Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

120 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Stegmaier, Jamey

Review van Scythe – Invaders From Afar

Uitbreiding op Scythe

"Alles ziet er weer picobello uit in deze uitbreiding."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

In deze uitbreiding van Scythe krijgen we bezoek van 2 nieuwe Factions uit verre oorden die hun oog hebben laten vallen op Oost Europa, ofwel Scythe.

In Scythe: Invaders From Afar worden 2 Nieuwe Factions, Togawa (paars) & Albion (groen) aan het spel toegevoegd. Er zijn voor deze 2 Factions onderdelen toegevoegd zoals Faction Mat, Player Mat, Miniaturen & Mechs. Dit zijn de 2 nieuwe Factions:

  • CLAN ALBION (groen) – Deze Faction heeft de mogelijkheid om vlaggen te plaatsen op gebieden. Mits voldaan aan de juiste voorwaarden, tellen deze vlaggen mee als extra gebieden in de eindtelling.
Scythe – Invaders From Afar Uitbreiding Stonemaier Games
CLAN ALBION
  • TOGAWA SHOGUNATE (paars) – De Togawa’s beschikken over de mogelijkheid om vallen te plaatsen. Tegenstanders die door gebieden met vallen bewegen raken gewond. Wat de schade is, is pas duidelijk nadat het val-fiche is omgedraaid en onschadelijk gemaakt.
Scythe – Invaders From Afar Uitbreiding Stonemaier Games
TOGAWA SHOGUNATE

Met deze uitbreiding kun je Scythe vanaf nu tot maximaal 7 spelers spelen. Maar uiteraard is het ook weer mogelijk om Solo te spelen met de 6 nieuwe Automa-kaarten. De spelregels zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Alleen in een spel met 6 of 7 spelers zijn er kleine wijzigingen voor de Polonia & Crimea Factions. Ook in de speelduur is niets veranderd, dit blijft gemiddeld een klein half uur per speler.

Scythe – Invaders From Afar Uitbreiding Stonemaier Games
Nieuwe Fiches

Je hebt ook geen nieuw speelbord nodig om met meer spelers te spelen, want er is op het originele speelbord al rekening gehouden met deze uitbreiding. De paarse en groene Home Bases bestonden al op het speelbord. Het wordt natuurlijk wel een stukje drukker op het speelveld.

Scythe – Invaders From Afar Uitbreiding Stonemaier Games
Meer geld!

Alles ziet er weer picobello uit in deze uitbreiding. Volgens het boekje past deze uitbreiding in de doos van het basisspel. Dat is in theorie natuurlijk superhandig als je spellenkast uitpuilt. Maar in de praktijk is het mij nog niet gelukt om alles netjes bij elkaar in de doos te puzzelen.

Wat maakt Scythe: Invaders From Afar nou zo interessant om aan te schaffen? Voor mij persoonlijk is dat de mogelijkheid de om met een grotere groep te kunnen spelen. Maar ook spelers die er al heel wat potjes Scythe op hebben zitten en toe zijn aan wat meer variatie zullen gegarandeerd deze uitbreiding aanschaffen. Kortom, meer spelers & meer variatie.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Scythe – Invaders From Afar is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Met deze uitbreiding kun je Scythe vanaf nu tot maximaal 7 spelers spelen."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

Koop Scythe – Invaders From Afar bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Scythe – Invaders From Afar

Omschrijving van Scythe – Invaders From Afar


Scythe – Invaders From Afar is een uitbreiding op Scythe. Scythe – Invaders From Afar komt uit de Scythe Spelfamilie. Scythe – Invaders From Afar is een Expertspel dat door 1-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Scythe – Invaders From Afar duurt gemiddeld 120 minuten en scoort qua moeilijkheid 3.5 ster(ren) . Scythe – Invaders From Afar is ontworpen door Jamey Stegmaier en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Stonemaier Games. Je koopt Scythe – Invaders From Afar bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Scythe – Invaders From Afar bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Scythe – Invaders From Afar is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om Scythe – Invaders From Afar te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.