Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 5 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Warsch, Wolfgang

Review van Clever Junior

"Wie verzamelt de meeste sterren?"

— Mandy

De kleurrijke kinderversie van het wel bekende dobbelspel Clever van de uitgever 999 games; Clever Junior! Het spel bestaat uit vijf speciale dobbelstenen, een scoreblok en wat potloodjes. Meer heb je niet nodig voor een gezellig middagje dobbelen.

Vijf dobbelstenen, een scoreblok en wat potloodjes, meer heb je niet nodig voor een gezellig middagje dobbelen.

Het spel

De eerste speler gooit de dobbelstenen, kiest 1 achtergrondkleur en mag alle daarbij behorende symbolen wegstrepen op het scoreblok. Bij geel, rood, en blauw moet de volgorde van de reeks op het scoreblok gevolgd worden die te herkennen is aan het pijltje aan de start van elke reeks (voorbeeld: de donkerblauwe ballon mag pas weggestreept worden nadat de roze hartvormige ballon is weggestreept). Bij groen kies je willekeurig welk symbool je wilt wegstrepen. Bij een dubbele kaars of donut/taart/muffin moeten er in 1 worp 2 dezelfde dobbelstenen gegooid zijn. Je kunt hiervoor ook de ‘joker’ inzetten. In het voorbeeld op onderstaande foto kiest de speler voor achtergrondkleur geel en mag dus de roze en donkerblauwe ballon wegstrepen.

Voorbeeld: Speler 1 kiest voor achtergrondkleur geel en mag de roze en donkerblauwe ballon wegstrepen. Speler 2 kiest de kleur rood uit de overgebleven dobbelstenen en zal een kaars wegstrepen.

Streep je een symbool met de zogenaamde ‘bonuscirkel’ weg dan mag je in het vak met de bijbehorende kleur een extra symbool wegstrepen. Zo kun je een kettingreactie krijgen en meerdere symbolen in 1 beurt wegstrepen.

Je hoeft nooit lang te wachten op je beurt. Aan het eind van elke beurt mogen de overige spelers namelijk uit de overgebleven dobbelstenen een achtergrondkleur kiezen. In het voorbeeld op de foto hierboven kan een andere speler bijvoorbeeld kiezen voor de achtergrondkleur rood en zal dus een kaars wegstrepen.

Wanneer een speler een volledige achtergrondkleur heeft weggestreept eindigt het spel. Nu is het tijd om alle sterren te tellen die bij een symbool staan die is weggestreept. Voor het groene vak geldt dat een volledige rij weggestreept moet zijn. De speler met de meeste sterren heeft gewonnen.

Conclusie

Een kleurrijke en eenvoudige versie met alle leuke eigenschappen van het originele spel Clever. Er zijn maar weinig spelregels waardoor je meteen kunt beginnen en al spelenderwijs de spelregels kunt uitleggen. Een pluspunt voor kinderen met weinig geduld is dat de wachttijd altijd heel kort is omdat je elke beurt bezig bent. De kettingreacties die je kunt krijgen door de bonuscirkels zorgen voor onverwacht snelle veranderingen. Hiervoor is een beetje tactiek nodig, maar ook geluk speelt een grote rol waardoor het al voor kinderen vanaf 5 jaar leuk is. En omdat het scorebook gewoon voor iedereen zichtbaar is kunnen de jongere kinderen makkelijk getipt worden. Ik heb het aantal blaadjes van het scoreblok niet geteld maar het is dik en dubbelzijdig dus voorlopig hoef je niet bang te zijn om zonder scoreblok te zitten.

Deze review van Clever Junior is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Een kleurrijke en eenvoudige versie met alle leuke eigenschappen van het originele spel Clever"

— Mandy

Koop Clever Junior bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Clever Junior


Clever Junior is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 5 jaar. Een spelletje Clever Junior duurt gemiddeld 15 minuten . Clever Junior is ontworpen door Wolfgang Warsch en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games & Schmidt. .

Koop Clever Junior bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.