Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

50 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Happy Meeple Games

Happy Meeple Games

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Hryhoryk, Raman

Review van Red Outpost

Oké kameraad, ik neem je mee naar een utopische staat. Je dacht dat bij het vallen van de muur en de Perestrojka het communisme zo goed als verdwenen was? Red Outpost bewijst het tegendeel. Ok, je hebt gelijk kameraad, het is niet een staatje op aarde maar op een andere planeet, maar je wil graag leidertje spelen toch? Geen probleem, ik neem je mee en dan kan jij laten zien wat je kwaliteiten zijn.

Red Outpost - Bordspel - Happy Meeple Games

Je hebt 2 dagen om te laten zien dat er voldoende geproduceerd wordt maar je moet er ook voor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Niet Marx vergeten hè, iedereen is gelijk en we delen alles. Er zijn 12 locaties gecreëerd nadat de raket hier is neergestort. Kijk daar ligt hij, de Krasnaja Zarja. Stuur een arbeider ernaar toe en misschien is er nog iets te halen. Maar misschien is het beter een arbeider naar de akker te sturen, het liefst een landbouwer natuurlijk een ander wordt wat sneller humeurig als hij hier moet werken. De schepsels op de weide brengen een soort wol op en ook de arbeiders in de mijn leveren aardig wat op, allemaal voor het groter goed. Maar staan ook de bureaucraat en ikzelf, de commissaris, tot je beschikking. De bureaucraat werkt op de Administratie.

Red Outpost - Bordspel - Happy Meeple Games

Ze eten in de middag in de veldkeuken, gaan soms naar de kroeg, ben ik niet zo blij mee, en slapen gezamenlijk in de Kazerne, het doet dr arbeiders goed daar even tot rust te komen. Maar wil je meer uit het gebied halen stuur dan een arbeider naar het werkkamp, vind hij niet leuk, levert wel wat op, alles voor het groter goed toch? En je wordt er zelf beter van. Had ik je al verteld dat er hier ook diamanten te vinden zijn? Zit je in het bestuur dan kan je die diamanten in je eigen zak laten glijden. Voor een diamantje naar mij geschoven houd ik mijn mond hoor. Lukt het je na 2 dagen genoeg te produceren en zijn de arbeiders die jij te werk hebt gesteld tevreden dan wordt jij misschien wel het hoofd van het bestuur van deze Red Outpost. Lever mij wat gunsten en je bereikt sneller de top, of ondersteun het bouwproject het Paleis van de Sovjets, het symbool van onze mooie toekomst.

Red Outpost - Bordspel - Happy Meeple Games

Want een mooie toekomst willen we toch, kameraad? Kom op, geeft het een kans, laat de oude tijden herleven.

Red Outpost is een worker placement spel, bedacht door Raman Hryhoryk, met een bijzondere invalshoek. Het goederen vergaren in combinatie met je werkers tevreden houden zorgt ervoor dat je je tactiek steeds moet afwegen tegen de tactiek van je tegenstanders. Het thema lijkt wat vergezocht maar wij vonden het wel bijdragen aan de spelbeleving. Niet zo zeer het crashen van een raket maar wel de positieve en negatieve kanten van het socialisme/communisme (ja,ja Team Arlin politiek geëngageerd, alleen voor dit spel hoor, heeft ons weken van research gekost) speelt echt een rol in het spel, maar dat vinden wij en we staan niet open voor discussie.

Red Outpost - Bordspel - Happy Meeple Games

Mooie illustraties en artwork van Irina Pechenkina en Maxim Suleimanov op de doos en het spelbord en kaartjes. Vooral de meeples vallen op, “hamers en sikkels, terwijl in parade-pas de wacht wordt gewisseld. Over de muur over het ijzeren gordijn”zingen wij (Klein Orkest 1984).

Je kan het spel met 2 tot 4 spelers spelen, maar er is ook veel aandacht besteed aan een solo modus met extra kaartjes en opdrachten zodat je niet perse op een speelkameraadje hoeft te wachten maar je je helemaal in je uppie kan uitleven in de utopische staat Red Outpost.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Red Outpost is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Red Outpost bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

In 1969 betekende de eerste stap op de maan het einde van de ruimtewedloop. Of toch niet?

De Sovjets hadden ook een geheime sovjetmissie op touw gezet om de verre sterren te bereiken. Het ruimteschip ‘Krasnaja Zarja’ maakte een crashlanding op een bewoonbare planeet, waar jullie nu leven. Jullie voorvaderen hebben hun uiterste best gedaan om de wereld na te bouwen die ze verlaten hadden, en het is nu aan jullie om jullie kameraden een gelukkig en voorspoedig leven te bezorgen. Enkel door samen te werken kunnen jullie deze taak tot een goed einde brengen.

Videos over Red Outpost

Omschrijving van Red Outpost


Red Outpost is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Red Outpost duurt gemiddeld 50 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Red Outpost is ontworpen door Raman Hryhoryk en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Happy Meeple Games & Geronimo Games. .

Koop Red Outpost bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.