Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

90 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Stegmaier, Jamey

Review van Viticulture – Visit From the Rhine Valley

Een van mijn absolute favoriete bordspellen is Viticulture en dan het liefst samen met de Tuscany uitbreiding uiteraard. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar alle uitbreidingen, en ben benieuwd wat Visit from the Rhine Valley aan variatie brengt.

Waar Viticulture World een coöperatieve uitbreiding is en Moor Visitors vooral een uitbreiding is op de bestaande kaarten. is Visit From The Rhine Valley juist een vervanging van de gele Summer Visitors & blauwe Winter Visitors kaarten. (En dan vergeet ik Tuscany nog te noemen, de uitbreiding die het geweldige Viticulture nóg veel beter maakt.

I.P.V.

Het bijzondere aan deze set kaarten is dat je ze gebruikt in plaats van de gebruikelijke kaarten, en dus niet samen met de andere zoals met Moor Visitors het geval is.

De Summer & Winter Visitors uit deze set hebben de focus vooral op het proces van wijn maken zoals meer kaarten trekken, geld ontvangen, planten en het rijpen van de druiven en wijn(Agen). De standaard kaarten zijn veel meer gericht op het behalen van punten. Het spel zou behoorlijk uit balans kunnen raken als je deze set samenvoegt met de standaard kaarten, de ene speler zou veel sneller punten kunnen behalen de anderen.

Mocht je nou toch per ongeluk de Rhine Valley kaarten door de standaard kaarten schudden dan kun je de kaarten uit deze set gemakkelijk herkennen aan het plaatje van de slingerende Rijn Vallei op de achterkant.

WORLD

Je kan deze set kaarten zowel gebruiken met zowel het Viticulture basisspel, Tuscany en Viticulture World. Maar let er bij Viticulture World wel op dat je een aantal kaarten moet vervangen door de zwart omrande kaarten die met World zijn meegeleverd(2 Summer Visitors & 4 Winter Visitors). Als je Viticulture World speelt en een kaart met een zwarte rand trekt dan leg je die direct af en trekt een nieuwe kaart. Deze kaarten kunnen niet samen met Viticulture World en moeten daarom genegeerd worden.

Visit From The Rhine Valley - Uitbreiding op Viticulture - Stonemaier Games - Bordspel - Spellenbunker
Vervang deze kaarten door de zwart omrande kaarten(alleen bij Viticulture World)

Dan zijn er ook nog 4 nieuwe kaarten specifiek voor de Tuscany uitbreiding, je herkent ze aan de kleine tekstbalk bovenaan de kaart. Die moet je ook negeren(tenzij je met Tuscany speelt) en overslaan bij het trekken van kaartren. Maar beter is het om ze er van te voren uit te filteren omdat je snel over de kleine tekst op de kaarten heenkijkt.

CONCLUSIE

Ook al heeft deze set niet echt andere ’regels’ en staat er op de achterkant wel een en ander kort samengevat, er had van mij toch wel een korte beschrijving in het doosje mogen zitten. Gelukkig staat er op de Stonemaier website een korte maar duidelijk uitleg.

Speel je met deze set dan is de speelduur wellicht iets langer, wat logisch is aangezien je minder snel punten van de Visitor Cards ontvangt. Een potje Viticulture mag van mij best wat langer duren, dus wat mij betreft geen probleem.

Visit From The Rhine Valley is een hele leuke set compleet nieuwe kaarten. Het is dan wel geen grote uitbreiding, het geeft toch leuke variatie aan Viticulture. Maar die variatie heb je pas nodig als je heel veel potjes hebt gespeeld, en dan adviseer ik je om eerst voor Tuscany te gaan voordat je aan de andere uitbreidingen gaat denken.

Visit From The Rhine Valley - Uitbreiding op Viticulture - Stonemaier Games - Bordspel - Spellenbunker

Maar heb je jouw hele Viticulture collectie bijna compleet? Dan is dit een hele leuke uitbreiding, geen must have maar gewoon een prima set.

Deze alternatieve set kaarten heeft uiteraard weer heerlijk sfeervolle tekeningen die naadloos aansluiten bij het basisspel en je het gevoel geven dat je op je eigen wijnboerderij met de blote voetjes in de rode druiven staat te stampen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Viticulture – Visit From the Rhine Valley is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Viticulture – Visit From the Rhine Valley bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Viticulture – Visit From the Rhine Valley

Omschrijving van Viticulture – Visit From the Rhine Valley


Viticulture – Visit From the Rhine Valley is een uitbreiding op Viticulture Essential Edition. Viticulture – Visit From the Rhine Valley is een Expertspel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Viticulture – Visit From the Rhine Valley duurt gemiddeld 90 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Viticulture – Visit From the Rhine Valley is ontworpen door Jamey Stegmaier en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Stonemaier Games. Je koopt Viticulture – Visit From the Rhine Valley bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Viticulture – Visit From the Rhine Valley bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Viticulture – Visit From the Rhine Valley is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om Viticulture – Visit From the Rhine Valley te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.