Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Identity Games

Identity Games

Review van Medical Mysteries: New York Emergency Room

"Behandel de patiënt zoals de adequate dokter die je bent."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Wat is er mis met jou? Dat is letterlijk de vraag die je hardop gaat stellen tijdens Medical Mysteries. Heb je altijd al een dokter willen zijn? Dit is je kans. Zoek uit wat er mis is met je patiënten en help ze de nacht te overleven op de drukke spoedeisende hulp in New York.

Medical Mysteries New York Emergency Room is uitgegeven door Identity Games, die we onder andere kennen van de spellen Escape Room The Game en de Verraders. Het is een coöperatief spel, waarbij je een medisch mysterie gaat oplossen. Het is voor 1-4 spelers boven de 14 jaar. Het spel duurt ongeveer 60 minuten.

Het spel

In een race tegen de klok probeer je een mysterie op te lossen. Namelijk wat is er mis met jouw patiënt op de spoedeisende hulp? Wat veroorzaakt zijn symptomen? Hoe moet je die behandelen? En welke aanbevelingen doe je de patiënt? Pas op dat je niet met een tijdelijke oplossing komt en de patiënt laat vertrekken met een tikkende tijdbom. Wees er zeker van dat het probleem echt is opgelost, anders kan het wel eens fatale gevolgen hebben.

Het spel bevat één tutorial, een voorbeeldpatiënt, en 4 patiënten met moeilijkheidsgraad variërend van makkelijk tot moeilijk. Elke patiënt, elk scenario, heeft een eigen envelop met medische gegevens. Zo krijg je een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) te zien en het intakegesprek. Verder maak je gebruik van verhaalkaarten en statuskaarten. Je rapporteert je handelingen op het patiëntenformulier en daar breng je uiteindelijk ook je eindverslag op uit. Aan de hand van de epiloog controleer je of jij en je team juist gehandeld hebben en op basis daarvan kan je punten verdienen. Het gaat dus niet alleen om het behalen van punten, maar het is een deductiespel.

Onderzoek de dossiers dus nauwkeurig en ga op zoek naar verborgen aanwijzingen. Stel een diagnose, nadat je tests hebt uitgevoerd, aanwijzingen heb opgevolgd of specialisten hebt geraadpleegd. En behandel de patiënt vervolgens zoals de adequate dokter die je bent.

Medical Mysteries New York Emergency Room. Review door Mervin en Ginger. Coöperatief spel. Identity Games.

Conclusie

We vinden dit een fantastisch spel! Het is leuk dat het coöperatief is, maar ook is het onderwerp heel verfrissend. Nu is één van ons medisch onderlegd en de ander niet, dus waren wij de perfecte proefpersonen voor dit spel. We vinden het beiden een uitdagend en leuk spel. Met een medische achtergrond begrijp je sommige termen of woorden wat sneller dan iemand die dat niet heeft, maar dat betekent echt niet dat dit spel een makkie is of dat je een medische achtergrond nodig hebt om het te kunnen spelen. Er zijn informatiebladen waar je de betekenissen kan vinden van bijvoorbeeld aandoeningen of onderzoeken en deze heb je ook echt nodig omdat daar verborgen aanwijzingen in zitten. Ook met een medische achtergrond hebben we hier veel gebruik van moeten maken, en was de één echt niet beter dan de ander in het oplossen van het mysterie. Het is dus echt voor iedereen geschikt. Het spel zit heel erg goed in elkaar. Je werkt met een boekje met resultaatcodes, waar je in kan opzoeken welke gevolgen jouw keuzes hebben. Vaak staat er dat je een bepaalde verhaalkaart moet bekijken die je meer over de situatie vertelt. Je gaat zo van de ene clue op zoek naar de andere. Het is een spannend spel, want je moet proberen met maximaal 12 handelingen/acties jouw patiënt te redden. Je denkt dus goed na over elke keuze die je (als team) maakt. We vinden het heel erg fijn hoe het spel je introduceert met het mechanisme en de regels. Door de tutorial te spelen leer je op een snelle en duidelijke wijze het spel te spelen. Daarnaast zijn er wat spelregels die je kan lezen, maar eigenlijk biedt de tutorial al voldoende informatie. Hoe fijn is dat? Meteen met het spel te kunnen beginnen zonder eerst een boekwerk aan regels te lezen. Het spel is ook heel leuk vormgegeven doordat elke patiëntendossier letterlijk in een envelop zit. Al met al, raden wij dit spel iedereen aan.

Via bol.com kan je het spel nu met een pre-order bestellen. Voor onze lezers hebben we een speciale kortingscode: SPELLENBUNKER5. Dit geeft je 5 euro korting wanneer je nu een pre-order plaatst. De code is geldig tot 25 maart 2024.

Mervin en Ginger Bitmoji

Deze review van Medical Mysteries: New York Emergency Room is geschreven door Mervin & Ginger.
Lees alle reviews van Mervin & Ginger

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Je hebt geen medische kennis nodig om dit spel te kunnen spelen."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Koop Medical Mysteries: New York Emergency Room bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Medical Mysteries: New York Emergency Room


Medical Mysteries: New York Emergency Room is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Medical Mysteries: New York Emergency Room duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Medical Mysteries: New York Emergency Room staat in het Engels bekend onder de naam Medical Mysteries: New York Emergency Room. Medical Mysteries: New York Emergency Room wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Identity Games. .

Koop Medical Mysteries: New York Emergency Room bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.