Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Burkhardt, Günter

Review van Bokken Schieten

"Snel uitgelegd, klaargelegd en ook snel gespeeld"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Bokken schieten is een kaartspel uitgegeven door 999 Games en geschikt voor 3-6 spelers vanaf 8 jaar. Een potje duurt ongeveer minuten. Bokken schieten is bedacht door Günter Burkhardt en geïllustreerd door Michael Menzel, deze laatste is ook wel bekend van onder andere Andor, Dominion en Stenen Tijdperk.

Bokken schieten

Kom maar op met die Bokken!

De speelkaarten worden geschud en iedere speler krijgt 8 kaarten, de rest van de kaarten doen niet mee. De heuvelkaarten worden ook geschud en als gedekte stapel neergelegd. De jongste speler begint en opent de slag, de rest legt een kaart erbij. Degene met de hoogste kaart wint de slag, oftewel die krijgt de gespeelde kaarten. Degene die de laagste kaart had, mag nu een heuvelkaart omdraaien en zet de houten bok op een cijfer naar keuze. Dit is het begin van de heuvel en deze wordt in de volgende 3 slagen nog aangevuld tot een complete heuvel. De cijfers die uiteindelijk de heuvel met elkaar vormen tel je bij elkaar op. Dit is de geitenlimiet van dit potje.

Bokken schieten

Degene die de slag had gewonnen, opent nu de volgende slag. Dit gaat door tot er 8 rondes gespeeld zijn en niemand dus nog kaarten in zijn hand heeft.

Op alle speelkaarten staan bokken (in het zwart). Iedereen telt aan het einde van het spel deze bokken bij elkaar op. De speler die de meeste geiten heeft zonder de geitenlimiet te overschrijden heeft gewonnen. 

Bokken schieten

Maken of kraken?

Het spel heet bokken schieten, maar gaat daarna alleen maar over geiten. Beetje verwarrend al weten we allemaal wat er mee bedoeld wordt natuurlijk.

Het is een heel luchtig kaartspel voor even tussendoor. Snel uitgelegd, klaargelegd en ook snel gespeeld. Maximaal met 6 spelers te spelen en dat maakt het ook wat uitdagender. Met meer spelers zijn er meer kaarten in een slag en dus ook meer geitenkoppen. Dat maakt het lastiger om onder die geitenlimiet te blijven. Dit vonden we sowieso nog een hele uitdaging, want je zit vrij snel over die limiet heen. 

Klein beetje een geluksfactor met de kaarten die je in je hand hebt en de kaarten die de geitenheuvel vormen. Er is zeker ook een pestfactor voor degene die daarvan houdt. Er zitten namelijk een paar kaarten bij met veel meer geiten. Als speler wil je die niet in je slag hebben dus deze probeer je natuurlijk te dumpen bij andere spelers. 

Hou je van eenvoudige spelletjes dan ga je dit spel waarschijnlijk ook wel leuk vinden. Voor ons biedt het misschien net te weinig uitdaging.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Bokken Schieten is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Bokken Schieten bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Bokken Schieten

Omschrijving van Bokken Schieten


Bokken Schieten is een Familiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Bokken Schieten duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Bokken Schieten is ontworpen door Günter Burkhardt en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Bokken Schieten bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.