Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Gam’inBIZ

Gam’inBIZ

HOT Games

HOT Games
Ontwerper(s)

Wit, Michiel de

Review van Rollecate

Blijkbaar heb ik een voorliefde voor spelletjes met een trein , want ook dit treinspelletje vind ik echt leuk. (Andere favoriete treinspelletjes zijn Ticket to Ride New York, Game of Trains en Kolonisten van Amerika).

Rollecate kaartspel HOT Games Gaminbiz
Inhoud

Spelvoorbereiding

Schud alle kaarten goed en leg vier kaarten open neer. Plaats de trein op het derde spoorkaartje . Verwijder afhankelijk van het aantal spelers een aantal kaarten en leg deze in de doos. Geef elke speler twee kaarten.

Rollecate kaartspel HOT Games Gaminbiz
Startopstelling

Spelverloop

Als je aan de beurt bent, trek je altijd eerst een kaart van de trekstapel.

Daarna kan je kiezen uit een van de volgende acties;

  1. Passen. Je mag altijd passen, ook als je wel kan. Als je past zet je de locomotief, mits dit mogelijk is, een kaartje vooruit. En je pakt een strafkaart. Dit is de achterste kaart van het gelegde spoor. Deze kaart leg je op jouw strafstapel.
  2. Leg een nieuw spoor aan. Op de spoorkaarten staat nummer 1, 2, 3 of 4. Als je een spoorkaart aanlegt mag het verschil tussen de kaarten maximaal 1 zijn. Dus aan een spoorkaart met een 1, mag je een 1, 2 of 4 aanleggen. Heb je meerdere spoorkaarten met hetzelfde getal? Dan mag je al deze kaarten aanleggen.
    Nadat je de spoorkaart(en) hebt aangelegd, gooi je met de dobbelstenen. Afhankelijk van het nummer op jouw kaartje gooi je met 1, 2, 3 of 4 dobbelstenen. Heb je twee kaarten met een 2 aangelegd dan moet je 2+2 dobbelstenen gooien. Tel het aantal wielen van de dobbelsteen op en verplaats de rollecate evenveel plaatsen. Als de trein ontspoort omdat de spoorkaarten op zijn, pak je evenveel strafkaarten als de plekken die je nog vooruit zou moeten. Kom je tijdens het rijden over een defect spoor, dan pak je ook een strafkaart.
  3. Speel een chaoskaart. Heb jij een chaoskaart met een nummer dat overheen komt met een kaart van jouw strafstapel? Speel dan je chaoskaart. Nu mag je beide kaarten afleggen en heb je dus minder strafpunten.
Rollecate kaartspel HOT Games Gaminbiz
Na een paar rondes

Strafstapel

Er zijn meerdere manieren om strafkaarten te krijgen.

  • Als je past;
  • Als je over een defect spoor rijdt;
  • Als je de trein laat ontsporen (net zoveel strafkaarten als dat je niet verder kan).

Je kan je strafpunten verminderen door een chaoskaart te spelen. Of doordat je de strafkaart(en) die je in je beurt pakt matched met de bovenste kaart van je strafstapel. Dus is de bovenste kaart een 2 en pak je een nieuwe strafkaart met een 2 dan mag je beide kaarten afleggen. Heb je meerdere strafkaarten in Ă©Ă©n beurt gepakt, dan mag je zelf de volgorde bepalen waarin je de kaarten op je strafstapel legt.

Rollecate kaartspel HOT Games Gaminbiz
Rollecate

Punten

Wanneer een speler de laatste spoorkaart van de trekstapel pakt, mag hij zijn ronde nog afmaken. Daarna legt iedereen zijn handkaarten bij de strafstapel (het is hierbij niet meer mogelijk om strafkaarten te combineren en af te leggen) en nu worden alle minpunten geteld. De speler met de minste strafpunten wint.

Conclusie

Rollecate is een grappig kaartspelletje. Het is niet al te ingewikkeld en daardoor pak je het spel er snel bij. Vaak speel je een aantal rondes achter elkaar. De trein ontspoort regelmatig. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk strafpunten verzamelen, dat is elke ronde weer een uitdaging. Rollecate is een perfect spelletje voor tussendoor. Of als je eventjes geen zin hebt om veel na te denken.

Rollecate is bedacht door Michiel de Wit en wordt uitgegeven door Hot Games/Gam’inBIZ. Speel dit treinspelletje met 1-4 spelers in ongeveer 15 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Rollecate is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Rollecate bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Rollecate

Omschrijving van Rollecate


Rollecate is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Rollecate duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Rollecate is ontworpen door Michiel de Wit en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Gam’inBIZ & HOT Games. Je koopt Rollecate bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Rollecate bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Rollecate

Deze spellen kun je samen met Rollecate spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.