Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Suchý, Vladimír

Review van Monster Baby Rescue!

Wow! Wat zie ik daar? Is dat een monster? Jawel, je ziet het goed. Er is, per ongeluk, een magische poort geopend en nu zijn de monsters ontsnapt en in onze wereld beland. Waaaat?! Oh nee! Maar wacht… deze monsters zien er helemaal niet eng uit. Dat klopt. Dit zijn baby monsters. Niks om bang voor te zijn. Integendeel, ze hebben onze verzorging en aandacht nodig!

Ze zijn nog zo jong en klein dat ze niet uit zichzelf in onze wereld kunnen overleven. Dus terwijl de politie naar een manier zoekt om de magische poort weer te openen en de baby’s terug naar hun moeders te kunnen sturen, gaan wij ons best doen ze zo goed mogelijk te verzorgen. Zodat we ze dan gezond en blij weer terug kunnen sturen. Help je mee?

Monster Baby Rescue Bordspel van Delicious Games

Doel van het spel

Elk persoon krijgt één monster baby aan zijn zorg toegewezen. Het doel van Monster Baby Rescue! is jouw monstertje zo goed mogelijk te verzorgen. Je kunt dat doen door je monstertje te wassen en mooi aan te kleden. Een goed bed te geven om in te slapen en van de nodige medische zorg te voorzien. En natuurlijk wordt je monster blij als er met hem gespeeld wordt of als hij kostbaarheden krijgt. Hoe beter je voor hem zorgt, des te meer liefde (punten) je scoort. Degene die aan het einde van het spel het meeste liefde heeft gegeven (punten heeft gescoord), wint het spel.

Monster Baby Rescue Bordspel van Delicious Games

Verloop van het spel

Maar wat betekent het nu om liefde (punten) te scoren? Hoe doe je dat? Zoals gezegd kiest iedere speler een karakter met toebehoren. Wanneer je aan de beurt bent, kies je een zorgkaart die je kan gebruiken voor jouw monster. Je betaalt voor de zorgkaart door een aantal aangewezen stappen (2-4) op het speelveld te nemen. De eerstvolgende speler is altijd degene die achteraan staat. Punten kan je scoren op diverse manieren en worden pas aan het einde van het spel toegekend.

Monster Baby Rescue Bordspel van Delicious Games

De verschillende zorgkaarten bevatten een actie die je meteen moet uitvoeren of dragen bij tot het behalen van punten bij de eindtelling. Verder liggen er ieder spel 10 verschillende doelkaarten open op tafel. De eerste speler die aan de desbetreffende eisen voldoet, mag deze doelkaart aan zijn monster toevoegen. Tot slot liggen er ook nog 4 verschillende eindscore kaarten, die wanneer je aan het einde van het spel aan de desbetreffende eisen voldoet, je extra punten opleveren. Iedere speler maakt hier gebruik van, mits hij aan de eisen voldoet. Heel wat verschillende manieren om punten te verzamelen dus. Wie uiteindelijk het hoogste eindigt op het scorebord, wint het spel!

Monster Baby Rescue Bordspel van Delicious Games

Conclusie

Monster Baby Rescue! is een spel uitgegeven door Delicious Games van Vladimír Suchý. Het spel geschikt voor 2-5 spelers vanaf 7 jaar en duurt tussen de 20-40 min. Monster Baby Rescue! lijkt door de titel een spel voor kinderen. Maar vergis je niet! Er zit meer in dan je denkt. Het spel heeft een eenvoudige versie en een uitgebreidere versie. Je draait je spelersbordje dan naar kant A of kant B. Dit bepaalt hoeveel opties er beschikbaar komen.

Monster Baby Rescue Bordspel van Delicious Games

De eenvoudige versie is leuk om te spelen met kinderen, de uitgebreidere versie is ook leuk voor volwassenen. Het is een eenvoudig, vlot spel om even tussendoor te spelen. Het combineert elementen van verschillende andere spellen. Het beurtverloop doet bijvoorbeeld wat denken aan dat van Patchwork en het ‘verzamelen’ van kaartjes om doelen te behalen lijkt wat op Splendor. Wij vonden het een tof spel voor met zn tweeën, maar zijn ervan overtuigd dat met meer spelers het spel uitdagender wordt. De vormgeving is speels en vrolijk, ondanks dat het om kleine monsters gaat.

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Monster Baby Rescue! is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Monster Baby Rescue! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Monster Baby Rescue!

Omschrijving van Monster Baby Rescue!


Monster Baby Rescue! is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Monster Baby Rescue! duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Monster Baby Rescue! is ontworpen door Vladimír Suchý en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Delicious Games. .

Koop Monster Baby Rescue! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Monster Baby Rescue!.

Hotel Bordspel

Hotel

Fairy Trails White Goblin Games

Fairy Trails

Review door Remon & Chantal
Fabelfruit

Fabelfruit

Foto kaartspel Dixit Daydream

Dixit – Daydream

Uitbreiding

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.