Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Wallace, Martin

Review van Rocketmen

Ga je mee op ontdekking naar de ruimte? We gaan raketten   lanceren naar planeet Aarde   de maan   of Mars . Je probeert je kaarten zo verstandig mogelijk in te zetten om een missie te voltooien. Of ga je een van de dreigingen voor de mensheid te lijf?

Rocketmen - Boardgame - Cardgame - Deckbuilder - Phalanx Games
De Route naar de Aarde

Spelverloop

Leg het speelbord in het midden en selecteer alle kaarten voor het juiste aantal spelers. Iedereen krijgt een eigen speelbord, missiekaarten en prestatiefiches.
Als je aan de beurt ben, trek je 6 kaarten van jouw Hoofdkantoor. Dat zijn de kaarten waar je deze beurt mee kan spelen. Je mag zo veel acties uitvoeren als je wilt. Je kunt kaarten kopen, op je Missieveld of Lanceerplatform leggen en kaarten afleggen. Aan het ende van je beurt kun je dan nog een Lancering uitvoeren als je dat wilt/kunt.

Rocketmen - Boardgame - Cardgame - Deckbuilder - Phalanx Games
Je persoonlijke speelboord, met onder andere je Missie en je trekstapel.

Er zijn verschillende actiekaarten: Bedrijfsmiddelenkaarten, Dreigingskaarten en Enginekaarten.
Je kunt je kaarten op verschillende manieren gebruiken:

  • Je kunt het geld gebruiken
  • De actie spelen
  • Of het icoon van het type kaart gebruiken (Raketpunten, Computers, Composiet, Biotech en Wetenschap)

Als je een missie gaat plannen kies je een missiekaart uit je hand en legt die op jouw missieveld. Het kost 10 om die te plannen.
Daarna kun je je Lanceringsplatform gaan vullen met alles wat je nodig hebt om de missie tot een goed einde te brengen. Iedere kaart kost 10 , maar sommige kaarten betalen voor zichzelf.

Rocketmen - Boardgame - Cardgame - Deckbuilder - Phalanx Games

Voor iedere bestemming heb je weer andere hulpmiddelen of type wetenschap nodig. Voor aarde bv computers, voor de maan Composiet en voor Mars Biotech. Ieder icoon op jou Lanceringsplatform dat past bij jouw bestemming, geeft je alvast een boost op het Missiespoor.
Je kunt ook handkaarten gebruiken om nieuwe kaarten te kopen van het aanbod op het speelbord. Daarmee kun je je deck verbeteren en leuke voordelen binnenhalen.

Rocketmen - Boardgame - Cardgame - Deckbuilder - Phalanx Games

Aan het einde van je beurt, mag je ongebruikte handkaarten afleggen of bewaren voor je volgende beurt. Je vult je hand weer aan tot 6 kaarten. Als je Hoofdkantoor leeg is, schud je je aflegstapel en vul je je Hoofdkantoor-deck weer aan.
Wanneer je klaar bent voor lancering, ga je Raketpunten tellen, kaarten van je Lanceringsplatform afhandelen en daarna Missiesucces-kaarten omdraaien. Op die kaarten staat het aantal stappen dat je op het Missiespoor kunt zetten en uiteindelijk bepaalt dat of je je bestemming bereikt. Heb je pech, dan draai je 2 nullen om, maar je kunt ook een 4 hebben.
Een missie kan slagen, falen of je kunt het tussentijds afbreken.

Rocketmen - Boardgame - Cardgame - Deckbuilder - Phalanx Games
De kaarten in je Lanceerplatform

Het spel is afgelopen als iemand 6 missies voltooid heeft en er op iedere bestemming minstens 1 missietoken is geplaatt, als een speler een bepaald aantal punten heeft gehaald of als iedere speler alle missietokens heeft geplaatst.

En natuurlijk wint degene met de meeste punten.

Rocketmen - Boardgame - Cardgame - Deckbuilder - Phalanx Games
De spelregels & het korte speloverzicht

Conclusie

Een leuke combi van racen en deckbuilden in de ruimte! Ga je eerst goede kaarten verzamelen of juist zo snel mogelijk een paar missies voltooien? De keus is aan jou!
De combinatie van racen en deckbuilden kennen we bijvoorbeeld van De Zoektocht naar El Dorado, maar in dit spel wordt die combinatie naar een hoger level getild en er komen aardig wat tactische keuzes om de hoek kijken om de geschiedenis in te gaan als snelste en sterkste ruimte-ontdekker!

Je moet veel tactische keuzes maken maar er is ook een mate van geluk (omdraaien van Missie-succeskaarten bv) bepalend voor het slagen van een Missie.
Het is wel jammer dat er bijna geen interactie is met de andere spelers en de spelregels zijn wat ingewikkeld geschreven, maar als je eenmaal speelt, speelt het lekker weg.

Dit expertspel is bedacht door Martin Wallace, die we kennen van onder andere Brass Birmingham(persoonlijk favorietje) , Brass Lancashire & Auztralia en het wordt in het engels uitgegeven door Phalanx Games. Je speelt het met 1-4 spelers vanaf 14 jaar en het duurt ongeveer een half uur per persoon.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Rocketmen is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Rocketmen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Rocketmen

Omschrijving van Rocketmen


Rocketmen is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Rocketmen duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Rocketmen is ontworpen door Martin Wallace en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Phalanx Games. .

Koop Rocketmen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.