Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

50 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Tiny Towns – Voorspoed

Uitbreiding op Tiny Towns

Voorspoed is de toffe eerste uitbreiding van TINY TOWNS, die het spel nóg leuker maakt. Ik ben niet per sé een grote fan van uitbreidingen, maar in dit geval is het echt een hele goede toevoeging. Met de uitvinding van Quercs (geld) heb je meer mogelijkheden, zoals ruilen en verzamelen.

Tiny Towns Voorspoed

Om deze uitbreiding te kunnen spelen, moet je in het bezit zijn van het basisspel: Tiny Towns. (review van het basisspel)

In deze uitbreiding krijg je geld, geldkisten, nieuwe kaarten, een nieuw scoreblok en een paar extra grondstoffen.

Tiny Towns Voorspoed

Spelverloop

In het basisspel probeer je als burgemeester met de aangeboden grondstoffen zo efficiënt mogelijk een stadje te bouwen. Dat doel blijft met deze uitbreiding hetzelfde, maar omdat de bosdiertjes zo’n mooi glimmend metaal hebben gevonden (geld), kun je dat gebruiken om wat meer invloed te hebben op wat en hoe je bouwt. Je kunt de waarde van je stad vergroten of je kunt het bijvoorbeeld verhandelen voor andere grondstoffen. En dat zorgt natuurlijk voor nog meer Voorspoed in jouw Tiny Town.

Iedere speler krijgt aan het begin van het spel een geldkist. Daar kun je je munten in bewaren. Maar er is maar beperkte ruimte om munten te bewaren: maximaal 4. Tenzij je een speciale kaart hebt, waardoor je een extra munt mag opslaan.

Tiny Towns Voorspoed

Hoe kom je aan geld en wat kun je ermee?

Als je in jouw beurt 2 of meer gebouwen tegelijk kunt bouwen, krijg je 1 munt . Een ook zijn er een aantal gebouwen- en monumentkaarten die je munten kunnen opleveren, of, als je pech hebt munten laten verliezen

Je kunt je munten inzetten om een andere grondstof te pakken dan wordt aangeboden. En dat is natuurlijk super handig! Sommige kaarten hebben als vereiste dat je een bepaald aantal munten in je bezit moet hebben, of het kan zijn dat je munten moet uitgeven om je gebouwen te voeden.

Aan het einde van het spel leveren de overgebleven munten 1 punt per stuk op.

Tiny Towns Voorspoed

Conclusie

Voorspoed is goede uitbreiding voor dit familiespel, een leuke toevoeging aan het basisspel en makkelijk te leren. De doos en de inhoud zien er aantrekkelijk uit.

Ook de uitbreiding is voor maximaal 6 personen en persoonlijk vind ik dat een voordeel.

Met Voorspoed is er meer variantie. Er zijn extra kaarten van bijna elke categorie (behalve de cottage) en zelfs 10 extra monumentkaarten toegevoegd. Met de uitvinding van geld kun je meer zelf bepalen wat je doet en ben veel minder afhankelijk van je medespelers. Geluk speelt een minder grote rol en je hebt meer ruimte om je eigen tactiek uit te werken.

Ik vind TINY TOWNS Voorspoed, uitgegeven door White Goblin Games, echt een aanrader, zowel voor de beginnende speler als de speler die wat meer uitdaging zoekt. Door de vele gebouwkaarten die elk spel willekeurig worden neergelegd, is het spel iedere keer net weer even anders en moet je je tactiek steeds weer aanpassen.

Het spel is ontworpen door Peter Mc Pherson en Josh Wood. Je speelt het met 1-6 spelers vanaf 10 jaar en een potje duurt ongeveer 45 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Tiny Towns – Voorspoed is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Tiny Towns – Voorspoed bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Tiny Towns – Voorspoed

Omschrijving van Tiny Towns – Voorspoed


Tiny Towns – Voorspoed is een uitbreiding op Tiny Towns. Tiny Towns – Voorspoed is een Strategiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Tiny Towns – Voorspoed duurt gemiddeld 50 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Tiny Towns – Voorspoed staat in het Engels bekend onder de naam Tiny Towns - Fortune. Tiny Towns – Voorspoed is ontworpen door Peter McPherson & Josh Wood en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Tiny Towns – Voorspoed bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Tiny Towns – Voorspoed bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Tiny Towns – Voorspoed is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om Tiny Towns – Voorspoed te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.