Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Phillips, Shem

Review van Rovers van de Noordzee

Vikingen zijn dol op plunderen! Havens, buitenposten, kloosters & forten, niets en niemand is in Rovers van de Noordzee veilig voor deze strijdlustige rovers.

In Rovers van de Noordzee, door Shem Phillips, wil je indruk maken op je hoofdman. En dat doe je door je allereerst goed voor te bereiden in je eigen dorp. Je spaart proviand voor de zeereis en je gaat natuurlijk niet op reis zonder de juiste bemanning gerekruteerd te hebben. En investeren in een betere wapenuitrusting betaalt zich later ook dubbel en dwars terug.

Rovers van de Noordzee Bordspel White Goblin Games

Maar ondertussen zijn je rivalen met hetzelfde plan bezig. En voor je het weet vaart de eerste tegenspeler al uit op weg om precies die ene haven te overvallen waar jij je zinnen op hebt gezet, en daar valt jouw plannetje mooi in duigen en schakel je snel over op plan B.

In je dorp start je dus het spel. En daar kom je ook steeds weer terug om je voor te bereiden op de volgende rooftochten. In het dorp verzamel je onder andere munten en proviand, waardeer je je wapenuitrusting op en rekruteer je nieuwe bemanningsleden.

Rovers van de Noordzee Bordspel White Goblin Games
Het Dorp

Heb je genoeg verzameld voor de vereisten om een locatie te veroveren dan vaar je in je eerstvolgende beurt uit en plunder je deze plek. De dichtstbijzijnde locaties zijn de havens. Deze kun je al vroeg in het spel plunderen en leveren je de eerste buit op.

Maar de buitenposten, kloosters en forten liggen steeds verder weg en zijn dan ook lastiger te bereiken. Je hebt meer bemanningsleden nodig, goud, en betere wapenuitrusting om deze locatie te kunnen plunderen.

Nu is het natuurlijk zo dat er af en toe ook slachtoffers vallen aan jouw kant tijdens een rooftocht. Blijken er in de buit Walkuren te zitten dan overlijden er bemanningsleden. Maar geen nood, want je gaat hierdoor wel weer een stapje omhoog op het Walkurenspoor. En hoe hoger je eindigt op dit spoor hoe meer extra punten je aan het einde van het spel krijgt. Je offert dus graag af en toe een bemanningslid op voor dit hogere doel.

Rovers van de Noordzee Bordspel White Goblin Games
Een Buitenpost, een van de locaties die je kunt plunderen

Zodra er nog maar in 1 Fort buit ligt, de stapel tegels op is of als alle Walkuren van het speelbord op zijn, begint de laatste ronde. Punten worden geteld voor onder andere het Walkurenspoor, het Wapenuitrustingsspoor, je tegels en je goud, ijzer en vee dat je in je plundertochten hebt verovert.

Conclusie

Rovers uit het Noorden is bij ons thuis een van de meest gespeelde spellen van 2020. Iedereen vindt ‘m leuk hier in huis, ook alle visite die voor het eerst meespeelt is direct enthousiast. Het spel is redelijk snel uit te leggen, en zodra iedereen eenmaal doorheeft welke actie je bij welke locatie in het dorp kan spelen speelt het ook nog eens lekker vlot.

Rovers van de Noordzee Bordspel White Goblin Games

Je moet heel goed plannen. Maar ook weer niet te lang wachten, anders zijn je tegenstanders je weer eens een stap voor en moet je overschakelen naar een ander plan. Dus ga je voor een betere uitrusting en ga je op zoek naar nog betere bemanning waardoor je meer punten kan bemachtigen, of sla je zo snel mogelijk je slag. Keuzes, keuzes, keuzes, met een kleine geluksfactor. Naar mijn mening heeft dit spel van White Goblin Games alles in huis om een klassieker te worden.

Wij kochten dit spel voor een mooie prijs bij De Spelletjes Vrienden; persoonlijk vind ik dit de leukste spellenwebshop van Nederland. En op hun Social Media kanalen kun je geregeld nieuwe inspiratie opdoen.

Rovers van de Noordzee Bordspel White Goblin Games

En nu wordt het hoog tijd dat we de uitbreiding Helden uit het Noorden er ook eens bij gaan pakken…

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Rovers van de Noordzee is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Rovers van de Noordzee bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Rovers van de Noordzee

Omschrijving van Rovers van de Noordzee


Rovers van de Noordzee is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Rovers van de Noordzee duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Rovers van de Noordzee staat in het Engels bekend onder de naam Raiders of the North Sea. Rovers van de Noordzee is ontworpen door Shem Phillips en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Rovers van de Noordzee bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Rovers van de Noordzee is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2019 – Expertprijs Winnaar, Gouden Ludo 2019 – Winnaars. Rovers van de Noordzee is genomineerd voor de Deutscher Spiele Preis 2017 – Nominaties, Kennerspiel des Jahres 2017 – Nominaties.

Koop Rovers van de Noordzee bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Rovers van de Noordzee

Deze spellen kun je samen met Rovers van de Noordzee spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.