ‘encyclopedie-modus’ te zetten en keihard te bluffen.

Kwis 't! Partyspel Waterfall Games

KWIS ’T! is een kennisspel/bordspel bedacht door Ruben Dijkstra en Ruurd Lammers, uitgegeven door Waterfall Games. Het is een spel van 2-6 spelers. Het duurt, afhankelijk van het aantal spelers, ongeveer 20-60 minuten, maar onze ervaring is dat het spel wel wat vlotter verloopt. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 14 jaar. Het heeft elementen van oa 30 seconds en Triviant maar dan zonder tijdsdruk. Zeker de optie om flink te bluffen maakt het spel toch weer heel anders dan andere vragenspellen. Het spel ziet er netjes afgewerkt uit, een speelbord met een moderne look, en goede stevige vragen&bonuskaarten.

Doel van het spel

Zorgen dat jouw pion op het einde verder staat dan de anderen. Oftewel, zorg dat je zoveel mogelijk punten binnenhaalt. Dat kan door goede antwoorden maar ook door goed te bluffen en daar niet op betrapt te worden. Er zijn bonuskaarten te winnen die voor extra punten zorgen. Maar ook actiekaarten die ineens het spel een andere wending kunnen geven.

Kwis 't! Partyspel Waterfall Games

Hoe speel je KWIS ’T!?

Er worden verschillende rondes gespeeld. Het aantal rondes hangt af van het aantal spelers die meedoen. Elke speler heeft een eigen kleur pion, keuzeschijf en een spelerskaart waarop je kunt zien uit welke fases elke ronde bestaat. Er wordt random een ‘Kwismaster’ gekozen. Geen paniek, deze rol schuift elke ronde een plekje op. Elke speler (incl de Kwismaster) krijgt een antwoordformulier. Nadat de vragen gesteld zijn, iedereen zijn eigen antwoorden heeft gecheckt en daarna heeft ingezet op het speelbord, heeft elke speler de optie om een medespeler te controleren. Dit is het moment om aan punten te komen door bijvoorbeeld een bluffer te zijn die NIET betrapt wordt of een eerlijke speler die wel gecontroleerd wordt. Wie blijk jij te zijn?

Kwis 't! Partyspel Waterfall Games

Conclusie

KWIS ’T! is geschikt voor personen die van korte en gezellige spellen houden, en niet te veel uitdaging zoeken in een spel.

Het spel is snel klaargelegd en speelt makkelijk weg. De vragenkaarten zijn lekker van deze tijd, dus eindelijk vragen waar niet alleen je opa het antwoord op weet. Je gebruikt trouwens per spel maar max 6 vragenkaarten waardoor je voorlopig zoet bent en niet na een paar keer spelen alle antwoorden al uit je hoofd weet.

Kwis 't! Partyspel Waterfall Games

Het verkrijgen van punten en bonuskaarten bij de controlefase is de eerste keer dat je het speelt even verwarrend en kan wat onduidelijk geven. Dat was onze ervaring. Maar een 2e keer ging het al een stuk beter. Lees je dus goed in!

Het leuke van dit spel is dat je voor jezelf een tactiek moet gaan verzinnen om aan punten te komen, een beetje toneelspelen zal daar niet aan ontbreken en je zal zien dat eerlijkheid in dit spel niet altijd loont. Dus wat ben jij? Een bluffert of een brave Hendrik…

Veel speelplezier met KWIS ’T!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Kwis ’t! is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Kwis ’t! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Kwis ’t!


Kwis ’t! is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Kwis ’t! duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Kwis ’t! is ontworpen door Ruben Dijkstra & Ruurd Lammers en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Waterfall Games. Je koopt Kwis ’t! bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Kwis ’t! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Kwis ’t!.

Mental Blocks spel doos box Spellenbunker.nl

Mental Blocks

Vos in het Bos, De Kaartspel Bordspel

Vos in het Bos, De

Review door Mat
Taboo spel doos box Spellenbunker.nl

Taboe

Don Juan 999 Games

Don Juan

Review door Sam

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.