Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Asmodee

Asmodee

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Kanai, Seiji

Review van Love Letter

"Love Letter is een spannend spel vol denkwerk en intriges wat vlot weg speelt en nooit verveelt"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Esther, 3 klassen hoger dan mij en zo mooi. Helemaal verliefd. Hele dagen droomde ik over haar. Ze moest mijn prinses worden en ik zou alles voor haar doen. Maar Esther, 3 klassen hoger, is super populair. 3 bff’s, een broer die haar beschermt; zelfs de meester neemt haar in bescherming. Ik moet haar bereiken en schrijf een brief. Zucht, mijn toekomst is afhankelijk van deze uitbarsting van emotie op schrift maar hoe kan ik haar bereiken? Als je kan meevoelen met deze liefdesperikelen dan begrijp je de achterliggende gedachten achter het spel Love Letter. Maar laat het ietwat zoete thema je niet afhouden dit spel te spelen want het gaat er glashard aan toe en dan bedoel ik niet de gebroken hartjes.

Love letter team arlin familiespel kaartspel asmodee 999 games

Het spel

In Love Lettereen spel ontwikkeld door Seiji Kanai en in Nederland uitgegeven door Asmodee, hangt jouw speltoekomst ervan af of jouw brief door de handen gaat van de juiste mensen en zo de prinses kan bereiken en eigenlijk gaat dat niet over de liefde maar over macht. Als het je lukt om in een aantal spelrondes een vaststaand aantal brieven te bezorgen heb je gewonnen.

Love letter team arlin familiespel kaartspel asmodee 999 games

Het spelidee

Het is een kaartspel vol intriges want spionnen, baronnen, kamermeisjes en wachters staan allemaal om de prinses heen om haar fysiek en emotioneel te beschermen. Elke speler (je kan met 2 tot 6 spelers spelen) krijgt 1 kaart met een personage en die personage heeft een privilege. Bijvoorbeeld de priester mag de kaart van een ander bekijken. Als je aan de beurt bent pak je een kaart van de trekstapel en moet je gaan kiezen welk personage je in je handen houd en welke je op tafel open legt. De kaart die open op tafel wordt gelegd daarvan kan de privilege gebruikt worden. Met een wachter bijvoorbeeld mag je de kaart van een ander raden en heb je het goed geraden dan is je medespeler uit het spel. Elke kaart heeft verschillende waarden en met bijvoorbeeld de kanselier ga je de waarde van de personages vergelijken met een ander en heb je de hoogste waarde is de andere speler uit het spel. En zo ontstaat er toch een slagveld in dit spel met zo’n romantisch thema. De prinses heeft de hoogste waarde maar heeft geen privileges en als ze open op tafel komt te liggen, gedwongen meestal, is ook voor diegene die dat doet deze ronde afgelopen. Blijf je als laatste over dan ontvang je een fiche. Wie na een aantal rondes de meeste fiches heeft is de winnaar van het spel en mag zich de man van de prinses noemen die op het punt staat de troon op te volgen.

Love letter team arlin familiespel kaartspel asmodee 999 games
Overzicht van de kaarten van Love Letter

De sfeer

Het is geen eenvoudig kaartspel, vergis je niet. Elke personage komt maar een paar keer voor in het spel. Bijvoorbeeld Wachters zes keer en de prinses maar een keer. En er is een kaart uit het spel dus je weet niet precies welke personages precies een ronde mee doen. Goed opletten welke kaarten al gespeeld zijn combineren met welke kaart je zelf vast hebt, hopen dat je volgende kaart een goede kaart is en duimen dat je er niet uitgekickt wordt. Love Letter is een spannend spel vol denkwerk en intriges wat vlot weg speelt en nooit verveelt en dat is knap voor een spel met maar 16 kaarten. Volgens Alan Moon bedenker van het beroemde spel Ticket to Ride is het zelfs en wij citeren: het meest briljante kaartspel dat ooit ontworpen is.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Love Letter is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Love Letter bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Love Letter

Omschrijving van Love Letter


Love Letter komt uit de Love Letter Spelfamilie. Love Letter is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Love Letter duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Love Letter is ontworpen door Seiji Kanai en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee & 999 Games. Je koopt Love Letter bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Love Letter is winnaar van de Origins Awards 2014 – Winnaars, Golden Geek Awards 2013 – Winnaars. Love Letter is genomineerd voor de Gouden Ludo 2013 – Nominaties, Deutscher Spiele Preis 2014 – Nominaties.

Koop Love Letter bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De Love Letter Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Love Letter Spelfamilie

Love Letter: Infinity Gauntlet spel doos box Spellenbunker.nl

Love Letter: Infinity Gauntlet

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.