Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Faidutti, Bruno

Review van Machiavelli

"Bluffen, gokken, een klein beetje geluk."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

In dit spel van Bruno Faidutti heb jij de macht om dingen voor elkaar te krijgen. Jij laat je niet dwarsbomen, Jij creëert jouw wereld! Tot zover mijn motivatie speech. Heb je graag de touwtjes in handen dan is Machiavelli misschien iets voor jou.Machiavelli 999games kaartspel team arlin

Het spel

In de Klassieker Machiavelli die wij speelden zijn er elke ronde 8 personages die je kunnen helpen om als eerste 8 gebouwen te bouwen. Want dat is je doel, 8 gebouwen verkrijgen en het liefst gebouwen die veel waard zijn. Deze personages hebben speciale voorrechten maar elk personage komt maar een keer voor in een ronde.

Machiavelli 999games kaartspel team arlin

Wil je graag als eerste kunnen kiezen dan is het handig om de koning te kiezen, maar wil je dat een personage niet mee doet in een ronde dan kun je voor de moordenaar kiezen. Heeft een speler aardig wat geld dan zou je de dief kunnen kiezen en dan maar hopen dat de personage die jij verkiest te bestelen veel geld heeft. De magiër mag gebouwenkaarten ruilen met een ander en de prediker is beschermd voor de condottiere. De condottiere ? Deze knakker mag gebouwen van een ander slopen en dat kan handig zijn als iemand al aardig wat gebouwen bezit of gebouwen met veel punten. De koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag extra gebouwenkaarten pakken en tot een maximum van 3 gebouwen te gelijk bouwen waar de andere karakters telkens maar één gebouw mogen bouwen.

Wanneer alle karakters gekozen zijn worden de karakters in een vaste volgorde opgeroepen en eenmaal opgeroepen kan je je beurt uitspelen tenzij je vermoord bent natuurlijk. Je mag in je beurt ervoor kiezen om gebouwenkaarten te pakken of twee munten. Je gebruikt je karakter en daarna mag je een gebouw bouwen als je daarvoor voldoende munten hebt .

De sfeer

Dit kaartspel,uitgegeven door 999 games heeft ons al heel wat avonden spanning en intriges gegeven. Bluffen, gokken, een klein beetje geluk. Je kan het met 7 personen in totaal spelen maar ook met zijn tweeën. Larpen aan de keukentafel, wij houden ervan.

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Machiavelli is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

"Dit kaartspel,uitgegeven door 999 games heeft ons al heel wat avonden spanning en intriges gegeven."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Machiavelli bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Machiavelli

Omschrijving van Machiavelli


Machiavelli komt uit de Machiavelli Spelfamilie. Machiavelli is een Strategiespel dat door 2-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Machiavelli duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Machiavelli staat in het Engels bekend onder de naam Citadels. Machiavelli is ontworpen door Bruno Faidutti en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Machiavelli bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Machiavelli is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2001 – Winnaar. Machiavelli is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2017 – Nominaties, International Gamers Awards 2001 – Nominaties, Deutscher Spiele Preis 2000 – Nominaties, Spiel des Jahres 2000 – Nominaties.

Koop Machiavelli bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De Machiavelli Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Machiavelli Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.