Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA
Ontwerper(s)

Sing, Thomas

Review van The Key - Moord in Oakdale Club

Weet jij het altijd beter? Kun jij altijd de dader aanwijzen in detectives, nog voordat de speurders er zelf achter zijn? Bewijs je maar! Voel je een echte rechercheur ️ ‍♀️ Combineer bewijsstukken, getuigenissen en aanwijzingen en zet de misdadigers achter de tralies. 3 moorden op 3 verschillende tijdstippen , met 3 daders, 3 moordwapens, 3 plaatsen delict en 3 vluchtvoertuigen…. veel succes!

The Key - Moord in Oakdale Club HABA
Inhoud van de Doos

Spelverloop

Iedere rechercheur ontvangt voor het begin van het spel een aktetas , een stift en een onderzoeksdossier. Jullie kiezen een kleur sleutel , leggen die in het midden van de tafel en dan leg je alle kaarten daaromheen, met de kleurcodering naar boven. Die kaarten bevatten aanwijzingen, getuigenissen en bewijsmateriaal.

Dan gaat iedereen tegelijk spelen. Je verzamelt bewijzen en aanwijzingen en gebruikt die om de juiste conclusies te kunnen trekken. Dat doe je door kaarten van de tafel te pakken. Je mag zelf kiezen welke, maar elke kaart die je pakt, moet je houden. Let wel goed op, want niet alle kaarten zijn relevant en sommige kunnen je op en dwaalspoor brengen als je niet oplet en een kaart met een verkeerde kleurcodering pakt.

The Key - Moord in Oakdale Club HABA

Aan de pictogrammen kun je zien over welke categorie de kaart informatie bevat. Gaat het over de dader, het tijdstip of misschien juist de vluchtauto? Alle informatie op de kaarten moet je analyseren en combineren met de informatie uit het dossier en je bevindingen noteer je met de stiften je aktetas. Je kunt omcirkelen wat je zeker weet of afstrepen wat in ieder geval niet klopt. Uiteindelijk blijft er maar 1 oplossing over. Heb jij de juiste cijfercode kunnen maken? Als jij de eerste was heb jij de eer om de boeven achter de tralies te zetten! Alle rechercheurs die de juiste cijfercode hebben gevonden, tellen hun onderzoekspunten bij elkaar op. Degene met de minste punten is de meest efficiënte rechercheur en wint het spel.

Conclusie

The Key- Moord in de Oakdale Club van HABA, ontworpen door Thomas Sing, is een leuk detective spel. De aktetassen waarop je mag kliederen zijn leuk bedacht en ook het systeem met alle kaarten in het midden werkt heel leuk. Voor iedereen zijn er genoeg kaarten beschikbaar om de misdaden op te lossen. En met de 9 verschillende zaken die je op kunt lossen, kun je wel even vooruit. Lekker puzzelen dus!

Dit spel heeft me aangenaam verrast. Het is leuk om te spelen, niet erg moeilijk (of misschien zit rechercheren me wel in het bloed ) en het geeft natuurlijk een kik om de daders achter slot en grendel te plaatsen. Het doet een beetje denken aan Cluedo, maar dan anders.

The Key - Moord in Oakdale Club HABA

Een spel speel je met 1-4 personen vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 20 minuten. In deze serie zijn nog meer The Key- varianten te koop. Dit was een medium- level detective game en heel goed op te lossen. Ik ben erg benieuwd naar de moeilijkere versie, maar die is er volgens mij nog niet

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van The Key - Moord in Oakdale Club is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop The Key - Moord in Oakdale Club bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van The Key - Moord in Oakdale Club


The Key - Moord in Oakdale Club komt uit de The Key Spelfamilie. The Key - Moord in Oakdale Club is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje The Key - Moord in Oakdale Club duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . The Key - Moord in Oakdale Club staat in het Engels bekend onder de naam The Key: Murder at the Oakdale Club. The Key - Moord in Oakdale Club is ontworpen door Thomas Sing en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt The Key - Moord in Oakdale Club bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop The Key - Moord in Oakdale Club bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De The Key Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de The Key Spelfamilie

The Key - De roof in de Cliffrock Villa HABA Spel

Key, The – De Roof in de Cliffrock Villa

Review door Mat
The Key- Sabotage in Lucky Lama Land HABA

The Key – Sabotage in Lucky Lama Land

Review door Sam

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.