Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Boonanza – Heilige Boontjes

"Deze uitbreiding maakt het spel een stuk afwisselender en zorgt voor nog meer interactie tussen spelers. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Na diverse uitbreidingen van het kaartspel Boonanza is er nu deze: Heilige Boontjes! Voor deze uitbreiding heb je wel het basisspel Boonanza nodig. Ben je hier nog niet mee bekend of heb je even een refresh nodig, klik dan hier voor de uitgebreide review van dit spel.

We leggen in het kort even uit wat de uitbreiding toevoegd mocht je overwegen deze aan te schaffen. Heilige boontjes introduceert kaarten zoals Offerkaarten en Heilige boontjes, maar ook een ander bonenveld met een Kloostertuin en Godenakker.

Boonanza - Heilige boontjes

Heilige boontjes- kaarten: Dit zijn een soort jokerkaarten. Ze nemen de soort aan die al in de rij ligt. Je mag deze alleen maar in de Kloostertuin verbouwen. Heilige boontjes hebben geen boonometer, dus je kunt geen munten incasseren als deze onderaan je rij ligt en je deze rij wilt oogsten. Verder staan er boodschappen op (8 positieve en 8 negatieve) die alleen van kracht zijn in fase 2 (twee kaarten omdraaien van de trekstapel).

Boonanza - Heilige boontjes

Offerkaarten: Je hebt altijd 1 Offerkaart in je hand, daar start je het spel ook mee. Offerkaarten werken als een soort opdracht, er staan namelijk 2 soorten bonen op. Heb je deze in je bezit (in je hand, of met handelen gekregen) dan mag je die direct spelen, ook als je niet de actieve speler bent. De kaarten mag je alleen op je Godenakker verbouwen, ongeacht wat er al ligt. Heb je een offerkaart gespeeld of kun je hem niet spelen als dit je eerste kaart in je hand is, dan leg je deze op de aflegstapel en pak je een nieuwe.

Boonanza - Heilige boontjes

Nog wat kleine details: Verder zijn er nog wat kleine wijzigingen om een goede balans te krijgen in het spel. Je start allemaal met een andere hoeveelheid kaarten in je hand. Verder mag je in de laatste fase nu 4 kaarten pakken in plaats van 3. En als de trekstapel voor de 2e keer leeg is levert iedere speler munten in naar de hoeveelheid spelers, deze worden mee geschud in de trekstapel.

Boonanza - Heilige boontjes 

Onze conclusie

De uitbreiding Heilige Boontjes voegt echt iets toe aan het basisspel vinden wij, het maakt het allemaal net iets uitdagender omdat je die opdrachten erbij hebt en sommige bonen dus op een specifiek veld moet verbouwen. Soms is dit handig, maar het is niet altijd in je voordeel. De opdrachten op de Heilige Boontjes kaarten zorgen voor leuke en soms minder leuke verrassingen. 

Het totaal maakt het spel een stuk afwisselender en zorgt voor nog meer interactie tussen spelers. 

We zijn benieuwd naar de andere uitbreidingen!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Boonanza – Heilige Boontjes is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Boonanza – Heilige Boontjes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Boonanza – Heilige Boontjes


Boonanza – Heilige Boontjes is een uitbreiding op Boonanza & Boonanza 25 jaar jubileumeditie. Boonanza – Heilige Boontjes komt uit de Boonanza Spelfamilie. Boonanza – Heilige Boontjes is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Boonanza – Heilige Boontjes duurt gemiddeld 60 minuten . Boonanza – Heilige Boontjes staat in het Engels bekend onder de naam Bohnedikt . Boonanza – Heilige Boontjes is ontworpen door Uwe Rosenberg & Jochen Steininger en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games & AMIGO. .

Koop Boonanza – Heilige Boontjes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667901188980", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000082538363","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Boonanza%3A%20Heilige%20Boontjes%20Uitbreiding%20Kaartspel","linkSubId":""};

Andere uitbreidingen op Boonanza 25 jaar jubileumeditie

Deze spellen kun je, net als Boonanza – Heilige Boontjes, samen spelen met Boonanza 25 jaar jubileumeditie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.