Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Dunstan, Matthew

Review van Next Station: London

"Ontwerp je eigen metrolijnen in Londen."

— Rood met Witte Stippen

Next Station London van Geronimo Games is een spel voor 1 tot 4 spelers. Deze flip and write duurt ongeveer 25 minuten en is speelbaar vanaf 8 jaar.

Gameplay

In Next Station London krijgt elke speler een kaart van Londen. Elke speler kiest ook een kleurpotlood. Met 2 of 3 spelers worden de overgebleven kleurpotloden op tafel gelegd. Alle stationskaarten worden geschud en gedekt op tafel gelegd. De stationskaarten bestaan uit 6 blauwe straatkaarten en 5 geel/roze metrokaarten.

Van de 5 doelkaarten trek je er 2 willekeurig en deze leg je open naast de stationskaarten. Next Station London bestaat uit 4 rondes. Het is de bedoeling om in die 4 rondes zo veel mogelijk punten te verzamelen. Deze punten kun je verzamelen door je metrolijn met zo veel mogelijk plaatsen te verbinden, de lijnen naar toeristische plaatsen te verbinden en de opdracht van de doelkaarten te voltooien. Elke speler speelt gelijktijdig.

Het spel begint als 1 van de stationskaarten wordt omgedraaid. Op deze stationskaarten kunnen volgende symbolen staan: vierkant, cirkel, driehoek of vijfhoek. Elke speler begint bij het station op zijn kaart dat dezelfde kleur heeft als zijn kleurpotlood. Je mag nu dit station verbinden met een symbool dat op de stationskaart wordt weergegeven.

Als alle spelers dit hebben voltooid, wordt de volgende stationskaart omgedraaid en teken je opnieuw een spoor. Dit gaat verder tot er 5 rood/gele metrokaarten omgedraaid zijn. Dan eindigt de eerste ronde. De punten van deze ronde worden geteld en genoteerd op het scoreblok.

Voor de 2e ronde wordt het kleurpotlood nu doorgegeven. Zo heeft iedere speler nu een ander station om uit te vertrekken. De spelwijze is exact dezelfde als in de eerste ronde. Het enige verschil is dat er nu een wisselspoor kan omgedraaid worden uit de stationskaarten. Hiermee mag elke speler uit een ander willekeurig station van zijn metrolijn vertrekken.

Het spel gaat zo 4 ronden door. De speler die na 4 ronden de meeste punten heeft wint Next Station London.

Conclusie

Next Station London van Geronimo Games is een zeer leuk flip and write-spel. De regels zijn duidelijk en niet moeilijk. Er zitten ook extra spelvarianten in dit spel voor wie meer uitdaging wil.

Solo is Next Station London ook heel leuk. De regels blijven hetzelfde en het spel duurt maar 10 minuten. Het is een uitdaging om telkens je score te verbeteren. Als je fan bent van flip and write-spellen, dan mag deze zeker niet ontbreken in je collectie.

Deze review van Next Station: London is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Next Station: London bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Next Station: London


Next Station: London is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Next Station: London duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Next Station: London staat in het Engels bekend onder de naam Next Station: London. Next Station: London is ontworpen door Matthew Dunstan en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Blue Orange (EU), HCM Kinzel & Geronimo Games. .

Koop Next Station: London bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Next Station: London.

Paranormal Detectives spel doos box Spellenbunker.nl

Paranormal Detectives

ICECOOL spel doos box Spellenbunker.nl

ICECOOL

Ark Nova: Zoo Map Pack 1 spel doos box Spellenbunker.nl

Ark Nova: Zoo Map Pack 1

Uitbreiding
Foto Bordspel Dixit Odyssey

Dixit – Odyssey

Review door Sam

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.