Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Walker-Harding, Phil

Review van Berenpark

Ieder kind houdt van (knuffel)beren, puzzelen en spelletjes doen. Combineer deze drie en je komt uit op het spel Berenpark. Een vooral kleurrijk en vrolijk spel! Is Berenpark dan alleen voor kinderen? Nee, zeker niet! Ook wij volwassen houden van beren, puzzelen en spelletjes doen. In het spel Berenpark puzzel je de berenverblijven aan elkaar in jouw persoonlijke berenpark! Lukt het jou om de meest waardevolle berenstandbeelden en de mooiste berenverblijven in je park te plaatsen en het spel te winnen!?

Berenpark Bordspel 999 Games

Doel van het spel

Niet degene die als eerste zijn 4 parkgebieden heeft afgebouwd wint het spel (wel leuk natuurlijk!), maar degene die de meeste punten heeft verzameld! Punten worden toegekend op basis van de geplaatste berenstandbeelden, het volbrengen van opdrachten (ieder spel weer andere!) en het totaal van alle geplaatste tegels.

Berenpark Bordspel 999 Games

Verloop van het spel

Afhankelijk van het aantal spelers worden dierenverblijven, groene gebieden, berenstandbeelden en opdrachten van bepaalde waarden gebruikt. Voordat het spel begint, kiest iedere speler zijn eerste parkgebied MET ingang en een eerste tegel om neer te leggen in zijn of haar beurt.

Op ieder parkgebied zijn een aantal symbolen afgebeeld. Bedek je in jouw beurt deze symbolen, dan mag je een parkgebied (totdat je er totaal 4 hebt), dierengebied, dierenverblijf en/of groen gebied voor je volgende beurt pakken. Op de dierengebieden en dierverblijven staan punten afgebeeld. Lukt het jou om deze in een van je volgende beurten op je bord te plaatsen, dan leveren deze op het einde van het spel punten op. Is je parkgebied volgebouwd, dan mag je de hoogst overgebleven berenstandbeeld van de voorraad pakken en op de daarvoor bestemde plek op je parkgebied leggen. Voldoe je tussentijds aan één van de 3 willekeurige extra opdrachten die aan het begin van het spel zijn omgedraaid, dan mag je ook deze pakken. Iedere opdracht levert je namelijk een aantal punten op. Maar wees snel, de bovenste is altijd meer punten waard. Dit geldt overigens ook voor ieder dierenverblijf!

Degene die als eerste 4 parkgebieden heeft volgebouwd, beëindigt het spel. Iedere andere speler krijgt vervolgens nog één extra beurt. Degene die de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar van Berenpark!

Berenpark Bordspel 999 Games

Conclusie

Berenpark is een spel van Phil Walker-Harding, uitgegeven door 999 Games. Het spel is voor spelers van 8-99 jaar, duurt 30-45 minuten en is geschikt voor 2-4 spelers. De spelregels zijn overzichtelijk en duidelijk opgesteld. Het artwork is vrolijk en de verschillende onderdelen zien er allemaal prachtig uit, of het nu gaat om de dierenverblijven, de parkgebieden of de berenstandbeelden. Aan alle details is gedacht! En ook de kwaliteit van het spel ontvangt van ons alleen maar lof; alle onderdelen zijn van stevig karton en kunnen wel tegen een stootje.

Op basis van de voorkant van de speldoos dachten wij in eerste instantie dat het om een echt kinderspel zou gaan. Maar omdat de reviews echter super goed waren, besloten we een gokje te wagen en het spel toch te kopen! En wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan! Hieruit blijkt maar weer dat de eerste indruk niet altijd goed is. Wat is Berenpark een geweldig spel! Het beschikt over een leuk puzzelmechanisme (ken je Patchwork al?) en een fantastisch thema; het bouwen van je eigen Berenpark! Berenpark is leuk om met 4 personen te spelen, maar doet als spel niet onder wanneer je met 2 spelers bent.

Berenpark Bordspel 999 Games

De verschillende opdrachtentegels zorgen ervoor dat het spel leuk blijft. Ieder spel zal anders zijn. En vinden je kinderen het te moeilijk, dan haal je ze er gewoon uit. Maar ook zonder opdrachtentegels blijft Berenpark een onschuldig, vermakelijk spel om met de hele familie te spelen. We zijn inmiddels verslaafd geraakt aan dit spel en zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat Berenpark ook jouw hart heeft veroverd!? Wij wensen je in ieder geval veel puzzelplezier!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Berenpark is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Berenpark bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Berenpark

Omschrijving van Berenpark


Berenpark is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Berenpark duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Berenpark staat in het Engels bekend onder de naam Bärenpark. Berenpark is ontworpen door Phil Walker-Harding en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Berenpark bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Berenpark is genomineerd voor de Gouden Ludo 2018 – Nominaties.

Koop Berenpark bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594216362900", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000081285638","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Berenpark%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Uitbreidingen op Berenpark

Deze spellen kun je samen met Berenpark spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.