Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Hargrave, Elizabeth

Review van Mariposas

In Mariposas maak je deel uit van de reis die miljoenen monarchvlinders ieder jaar afleggen. Elizabeth Hargrave (De ontwerpster van Wingspan!) raakte gefascineerd door deze indrukwekkende migratie, waarop zij Mariposas baseerde.

Mariposas Bordspel White Goblin Games

Verloop

Je speelt het spel gedurende drie seizoenen. In de lente vliegen de vlinders vanuit Michoacán naar het noorden. Tijdens hun reis planten zij zich voort, waardoor nieuwe generaties ontstaan. In de zomer verspreiden de vlinders zich en als de herfst aanbreekt is het tijd om terug naar Michoacán te vliegen. De vierde en daarmee laatste generatie vlinders eindigt op de plek waar hun overgrootouders de reis begonnen zijn. De cirkel is hiermee weer rond.

Mariposas Bordspel White Goblin Games

Tijdens het spel

Je verplaatst je vlinders door actiekaarten te gebruiken. Tijdens je beurt verzamel je bloemfiches, laat je nieuwe generatie vlinders ontstaan en/of verzamel je levenscycluskaarten. De bloemfiches heb je nodig om nieuwe vlinders tot leven te brengen en de levenscycluskaarten leveren je direct punten op, plus een bonus als je een set van dezelfde kleur hebt gespaard.

De lente, zomer en herfst duren respectievelijk 4, 5 en 6 beurten. Aan het eind van ieder seizoen wordt gekeken wie het seizoensdoel heeft behaald en daarmee punten heeft gescoord. Ook verdwijnt elk seizoen de oudste generatie vlinders van het speelbord.

Mariposas Bordspel White Goblin Games

Eind van het spel

Aan het einde van de herfst worden eerst de punten geteld voor de seizoensdoelen. Daarna worden punten uitgedeeld voor het aantal vierde generatie vlinders die in Michoacán zijn aangekomen. Let erop dat hiermee de meeste punten te behalen zijn! Tot slot worden de levenscycluskaarten ingeruild voor punten. Degene met de meeste punten wint het spel!

Conclusie

Mariposas is een prachtig ontworpen familiespel, die je leert over de reis van de monarchvlinder. Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving. Dat valt op door de afbeeldingen die geen tekst en uitleg nodig hebben. Maar ook door de handige doosjes om de bloemfiches geordend te houden.

Mariposas Bordspel White Goblin Games

Het is een gezellig spel voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar, maar met wat uitleg denken wij dat iets jongere kinderen ook kunnen meedoen. Dat komt door het gebruik van duidelijke afbeeldingen en weinig tekst. Op het speelbord staan de spelregels in eenvoudige woorden, aangevuld met plaatjes, samengevat. Dit maakt het spel gemakkelijk om uit te leggen.

Begrijp je een kaart niet? Dan biedt de handleiding uitkomst. Daarin komt elke kaart en elk symbool aan bod. Je speelt Mariposas met 2 – 5 spelers en bent daarmee ongeveer 45 minuten zoet.

Bart en Charissa Spellenbunker Reviewers

Deze review van Mariposas is geschreven door Bart & Charissa.
Lees alle reviews van Bart & Charissa

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Mariposas bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Mariposas

Omschrijving van Mariposas


Mariposas is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Mariposas duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Mariposas is ontworpen door Elizabeth Hargrave en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Mariposas bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Mariposas bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Mariposas.

Dog Park spel doos box Spellenbunker.nl

Dog Park

Castles of Burgundy - Kaartspel

Castles of Burgundy – Kaartspel

Castles of Burgundy - Dobbelspel

Castles of Burgundy – The Dice Game

T.I.M.E. Stories Bordspel

T.I.M.E. Stories

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.