Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

120 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Game Master, The

Game Master, The
Ontwerper(s)

Boots, Pieter

Review van Rhodes: The Colossus

Uitbreiding op Rhodes

"Help jij met het voltooien van de bouw van dit wereldwonder?"

— Jeroen & Rianne

Er wordt flink gewerkt op het eiland Rhodos. Vanuit het niets lijkt er een reusachtig beeld te ontstaan. Compleet gemaakt uit brons. Het schittert prachtig in de zon. Maar jouw hulp kunnen we goed gebruiken. Help jij met het voltooien van de bouw van dit wereldwonder?

Rhodes: The Colossus expansion is de uitbreiding op het bordspel Rhodes. Het spel is ontworpen door Pieter Boots en uitgegeven door Game Master. Deze uitbreiding is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar en de gemiddelde spelduur ligt met 120 minuten wat hoger dan het basisspel.

Wat is er nieuw?

Deze uitbreiding komt met een aantal nieuwe spelelementen.

De kolossus bouwplaats

De grootste uitbreiding is de bouwplaats die links naast het speelbord geplaatst wordt. Hier wordt een enorm bronzen standbeeld gebouwd.

Als speler kun je helpen bij de bouw van dit standbeeld. Tijdens de actieronde kun je hier je actiemarker plaatsen. Het standbeeld bestaat uit 4 niveaus. Per niveau wordt aangegeven welke materialen nodig zijn om verder te bouwen. Deze moet je afgeven uit je eigen landgoed of magazijn. Hierna mag het pionnetje een stap verder in het bouwwerk, deze geeft aan hoeveel overwinningspunten je verdient als speler. Daarnaast mag je ook je eigen marker een vakje omhoog plaatsen en hiermee krijg je nog een mooie bonus.

Als de Kolossus volledig is afgebouwd eindigt het spel aan het eind van de ronde.

Extra productie

Dit spel komt met een tegel voor extra productie die op het spelbord geplaatst mag worden. Als een andere speler al een productie geactiveerd heeft dan heb je nu de mogelijkheid je actiemarker op de extra productietegel te plaatsen. Je mag dan een product produceren die eerder al door een andere speler geproduceerd was. Daarnaast krijg je als speler één stuk brons voor het uitvoeren van deze actie.

Nieuwe tempel

Er is ook een tegel die je op het spelbord neerlegt over de bestaande tempel. Hiermee ontstaat een nieuwe tempel met kleine tempeltegels. Wanneer je je actiemarker bij de tempel plaatst moet je de benodigde hoeveelheid producten van de bovenste tempeltegel afgeven. Hiervoor ontvang je overwinningspunten. Daarnaast valt er brons te verdienen wanneer een tweede speler deze actie uitvoert.

Het brons wat tijdens deze nieuwe acties verdiend kan worden, kan gebruikt worden voor de bouw van de Kolossus.

Naast deze nieuwe acties zijn er ook andere ontwikkelingstegels die een aanvulling zijn op de ontwikkelingstegels uit het basisspel.

Ook zijn er extra landbouwtegels die alleen gebruikt worden in een 5 spelersspel en fiches met 50 overwinningspunten die gebruikt worden wanneer de spelers de 50 gepasseerd zijn op het puntenspoor.

Conclusie

Toen we voor het eerst naar de inhoud van de doos keken waren we in eerste instantie een beetje teleurgesteld. Het basisspel hebben we echt als erg leuk ervaren en bevatte zoveel spelmogelijkheden. We hadden dan ook hoge verwachtingen van de uitbreiding. Om redelijk weinig in de doos te zien was dan ook een domper. Maar we hadden het heel erg mis.

De nieuwe elementen geven echt meer diepte in het spel. Er zijn meer mogelijkheden om overwinningspunten te behalen waardoor in het gehele spel veel meer punten verdiend worden. Het is niet voor niets dat er nu puntenfiches meegeleverd worden.

Ook moet je als speler beter opletten omdat er niet langer maar één mogelijkheid is om het spel te beëindigen.

Al met al zijn wij erg blij met deze uitbreiding die een al heel leuk spel nóg leuker en dynamischer maakt.

Deze review van Rhodes: The Colossus is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"De nieuwe elementen geven echt meer diepte in het spel."

— Jeroen & Rianne

Koop Rhodes: The Colossus bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Rhodes: The Colossus

Omschrijving van Rhodes: The Colossus


Rhodes: The Colossus is een uitbreiding op Rhodes. Rhodes: The Colossus is een Expertspel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Rhodes: The Colossus duurt gemiddeld 120 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Rhodes: The Colossus staat in het Engels bekend onder de naam Rhodes: The Colossus. Rhodes: The Colossus is ontworpen door Pieter Boots en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Game Master. .

Koop Rhodes: The Colossus bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Rhodes: The Colossus is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om Rhodes: The Colossus te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.