Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

10 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA

Review van Links, rechts, dobbel weg!

Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben, of zonder druk geen geluk of (iets wat ik vaak hoor), geluk is bij de domme. Geluk zit in een klein hoekje (weet niet of deze klopt)

Het dobbelspel ‘Links Recht Dobbel Weg!’ heeft als thema geluk en de geluksfactor bij dit spel is hoog. Niet 100 procent want je moet ook geconcentreerd en snel zijn, maar verwacht geen goed doordachte tactieken nodig te hebben, geen wijsheid, geen domme kracht maar snelle bewegingen en opperste concentratie zijn de ingrediënten om dit spel te kunnen winnen.

Links, Rechts, Dobbel Weg! Dobbelspel HABA

‘Links Rechts Dobbel Weg!’ wordt uitgegeven door HABA is verzonnen door Andreas Schmidt en Catherine Unger verzorgde de plaatjes en zo wordt het gespeeld:

Je krijgt aan het begin van het spel 3 dobbelstenen met gelukssymbolen en een viltje met daarop aangegeven welke symbolen je mag weggeven aan je linker en rechter tegenstanders ( je kan dit spel met 6 man spelen) in het midden ligt een viltje met een dobbelsteen die aangeeft welk symbool je naar het midden mag verplaatsen. Het is de bedoeling al je dobbelstenen kwijt te raken. Na een startsein begint iedereen zijn dobbelstenen te gooien.

Links, Rechts, Dobbel Weg! Dobbelspel HABA
Je gooit allemaal tegelijkertijd en de symbolen die je gooit kan je dus naar links en rechts verplaatsen op het viltje van je tegenstanders en die moeten dan die dobbelsteen gebruiken bij hun buurt en maakt het voor hen dus lastiger alle dobbelstenen kwijt raken. Maar ze doen dit natuurlijk ook bij jouw. Je werpt net zo lang door tot je geen dobbelstenen meer hebt. Je geeft dat aan en de anderen krijgen dan nog 3 worpen om ook hun dobbelstenen kwijt te raken (mag alleen nog naar het midden) en daarna is de ronde voorbij. Diegene die hun dobbelstenen kwijt zijn mogen hun viltje omdraaien en een nieuwe pakken, heb je als eerste 3 viltjes gescoord ben je de winnaar of een andere variant: Je spreekt af dat je een stapel viltjes moet wegspelen en diegene met de meeste viltjes heeft dan gewonnen.

Links, Rechts, Dobbel Weg! Dobbelspel HABA

Zorg voor voldoende ruimte om te bewegen als je dit spel gaat spelen want het werpen en verplaatsen van de dobbelstenen zorgt voor veel gezwaai van armen. De rondes lopen chaotisch maar verbaas je daar niet over zo hoort het, dat maakt dit spel een ideaal party spelletje en een bijna fysieke dobbelstrijd.

Liefhebbers van Ligretto zullen dit spel zeker ook kunnen waarderen en verlies je steeds, bedenk: beter één ons geluk dan een pond wijsheid, nee, ik bedoel, ongelukkig in het spel betekend geluk in de liefde.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Links, rechts, dobbel weg! is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Links, rechts, dobbel weg! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Links, rechts, dobbel weg!


Links, rechts, dobbel weg! is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Links, rechts, dobbel weg! duurt gemiddeld 10 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Links, rechts, dobbel weg! staat in het Engels bekend onder de naam Wurf & Weg. Links, rechts, dobbel weg! wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt Links, rechts, dobbel weg! bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Links, rechts, dobbel weg! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Links, rechts, dobbel weg!.

Mega Empires spel doos box Spellenbunker.nl

Mega Empires

Karuba - Junior

Karuba – Junior

Zeeslag Bordspel

Zeeslag

Time's Up! Family spel doos box Spellenbunker.nl

Time’s Up! Family

Review door Remon & Chantal

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.