Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Flynn, Randy

Review van Cascadia

"Het bordspel Cascadia heeft als thema het ecosysteem in het gebied aan de Grote Oceaan wat loopt vanaf Alaska tot in de buurt van San Francisco"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Een beetje doorlopen, ook achterin. Er zitten beren hier, ik wil niet dat er iemand achterblijft. Kijkt u even naar rechts daar zien we de buizerd zweven boven het grasland, een bioregio die hier prachtig floreert. Jullie hebben het lesmateriaal over de Cascadia doorgelezen en bestudeert? Cascadia, een gebied tussen de grote oceaan en de bergen van Canada en Noord Amerika. Er zijn hier 75 ecoregio’s wat van noord tot zuid zo’n 4000 km lang een divers ecosysteem laat zien. Hallo, even bijblijven en niet door mij heen praten alstublieft. Bioregio’s zijn geografisch gebaseerde gebieden die worden gedefinieerd, nee meneer, die bessen zou ik niet eten als ik u was, waar was ik ook al weer, uh, ze worden gedefinieerd door land- of bodemsamenstelling, stroomgebied, klimaat, flora en fauna. Of we herten gaan zien, mevrouw? Dat kan ik niet garanderen, de folder beloofde dat? Waarom heeft u geen bergschoenen aan, we gaan zo een klim maken, dat gaat toch niet op die slippertjes.

Het bordspel Cascadia heeft als thema het ecosysteem in het gebied aan de Grote Oceaan wat loopt vanaf Alaska tot in de buurt van San Francisco en maakt gebruik van verschillende bio regio’s. Dat klinkt saai maar is heel boeiend omdat het een goed doordacht puzzellegspelletje is waar je na zoveel rondes aan voorwaarden moet voldoen om te overwinnen.

Strategiespel dieren puzzel tileplacement white goblin games team arlin

Ieder krijgt een starttegel met 3 gebieden en krijgt dan steeds de keuze uit 4 tegels met verschillende gebieden en daarbij hoort een gekleurd houten fiche wat een dierenpopulatie voorstelt. Je kiest een fiche en mag die aanleggen aan een zijde van je starttegel, daarbij zijn geen beperkingen. Het bijbehorende fiche moet je leggen op een deel van de starttegel of aangelegde tegel met het overeenkomende dier erop afgebeeld. De 3 overgebleven tegels worden aangevuld tot 4 en er wordt ook een dierenfiche aangevuld. Dan mag de volgende speler een keus gaan maken. Langzaam maar zeker breid je ecogebied zich uit. Na 20 beurten maak je met elkaar de balans op. Er is voor elke dierenpopulatie een mogelijkheid om punten te scoren -soms voor een groep, soms omdat er andere dierenpopulaties in de buurt liggen- ook krijg je punten voor je grootse leefgebied en heb je van alle spelers het grootste gebied dan verdien je nog een bonus.

Strategiespel dieren puzzel tileplacement white goblin games team arlinHet is dus zaak om tijdens het spelen de goede leefgebieden aan elkaar te koppelen en ook rekening te houden met de dierenfiches. Dat is puzzelen, keuzes maken. Welk doel vind je belangrijker, is een doel haalbaar? Er zijn niet veel regels en het spel is snel uitgelegd en uitgezet (je moet wel kijken hoeveel tegels in het spel moeten zitten aan de hand van het aantal spelers die meedoen). De artwork is prachtig en speelstukken stevig en duurzaam. Heel veel redenen om dit spel snel op tafel te zetten, veel spelletjesliefhebbers zullen hiervan smullen, de profs en de non-profs. Het is een mix van Carcassone, Circle the wagons en Cartographers met een mooi en lief thema. Het spel is verzonnen door Randy Flynn en het artwork is van Beth Sobel en wordt in Nederland uitgegeven door White Goblin Games. Er is een solo variant en er zijn doelstellingen die je met elkaar kan behalen.

Strategiespel dieren puzzel tileplacement white goblin games team arlin

Ben je een natuurliefhebber, vind je toeren met een gids teveel gedoe maar wil je je wel bemoeien met ecosystemen en natuurreservaten dan is dit spel voor jou maar ook als je niet van de natuur houdt (bestaan zulke mensen?) of dat je het wel leuk vindt om op pad te gaan met een gids door de ruige natuur in weer en wind dan raden wij dit spel ook aan.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Cascadia is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

"Er zijn niet veel regels en het spel is snel uitgelegd en uitgezet"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Cascadia bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Cascadia

Omschrijving van Cascadia


Cascadia is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Cascadia duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Cascadia staat in het Engels bekend onder de naam Cascadia. Cascadia is ontworpen door Randy Flynn en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Flatout Games, Alderac Entertainment Group & White Goblin Games. .

Koop Cascadia bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Cascadia

Deze spellen kun je samen met Cascadia spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.