Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Gam’inBIZ

Gam’inBIZ
Ontwerper(s)

Schnitzler, Ferdinand

Review van Wild Cards

Wild Thing…you make my heart sing! Dat liedje zat meteen in mijn hoofd toen ik de titel van dit spel zag. We hebben het hier natuurlijk over Wild Cards. Wij waren al helemaal fan van Cubirds en Wild Cards is van dezelfde makers. Uiteraard waren we reuze benieuwd naar dit spel. Het is duidelijk geen vervolg of een uitbreiding op Cubirds. Dit spel staat volledig op zichzelf, alleen de stijl van de getekende plaatjes is herkenbaar.

Foto Kaartspel Wild Cards, Gamin'Biz

Eerst even de technische info. Wild Cards is bedacht door Ferdinand Schnitzler en de illustrator is Kristiaan der Nederlanden. In Nederland uitgegeven door Gam’inBIZ. Wild Cards is een kaartspel dat gespeeld kan worden met 3-5 spelers. Geschikt voor leeftijd 10+

Speelduur zit op 20 min en dat klopt in de praktijk ook wel aardig.

Foto Kaartspel Wild Cards, Gamin'Biz

Wild Cards in het kort

Wild Cards is een kaartspel met een stukje deck-building. Je doel is de meest waardevolle dierenverzameling te creëren. Om dieren naar jou te lokken hebben ze natuurlijk wel de juiste habitat nodig waar ze zich prettig zullen voelen. Je moet ook een beetje kunnen bluffen want je moet je tegenstanders zien te verslaan met bieden. Elke diersoort heeft ook een leider met een speciale vaardigheid. Zorg dat ze aan jouw kant staan en probeer zo veel mogelijk punten te scoren, dat bepaalt namelijk wie uiteindelijk het spel wint.

Foto Kaartspel Wild Cards, Gamin'Biz

Zo wordt het spel gespeeld

Het spel is razendsnel klaargelegd. De 6 leiderkaarten op tafel, 2 gedekte trekstapels met de één habitatkaarten (groene achterkant) en de ander dierkaarten (gele achterkant). Afhankelijk van het aantal spelers worden er dierkaarten uit het spel gehaald en een paar open op tafel gelegd. Dit wordt de Expo genoemd. Elke speler krijgt 7 habitatkaarten en één aanvulkaart. Je bent nu klaar om te starten.

Foto Kaartspel Wild Cards, Gamin'Biz

Wild Cards wordt gespeeld in rondes. Kan de Expo niet meer worden aangevuld dan is het spel voorbij. Elke ronde bestaat uit 3 fases   1: Bieden 2: Kaarten pakken 3: Volgende ronde voorbereiden.

  • 1 – BIEDEN: Met je habitatkaarten kun je een bod doen. Er staat een getal in de bovenhoek (1-4). Iedereen kiest een kaart en deze worden allemaal tegelijk omgedraaid. Je kan ook je aanvulkaart spelen, zo krijg je weer nieuwe handkaarten en kun je kaarten die je al hebt dumpen. Bluf er dus maar lekker op los.
  • 2 – KAARTEN PAKKEN: Nu wordt het spannend, wie heeft de ander overtroeft of weg gebluft?! Heb je het hoogste bod, dan mag je als eerste een dier uit de Expo kiezen. Daarna mag degene dat doen met het een-na-hoogste bod. Maar pas op! Elk bod van 2 of hoger moet je bijbetalen met handkaarten. Bied je dus met een 4, dan moet je 3 extra handkaarten afleggen. Zo vlieg je door je kaarten heen. Als je een dier uit de Expo mag pakken heb je misschien ook recht op een leiderkaart, alleen als jij de meeste dieren van die soort hebt in je verzameling. Als je het bod en de bijbetaling

Foto Kaartspel Wild Cards, Gamin'Biz

doet met de natuurlijke habitat van het dier dat je daarna pakt, ben je extra goed bezig. Je hebt het dier namelijk blij gemaakt en dat verdient natuurlijk een beloning. Je mag direct 2 punten uit de voorraad fiches nemen.

Maar wat nou als je tegenspeler(s) hetzelfde bod heeft uitgebracht? Net als in het wild levert dat een conflict op en dat moet uitgevochten worden. Hoe ver ben je bereid te gaan? Het conflict wordt op de volgende manier afgehandeld. Iedereen heeft een bod gedaan, die kaart ligt open op tafel. Moeten er kaarten worden bijbetaald, dan pak je die nu uit je hand en draai je tegelijk met de tegenspeler(s) open. Heb jij de hoogste totale waarde? Dan win jij het conflict. In het geval dat jij en de ander een kaart hebben geboden met waarde 1, dan start er een veiling. Je pakt beide een handkaart of een kaart van de trekstapel. De hoogste kaart wint.

  • 3 – VOLGENDE RONDE VOORBEREIDEN: Dit is de kortste fase. Alle gespeelde habitatkaarten worden op de aflegstapel gelegd. De dieren die er nog lagen worden ook weggehaald en uit het spel gehaald. Vul de expo weer aan met nieuwe dieren. Je bent klaar voor de volgende ronde.

Foto Kaartspel Wild Cards, Gamin'Biz

Onze mening van Wild Cards

Ben je op zoek naar een snel kaartspel zonder veel poeha, dan is Wild Cards een goede optie voor je. Vonden het eerst wel jammer dat het pas vanaf 3 spelers te spelen is, maar nu we het gespeeld hebben snappen we die grens wel. Anders is het bieden tegen elkaar niet meer uitdagend met maar 2 spelers. Het speelt lekker vlot weg en je hoeft niet diep na te denken elke keer dat je aan de beurt bent. Wat ons betreft een prima spel om je spelletjesavond mee te straten of af te sluiten. Maar stiekem vinden we Cubirds leuker.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Wild Cards is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Wild Cards bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Wild Cards

Omschrijving van Wild Cards


Wild Cards is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Wild Cards duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Wild Cards is ontworpen door Ferdinand Schnitzler en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Gam’inBIZ. .

Koop Wild Cards bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671031881591", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000015410241","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Wild%20Cards%20-%20Kaartspel%20-%20Van%20de%20designer%20van%20C...","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.