Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen

"Je zit helemaal in de sfeer van het thema!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Al een tijdje super populair: Een escaperoom in je eigen huis. Ja zelfs daarvoor hoef je ook al niet meer de deur uit! Zoek een paar slimme vrienden uit, zet drankjes en hapjes binnen handbereik en druk op de startknop. De escaperoom-serie ‘Unlock’ heeft verschillende thema’s, zo is er voor ieder wat wils. In deze review bespreken we kort de 5e variant die is uitgekomen in deze serie, namelijk: Heldhaftige avonturen. Zonder iets te verklappen natuurlijk!

Unlock! 5: Heldhaftige Avonturen

Unlock! Heldhaftige avonturen is een coöperatief kaartspel gebaseerd op escape rooms. Je kunt dit spel spelen met 1-6 spelers vanaf 10 jaar. Een potje zou maximaal 60 minuten moeten duren (als het goed gaat dan). Unlock! is uitgegeven door Space Cowboys en bedacht door Cyril Demaegd.

Drie Heldhaftige Avonturen 

Nee we gaan natuurlijk niets verklappen over de inhoud van de avonturen, ontdek het zelf en laat je verrassen! Voor degene die er een beetje in moeten komen met dit soort spellen: Er zit een handig startspel in van 10 minuten waarin jullie een beetje wegwijs worden met de kaarten en de app. Zeker aan te raden om mee te starten. De 3 avonturen worden opgebouwd in moeilijkheidsgraad. Misschien ook handig om het voor jezelf ook op die manier op te bouwen.

Unlock! 5: Heldhaftige Avonturen

1e avontuur: ‘Munt Inwerpen’, Dit avontuur neemt je mee naar de old school computerspellen met de grote pixels. Even lekker nostalgisch.

2e avontuur: ‘Sherlock Holmes- De rode draad van moord’. Detective-fan? Dan ga je dit zeker ook leuk vinden. Kruip in de huid van de beroemde detective Sherlock Holmes en probeer dit raadsel met elkaar op te lossen.

3e avontuur: ‘Het Witte Konijn Achterna’. Compleet in de fantasy-sfeer. Gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland. Voor deze escape room heb je 1:30u de tijd.

Voor alle scenario’s heb je de Unlock app nodig, welke trouwens heel handig is in gebruik. Is de tijd op, maar hebben jullie het raadsel nog niet opgelost? Geen nood. De tijd gaat daarna gewoon door… Hoe weten wij dit? Tja……

Unlock! 5: Heldhaftige Avonturen
Achterkant doos

Conclusie

Dit was onze eerste Unlock!- ervaring, maar het heeft zeker een goede indruk achter gelaten. Alle 3 de avonturen zitten gewoon heel goed en logisch (achteraf) in elkaar. Je zit helemaal in de sfeer van het thema! Pluspunt is ook zeker het gebruik van de app, dat voegt echt iets toe aan de spanning. En een hint is ook gewoon een minpunt. Je kan niet sjoemelen 😉.

Het spel is tot 6 spelers te spelen. Onze ervaring is dat het ‘t leukste is met 3-4 spelers, dan heeft iedereen wat te doen. Uiteindelijk zit je toch met elkaar naar de kaarten te kijken. Dus in het geval van 6 spelers zijn er 6 hoofden die proberen een detail op de kaart te zien, misschien voor het mooie net iets te veel.

Wat natuurlijk wel een nadeel is van escaperooms, deze en alle anderen, is dat je hem maar 1 keer kunt spelen. Maar goed, wij hebben in ieder geval 3 hele leuke avonden gehad! En geef het spel daarna lekker door aan een ander, of ruil met anderen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen

Omschrijving van Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen


Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen komt uit de Unlock! Spelfamilie. Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen is een Strategiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen staat in het Engels bekend onder de naam Unlock!: Heroic Adventures. Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Space Cowboys. .

Koop Unlock! – 5: Heldhaftige Avonturen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Unlock! Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Unlock! Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.