Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Dobble: Harry potter

"Dobble is een superleuk spel. Zowel met volwassenen als met kinderen"

— Rood met Witte Stippen

Dobble is een kaartspel waar je zo snel mogelijk gelijke symbolen probeert te ontdekken.

Dobble Harry Potter Kaartspel Kinderspel Asmodee

Gameplay

Dobble bestaat uit 5 minispelletjes waaruit je kan kiezen.

Bij het eerste spelDe Toren des Doods” krijgt iedere speler 1 gedekte kaart. De rest van de kaarten leg je op een stapel open in het midden van de tafel.
Gelijktijdig draait iedere speler zijn eerste kaart om. Wanneer je als eerste het gelijke symbool vindt en benoemt, neem je de kaart van je stapel en leg je deze op je eigen openliggende kaart.
Zo komt er een nieuwe kaart tevoorschijn in het midden. De speler die de meeste kaarten heeft, als de middelste stapel op is, wint.

Bij het 2e spel De Put” plaats je 1 kaart open op tafel. De overige kaarten worden gelijk verdeeld onder de spelers. Gelijktijdig draaien de spelers hun stapel kaarten om. Als je het identieke symbool vindt en benoemt, leg je de kaart op de middelste stapel.
De eerste speler die geen kaarten meer heeft, wint het spel.

Dobble Harry Potter Kaartspel Kinderspel Asmodee

Als derde spel is er “Hete Aardappel”. Iedere speler krijgt een gedekte kaart. Gelijktijdig draaien alles spelers hun kaart om in de palm van hun hand, zichtbaar voor iedereen. Als je een identiek symbool van jouw kaart vindt bij een medespeler, leg je de kaart op de hand van deze medespeler. Iedereen doet dit tot slechts 1 speler nog kaarten op zijn handpalm heeft liggen. Deze legt hij apart en dan begint de volgende ronde.
Wie aan het einde de minste kaarten heeft liggen, wint de Hete Aardappel.

Het 4e spel is “Een Vergiftigd Geschenk”. Iedere speler krijgt een gedekte kaart. De overige kaarten vormen een stapel in het midden. Opnieuw draai je gelijktijdig de kaart om.
Nu zoek je een identiek symbool op de middelste kaart en de kaart van een medespeler. De eerste die een gelijk symbool vindt, legt de kaart op de stapel van die speler. Zo speel je verder tot de middelste stapel op is. De speler met de minste kaarten wint.

Het laatste spelletje heet “Drieling”. Hier worden 9 kaarten open op tafel gelegd. Spelers proberen gelijktijdig een identiek symbool te vinden op 3 kaarten. Die speler neemt dan de 3 kaarten en vult opnieuw aan. Het spel eindigt als er minder dan 9 kaarten beschikbaar zijn.
De speler met de meeste kaarten op het einde wint het spel.

Dobble Harry Potter Kaartspel Kinderspel Asmodee

Conclusie

Dobble is een superleuk spel. Zowel met volwassenen als met kinderen kan dit gespeeld worden. Voor kinderen vanaf 6 jaar lukt Dobble goed en het is ook nog eens educatief. Ze leren symbolen herkennen, zich concentreren en zo veel meer. De Harry Potter versie is zeer leuk voor de fans. Alle symbolen en figuren komen uit de Harry Potter reeks.

Met de verschillende minispelletjes is er veel variatie. Een spel duurt niet te lang en telkens zijn er andere symbolen te zien. De kleine verpakking is dan weer handig om op reis mee te nemen en is leuk om tussendoor ter hand te nemen.

Kortom, Dobble is een spelletje met simpele regels dat speelt snel en is heel handig om overal mee naartoe te nemen.

Deze review van Dobble: Harry potter is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Met de verschillende minispelletjes is er veel variatie"

— Rood met Witte Stippen

Koop Dobble: Harry potter bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dobble: Harry potter

Omschrijving van Dobble: Harry potter


Dobble: Harry potter komt uit de Dobble Spelfamilie. Dobble: Harry potter is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Dobble: Harry potter duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dobble: Harry potter staat in het Engels bekend onder de naam Spot it!. Dobble: Harry potter wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee. .

Koop Dobble: Harry potter bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671092644974", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9200000116575447","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Dobble%20Harry%20Potter%20-%20Kaartspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.