Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Audubon, Henry

Review van TRAILS

"Ga mee langs de mooiste wandelroute die je ooit zal zien."

— Jeroen & Rianne

Ga mee langs de mooiste wandelroute die je ooit zal zien. Je komt langs prachtige parken en bezienswaardigheden. Spot vogels en maak prachtige foto’s. Misschien kom je onderweg zelfs wilde beren tegen! Hoe avontuurlijk is dat?

Trails, bordspel

Trails is een spel voor 2 tot 4 spelers. Het spel is een opzichzelfstaand spel in de Parks series. Het is ontworpen door Henry Audubon  en uitgegeven door Keymaster Games/Asmodee. Trails kan gespeeld worden vanaf 10 jaar en de spelduur ligt tussen de 20 en 40 minuten.

Doel van het spel

Tijdens het spel wandel je langs bekende plekken in de Verenigde Staten. Onderweg verzamel je stenen, bladeren en eikeltjes waarmee je badges kunt kopen. Deze badges leveren punten op. Daarnaast maak je onderweg foto’s waarmee je vogels kunt spotten. De speler die de meeste vogels heeft gespot wint ook punten. Degene met de meeste punten wint het spel.

Hoe speel je Trails?

Het spelbord bestaat uit losse componenten. Het bord start en eindigt altijd met dezelfde tegel maar de overige tegels worden willekeurig neergelegd. Dit spelbord vormt het wandelpad die je als speler gaat lopen.

Trails
Startopstelling

Om de beurt mag je één of twee tegels vooruit stappen. Als je jouw poppetje vooruit zet dan activeer je de actie van de tegel waarop je gaat staan. Dit kan zijn dat je een voorwerp krijgt, dat je voorwerpen mag ruilen of dat je een foto kunt kopen. Ook kun je onderweg de beer tegenkomen, dit houdt in dat je met de dobbelsteen mag gooien. De dobbelsteen geeft aan naar welk vakje de beer verplaatst moet worden, de speler krijgt dan óók de actie van dat vakje.

Wanneer een speler aan het eind van de route komt veranderd het poppetje van richting zodat hij weer richting het spelbord gericht staat. Vervolgens wordt de zonbonus geactiveerd. Dit houdt in dat de speler datgene krijgt waar de zon op gericht staat. De zon verschuift vervolgens één vakje naar links. Hierbij draait de tegel rechts van de zon om naar de nachtkant. Zodra een tegel omgedraaid is krijgt deze tegel een andere actie. Tot slot mag er op het eindpunt badges gekocht worden.

Trails, bordspel
Zonbonus

Elke speler heeft ten alle tijden één badge in de hand, deze mag gekocht worden zodra de speler de kosten hiervan verzameld heeft. Daarnaast liggen er twee badges naast het eindpunt die ook gekocht mogen worden.

Trails, badges, bordspel
Badges

De eerstvolgende beurt loopt de speler weer terug richting het beginpunt. Wanneer de speler het beginpunt bereikt wordt hier zo nodig iemand drinkfles weer gevuld, die gebruikt kan worden om meer dan 2 stappen vooruit te gaan onderweg. Ook mogen hier weer badges gekocht worden en veranderd het poppetje weer van richting zodat spelers op en neer lopen langs de wandelroute. Dit gaat door totdat de zon het laatste vakje links heeft bereikt, dan eindigt het spel.

Eind van het spel wordt geteld hoeveel vogels elke spelers gespot heeft, dit kan zijn via foto’s of via badges. De speler met de meeste vogels wint de vogeltrofee die weer punten oplevert. Dan worden de punten geteld en degene met de meeste punten wint.

Conclusie

Trails is absoluut een prachtig spel om te zien. Er zitten hele mooie afbeeldingen en elementen in. Het spel zelf is eenvoudig om te spelen en om aan anderen uit te  leggen. Trails leg je makkelijk en snel op tafel. Het is wel goed om in de gaten te houden wat de extra voordelen zijn van de verdiende badges, deze hebben diverse betekenissen maar deze zijn overzichtelijk terug te vinden in de speluitleg die helaas wel alleen in het Engels is. Al met al vonden wij een het leuk spelletje.

Deze review van TRAILS is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Trails is absoluut een prachtig spel om te zien."

— Jeroen & Rianne

Koop TRAILS bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van TRAILS


TRAILS is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje TRAILS duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . TRAILS staat in het Engels bekend onder de naam TRAILS. TRAILS is ontworpen door Henry Audubon en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Keymaster Games. .

Koop TRAILS bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.