Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Tea for 2

“Wil je 2 kopjes thee? Nou daar zit ik echt niet mee. Als het water staat te zingen gaan mijn kopjes vrolijk springen. In mijn thee heb ik trek… Is het zo naar je zin? Wil jij er suiker in? Kom erbij, kom erbij, kom erbij…”

Ok je hebt gelijk, dit komt uit een hele andere Disneyfilm. Maar Disneyfilms… Wie kent ze niet!? Vaak gebaseerd op nog veel oudere sprookjes. Eén zo’n sprookje is het verhaal over Alice, Alice in Wonderland. Hoe leuk is het een spel te spelen gebaseerd op de kleurrijke karakters en details uit dit verhaal? Ook al trek in een kopje? Tea For 2 is een spel voor twee dat zich afspeelt in het Wonderland van Alice. Jij en je tegenstander strijden tijdens een theekransje om de winst in dit spel; het verzamelen van zoveel mogelijk punten op het scorebord.

Tea For 2 Kaartspel Alice in Wonderland Asmodee Space Cowboys

Doel van het spel

In Tea For 2 gaat het erom wie aan het einde van het spel de meeste (sterren)punten heeft verzameld en zo zijn of haar tegenstander voorblijft op het scorebord. Sterrenpunten kunnen op verschillende manieren worden verdiend.

Tea For 2 Kaartspel Alice in Wonderland Asmodee Space Cowboys

Verloop van het spel

Na het klaarleggen van het scorebord, het aanwijzen van de startspeler (doormiddel van de fantastische flamingotegel!) en het schudden van jouw 9 karakterkaarten, kan het spel beginnen.

Tegelijkertijd draait iedere speler zijn of haar bovenste kaart om. Wie de hoogste kaart trekt (dit staat duidelijk op de kaart aangegeven), wint de ronde en mag kiezen uit 2 acties. Of je gebruikt het effect van het gespeelde karakter of je koopt een nieuwe karakterkaart van het scorebord. Het verschil in waarde van de 2 omgedraaide karakterkaarten (eventueel vermeerderd met een x aantal taartpunten) bepaalt welke karakterkaart je van het scorebord kunt kopen (deze wordt toegevoegd aan je deck). Na het uitvoeren van een actie wordt opnieuw tegelijkertijd een kaart omgedraaid. Dit blijft zo doorgaan totdat je door je stapel heen bent. Schud dan het witte konijn door je stapel en begin weer van voor af aan.

Tea For 2 Kaartspel Alice in Wonderland Asmodee Space Cowboys

Gedurende het spel kan je (sterren)punten verzamelen en een voorsprong op het scorebord opbouwen, de startspeler flamingotegel overnemen (dit biedt het grote voordeel dat alle gelijke scores in jouw voordeel worden beslist) en je tegenstander flink pesten door bijvoorbeeld zijn of haar kaarten te vernietigen of niet net die ene kaart te kopen die je tegenstander zo graag wilde.

Het spel eindigt zodra er geen wit konijn meer over is om door je stapel heen te schudden. Na het toekennen van alle sterrenpunten (de totale hoeveelheid sterren in je deck), is duidelijk wie de winnaar is van Tea For 2!

Tea For 2 Kaartspel Alice in Wonderland Asmodee Space Cowboys

Conclusie

Tea For 2 is een spel van Cédrick Chaboussit, uitgegeven door SPACE Cowboys en Asmodee. Het spel is voor spelers vanaf 10 jaar, duurt maximaal 30 minuten en is geschikt voor 2 spelers. Het thema van Tea For 2 is grandioos en het artwork ziet er kleurrijk en lief uit. Het spel is eenvoudig te leren en aan anderen uit te leggen. Een combinatie van geluk en tactiek is nodig om het spel te winnen. Wij vinden Tea For 2 een snel en vermakelijk spel voor tussendoor. Alleen al het kijken naar de verschillende kaartjes en karakters maakt je blij. Echt een ‘feelgoodspel’!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Tea for 2 is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Tea for 2 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Tea for 2

Omschrijving van Tea for 2


Tea for 2 is een Strategiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Tea for 2 duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Tea for 2 wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee & Space Cowboys. Je koopt Tea for 2 bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Tea for 2 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.