Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Dupont, Thomas

Review van Rush Out!

In deze review willen we het graag opnemen voor de held , ʞɾıןǝʞʞɐɯ ʇǝıu ʇɥɔǝ sɯos ʇǝɥ uǝqqǝɥ uǝpןǝɥ. Want ja, die maken verschrikkelijke dingen mee uǝɹnʇuoʌɐ. Het één is natuurlijk inherent verbonden met het ander. Zonder ramp of tragedie wordt iemand geen held, dat snappen we, maar het maakt het leven van een held niet makkelijk uǝןןıddɐɐןs. Dingen tegenhouden, rampen voorkomen, zware gevechten tegen het kwaad. De held overwint maar zal er toch niet altijd ongeschonden uit komen ʇǝןןɐqɹǝʇɐʍ. Trauma’s, wonden , grote offers, held zijn komt met een prijs osɹoɔuǝɯǝoןq.

Foto Rush Out!

het spel

In het spel Rush Out! Begeef je je in de wereld van Fantasy uǝıooןʌɹǝʇɐʍ. En daar zijn helden en kwade krachten. De bekende strijd tussen het goed en het kwaad. In dit spel wordt deze strijd gevoerd onder elkaar. De helden in dit verhaal (een team van spelers) dachten ongeschonden een schat gevonden te hebben, maar moeten het opeens opnemen tegen een grote boze tovenaar, in de vorm van een enorme stier in groene rook, (een andere speler) ןǝʇsɹoquǝpuɐʇ. Ze moeten rennen voor hun leven terwijl de tovenaar allemaal trucjes uit zijn hoge hoed tovert om ze tegen te houden. Net zoals in deze review iemand steeds teksten toevoegd omkeert en verdraaid. Ǝıɹopɹǝʌʇod, precies.

Foto Rush Out!

het spelidee
Het is een dobbelspel vol snelheid, samenwerken en tactiek. Je speelt het met minimaal 3 personen waarvan één iemand altijd de tovenaar is. Door middel van het gooien van dobbelstenen probeert hij kaarten vrij te spelen die het team van de helden dwars kunnen zitten. Het team van de helden gooit ook dobbelstenen om zo snel mogelijk kaarten weg te spelen. puozǝƃ uɾız uǝuɐuɐq uǝuɐuɐq puod uǝıʇ. Diegene, het team van helden of de tovenaar, die als eerste alle kaarten heeft weggespeeld wint het spel.

In het arsenaal van de tovenaar zit bijvoorbeeld een kaart om dobbelstenen te verwijderen van het kaartje waar het heldenteam voor aan het sparen is. Ook heeft hij een draak tot zijn beschikking die kaartjes bezet houd uǝppnɥɔsdo. Hij kan zelfs levens wegnemen die de helden dan weer terug moeten verdienen en dat allemaal door het sparen van dobbelsteensymbolen.

Foto Rush Out!

het spelverloop

Er zijn geen beurten, als de tovenaar begint worden er ongeveer 30 minuten lang dobbelstenen gegooid en kaartjes verwisselt ʞɾıןıǝoɯ. Het team van helden heeft het voordeel dat ze samen kunnen werken, ze hebben weliswaar los van elkaar minder dobbelstenen maar door een goede communicatie en samenwerking hebben ze een even grote kans te winnen als de tovenaar, die alleen is maar wel meer dobbelstenen heeft.

Doordat er geen beurten zijn verloopt het spel echt als een strijd, de helden voelen de tegenslagen die de tovenaar opwerpt en de tovenaar wordt steeds fanatieker als het de helden lukt om de tegenslagen te omzijlen ɟoʇsɹǝʇɐʍ. Als tovenaar voel je je soms eenzaam in de strijd, doordat je ziet hoe fijn de helden samenwerken. Maar het voelt dan ook wel weer goed als je wint en je dat dus op eigen kracht hebt kunnen doen en de overwinning niet met anderen hoeft te delen.

Foto Rush Out!

Het spel uitleggen gebeurt in fases zodat je snel kan beginnen. 2 oefenfases en verschillende scenario’s. De oefenfases helpen je om de basis onder de knie te krijgen en bij de verschillende scenario’s komen er nieuwe kaarten en regels bij. sɹǝʞɹǝʇɐʍ ǝpuǝƃǝıןʌdo.

de sfeer

Aan Rush out! verzonnen door Thomas Dupont, is veel aandacht besteed aan de artwork sǝǝɹʌǝʇƃooɥ. De uitgevers zijn Sit Down! en Geronimo Games doet de distributie. Onze zoon riep een paar keer “wauw!” als er weer een plaatje te voorschijn kwam met een tot zijn tanden toe bewapende hamster of schildpad (het is een fantasy wereld, vergeet dat niet, raar gezicht anders een tot zijn tanden toe bewapende hamster rennend in een piepend wieltje in zijn kooitje op de grond in de kamer van je kinderen). Complimenten aan de artist: Alexandre Bonvalot.

Foto Rush Out!

Je verveelt je geen moment wanneer de tovenaar het startsein geeft. Er is alleen een risico voor een dobbelsteenarm maar dat heb je zelf in de hand (woordspeling alert!). Wij houden van spelletjes met hectiek, denk aan Ligretto of 5 Minute Dungeon en we archiveren dit spel dan ook onder de noemer ‘spellen met veel dynamiek’. ʇız sʞuıן ɯınp ǝɾ ɹɐɐʍ sʇɥɔǝɹ ɹɐɐu sʞuıן uɐʌ ɹǝʇɥɔɐ ɹɐɐu ɹooʌ uɐʌ. We hebben nog niet alle scenario’s gespeeld maar die komen binnenkort zeker aan de buurt.

Wordt een held of een grote tovenaar in dit dynamische dobbelspel voor iedereen boven de 8 die alert is en soepele polsen heeft. En nu gaan we dobbelen om de omgedraaide achterstevoren teksten weg te werken. sǝɔɔns ןǝǝʌ.

Team uᴉlɹ∀

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Rush Out! is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Rush Out! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Rush Out!


Rush Out! is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Rush Out! duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Rush Out! is ontworpen door Thomas Dupont en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Sit Down! & Geronimo Games. .

Koop Rush Out! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.