Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

50 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Review van Tiny Towns

Burgemeester zijn van je eigen kleine stadje in het bos, waar je beschermd bent tegen roofdieren. En natuurlijk wil jij de meest welvarende Tiny Town bouwen!

Tiny Towns van Peter Mc Pherson is een ontzettend leuk puzzelspel, dat wordt uitgegeven door White Goblin Games/Alderac Entertainment Group. Extra leuk: het kan met maximaal 6 personen!
Het doel is om met de aangeboden grondstoffen patronen te maken om gebouwen te bouwen.

Tiny Towns Bordspel White Goblin Games

Spelverloop

Iedere speler krijgt een spelersbordje van 4×4 velden, of bouwplaatsen.
Je bent om de beurt bouwmeester en noemt dan een grondstof ( hout, tarwe, baksteen, glas of steen) die alle burgemeesters moeten pakken en moeten plaatsen op hun bordje.

Tiny Towns Bordspel White Goblin Games

In het midden van het speelveld, ligt een rij kaarten met gebouwen die gebouwd kunnen worden. Voor elk gebouw moet je een ander patroon van grondstoffen leggen. Als je zo’n patroon hebt kunnen vormen, mag je een gebouw plaatsen op een van die velden.
Dat klinkt heel simpel, maar is toch uitdagender dan je denkt! Er wordt natuurlijk altijd weer een grondstof genoemd die jij net niet kan gebruiken . Waar ga je die dan laten? Want ja, je hebt nog wel een lege bouwplaats, maar daar had je andere plannen mee. Dus plan slim en wees flexibel. Gebruik de aangeboden grondstoffen en pas je plannen aan om zo efficiënt mogelijk te bouwen en zo veel mogelijk punten te scoren.

Tiny Towns Bordspel White Goblin Games

Ieder gebouw levert op zijn eigen manier punten op. Sommige leveren gewoon per gebouw punten op, maar de meeste hebben speciale voorwaarden. Bijvoorbeeld: een cottage levert op zichzelf geen punten op, maar alleen als hij gevoed wordt door een van de rode gebouwen, zoals de boerderij.
Of een Molensteen daar heb je alleen iets aan met een rood of geel gebouw. Of wist je dat je, als je een oneven aantal armenhuizen in je stad hebt, je minpunten krijgt?
Alle velden die aan het einde van het spel leeg zijn (waar geen gebouwen op staan) zijn ook minpunten.

Tiny Towns Bordspel White Goblin Games

Als je de basis van het spel een beetje onder de knie hebt, dan kun je de monumenten toevoegen. Dat zijn speciale gebouwen, waarvan je er 1 mag bouwen in een spel. Je krijgt aan het begin 2 monumentkaarten en daarvan kies je er eentje uit. Een monument kan je direct voordeel opleveren, of extra punten aan het einde van het spel.
Dan heb je nog de variant: Het Gemeentehuis. Daarbij gebruik je de grondstofkaarten ipv dat iedereen om de beurt de bouwmeester is.

Degene met de meeste punten heeft de meest welvarende stad gebouwd en is de winnaar van Tiny Towns!

Conclusie

Tiny Towns is een erg leuk familiespel om te spelen. Het is heel mooi vormgegeven. Ik vind het heel aantrekkelijk, met vrolijke kleuren en gezellige plaatjes. De gebouwtjes van hout zien er leuk uit.

Het spel duurt niet lang en is helemaal niet moeilijk. Maar punten scoren wel!

Tiny Towns Bordspel White Goblin Games

Het leuke aan dit spel is dat je allemaal heel de tijd bezig bent. En omdat voor ieder soort gebouw er allemaal verschillende kaarten zijn waarvan je er elke keer willekeurig een neerlegt, zal het niet snel vervelen.
Je speelt het spel snel, in ongeveer een half uur tot drie kwartier en met 1-6 personen. Dus je kunt het ook solo spelen.

Houd jij een beetje van puzzelen, zoals bij Patchwork, Parijs of Tetris, dan is dit echt een spel voor jou!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Tiny Towns is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Tiny Towns bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Tiny Towns

Omschrijving van Tiny Towns


Tiny Towns is een Strategiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Tiny Towns duurt gemiddeld 50 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Tiny Towns wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games & Alderac Entertainment Group. Je koopt Tiny Towns bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Tiny Towns is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 – Kennersprijs Nominaties, Golden Geek Awards 2019 – Nominaties & Gouden Ludo 2020 – Familiespel Nominaties.

Koop Tiny Towns bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.