Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA
Ontwerper(s)

Sing, Thomas

Review van The Key – Sabotage in Lucky Lama Land

In The Key Sabotage in Lucky Lama Land is het je doel om met zo min mogelijk hints erachter te komen wie op welke dag, welke attractie heeft gesaboteerd en welk gereedschap daarvoor gebruikt is. 

The Key Sabotage Lucky Lama Land - inhoud
Inhoud

Startopstelling

Allereerst leg je alle getuigeniskaarten op tafel. Elke speler krijgt een aktetasscherm, een onderzoekdossier en een stift. Hierna wordt één houten sleutel gekozen en samen met de spiegel in het midden van de tafel gelegd.

The Key Sabotage Lucky Lama Land - Startopstelling
Startopstelling

Hoe werkt het?

Iedereen speelt bij dit spel tegelijkertijd. Je pakt een hintkaart waarop onder andere dezelfde kleur als de gekozen houten sleutel op staat afgebeeld. Deze kaart is voor jou en leg je zo neer dat alleen jij het kan zien. Op deze kaart krijg je een hint over de persoon, plek, tijd, attractie of bijvoorbeeld het gebruikte gereedschap. Met behulp van deze hints kan je bijvoorbeeld een dader aanmerken of juist afkruisen. Gelukkig staat er op elke getuigenkaart wat voor hint je kan verwachten. Je wilt natuurlijk geen hint meer over de daders als je dit onderdeel al hebt opgelost. Als je denkt te weten wie op welke dag, met welk voorwerp een bepaalde attractie heeft gesaboteerd, krijg je een driecijferige code. Aan de hand van deze code kan je op de oplossingskaart zien of je het bij het juiste eind hebt.

Bij dit spel is het niet zo dat de speler die als eerste de oplossing heeft gevonden wint, maar de speler die de minste hints nodig heeft gehad. Op elke kaart staat afgebeeld hoeveel punten een bepaalde hint je kost.

HABA - The Key Sabotage Lucky Lama Land
Getuigeniskaarten

Conclusie

Ik heb een andere versie van dit spel al eerder gespeeld, namelijk The Key – Moord in Oakdale Club, dus ik wist al hoe het spel werkt. Ik vind The Key echt een grappig spel om te spelen. Je bent lekker aan het puzzelen, soms moet je je hersenen flink laten kraken en je moet natuurlijk goed opletten dat je niet te snel de verkeerde conclusie trekt. Het is leuk dat het er niet om gaat wie het snelst is, maar wie de minste hints nodig heeft. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen tempo spelen.

Doordat het spel 9 verschillende kleuren sleutels bevat, kan je vaak variëren. Ik zou het heel knap vinden als jij na alle kleuren gespeeld te hebben nog precies weet welke oplossing bij het eerste gespeelde spel hoort. Kortom je kan dit spel er regelmatig bij pakken.

The Key Sabortage in Lucky Lama Land kan je met 1-4 spelers spelen in ongeveer 20 minuten. Het spel is bedacht door Thomas Sing en wordt uitgegeven door HABA.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van The Key – Sabotage in Lucky Lama Land is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop The Key – Sabotage in Lucky Lama Land bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van The Key – Sabotage in Lucky Lama Land


The Key – Sabotage in Lucky Lama Land komt uit de The Key Spelfamilie. The Key – Sabotage in Lucky Lama Land is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje The Key – Sabotage in Lucky Lama Land duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . The Key – Sabotage in Lucky Lama Land staat in het Engels bekend onder de naam The Key: Sabotage at Lucky Llama Land. The Key – Sabotage in Lucky Lama Land is ontworpen door Thomas Sing en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. .

Koop The Key – Sabotage in Lucky Lama Land bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.