Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Gamefantry, The

Gamefantry, The

Spelmakerij, De

Spelmakerij, De

Review van Royals & Riots

De onrust in het koninkrijk neemt toe en de sfeer is om te snijden. Armoede en onrust nemen toe. In Royals & Riots kan er zomaar een opstand uitbreken, kun jij het tij keren?

Royals & Riots Kaartspel door The Gamefantry

Spellenontwerpers met Autisme

Eerst wil ik het even hebben over de makers van dit spel. Want het allermooiste aan Royals & Riots vindt ik nog wel de makers van dit spel. The Gamefantry werkt samen met De Spelmakerij uit Ede. De Spelmakerij is een dagbesteding voor mensen met een vorm van Autisme, die daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ze verzinnen en testen spellen. Met als resultaat dus onder andere Royals & Riots, maar ook Afritoria & Chameleon. Wij dragen dit initiatief dan ook een warm hart toe.

Maar nu snel terug naar het spel zelf…

Royals

Royals & Riots is een slagenspel. Er zijn 4 kleuren kaarten, en als je kan moet je altijd meegaan met de kleur die is gespeeld. Heb je die kleur niet op handen dan mag je een andere kleur spelen. Speciale kaarten(dief, bedelaar & beul) zijn uitzonderingen op deze regel; die mogen altijd worden gespeeld.

De hiërarchie staat duidelijk op de rangenkaart afgebeeld. Koning is het hoogst in rang, gevolgd door de koningin, Royals, Ridders, Handelaren en als laagste de boeren. En per rang is de volgorde van laag naar hoog. Dus een Handelaar is hoger dan een Boer. En een Ridder 3 hoger dan een Ridder 5.

Er zijn een aantal pestkaarten in het spel. Met de Bedelaar krijgt de winnaar van deze slag 3 minpunten. Met de Dief steel je een kaart van een tegenstander, en de Beul schakelt een gespeelde kaart uit.

De speler met de hoogste kaart in de hiërarchie wint de slag.

Royals & Riots Kaartspel door The Gamefantry

Riots

Maar nu komt het; speelt iemand de Boer 7, dan draaien we de rangenkaart om (naar de Riots-zijde) en zijn de rollen ineens compleet omgedraaid. Nu zijn ineens de boeren het hoogst in rang en de koning het laagst. En de telling per kleur is nu ook andersom (hoe hoger het getal hoe beter de kaart.

Deze Riots telling van de score blijft net zo lang actief totdat er iemand een prins speelt, alleen een prins kan het tij dus nog keren.

Als alle kaarten gespeeld zijn telt iedereen zijn punten. Na 3 potjes tel je al je punten bij elkaar op en heb je de eindscore van Royals & Riots

Royals & Riots Kaartspel door The Gamefantry
De Riots zijde van de rangenkaart

Conclusie

Behalve dat we het een heel mooi initiatief vinden om deze spellen te maken, is Royals & Riots ook nog eens gewoon een erg leuk kaartspelletje. De plotselinge twists tussen de Royals-score en de Riots-score maken het een uniek slagenspel.

Je speelt het spel met 2-4 personen. Een spel duurt ongeveer 20 minuten. Met 4 spelers is het overigens ook leuk om in teams samen te spelen.

Royals & Riots Kaartspel door The Gamefantry

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Royals & Riots is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Royals & Riots bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

In Royals & Riots is de koning de baas. Er heerst echter armoede en het is wachten totdat het volk in opstand komt. Door een opstand draait de hiërarchie compleet om! Alleen de charismatische prinsen kunnen een opstand neerslaan. En dan heb je ook nog een dief en een beul die kunnen toeslaan. De karakters in het spel reageren op elkaar, waardoor ieder spel verrassende wendingen kent. Het spel is ontworpen door Niek van den Brink en Timon Sluis en de illustraties zijn aan de hand van Cas Boesten.

Zie https://thegamefantry.nl/product/royals-riots/

Omschrijving van Royals & Riots


Royals & Riots is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Royals & Riots duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Royals & Riots is ontworpen door Niek van den Brink, Timon Sluis & Cas Boesten en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Gamefantry & De Spelmakerij. .

Koop Royals & Riots bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.