Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-12 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Catch Studio, The

Catch Studio, The
Ontwerper(s)

Willems, Kristie

Review van Catch The Plane

"Lukt het jouw team om het laatste plekje in het vliegtuig te bemachtigen?"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

In Catch The Plane strijden twee of drie teams om het laatste plekje in het vliegtuig. 

Catch the plane inhoud
Inhoud

Spelverloop

Allereerst worden de teams ingedeeld. Je speelt dit spel met minimaal vier deelnemers (2 teams met 2 spelers). In zes verschillende rondes wordt bepaald welk team nog mee kan in het vliegtuig.

Catch the plane startopstelling
Startopstelling

Verschillende rondes

Catch the plane is eigenlijk opgedeeld in zes kleine spelonderdelen. Zo speel je elke ronde een ander spel. In ronde 1 moet je bijvoorbeeld met je teamgenoten plaatsnamen achterstevoren spellen.
Ronde 3 vond ik een erg grappige ronde. Er wordt een kaart omgedraaid en het team dat het gevraagde voorwerp als eerst in de doos heeft gegooid wint. Bijvoorbeeld pak iets uit de koelkast, pak oordopjes of je moet zo snel mogelijk het weerbericht van Curaçao op je mobiel openen. Een actieve ronde dus, waarbij je flink door het huis rent.
In ronde 4 is het de bedoeling dat je als team hetzelfde antwoord geeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn ‘Aan wie denk je bij de woorden voetballer en aanvaller?’, het maakt hierbij niet uit of het antwoord klopt, als je maar als team hetzelfde antwoord geeft. Ook komen er vragen naar voren als strandvakantie of actieve vakantie? Je leert elkaar dus ook wat beter kennen in deze ronde.

Doordat de zes ronden heel erg van elkaar verschillen, kan iedereen meespelen. Want de ene ronde ben je misschien slecht in, maar de volgende ronde is misschien weer echt wat jij leuk vindt.

Catch the plane - catch studio

Punten

Na elke ronde mag het winnende team aan de propeller draaien en het ‘mind your step’-bordje je verplaatsen. Afhankelijk van hoe het bordje wordt neergelegd mag het team dat op dit bordje terecht komt een stapje naar voren of juist naar achteren doen.

Het team dat als eerst in het vliegtuig zit heeft gewonnen.

Conclusie

Ik vind Catch the Plane een grappig partyspel in een retro jasje met duidelijke en overzichtelijke spelregels. Zoals eerder gezegd ligt misschien niet elke spelronde je, maar de combinatie van verschillende spelletjes maakt het leuk om te spelen. Ik speelde het spel in twee teams met twee spelers, maar ik kan me voorstellen dat het met drie spelers per team misschien net wat leuker is. Ik houd altijd wel van teamspellen. We hebben in ieder geval een gezellig avondje gehad.

Catch the Plane is het eerste spel dat is uitgegeven door The Catch Studio en is bedacht door Kristie Willems. Je speelt dit spel met 4-12 spelers vanaf een jaar of 14.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Catch The Plane is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Catch the Plane bestaat uit zes mini spelletjes. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Catch The Plane bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Catch The Plane


Catch The Plane is een Familiespel dat door 4-12 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Catch The Plane duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Catch The Plane is ontworpen door Kristie Willems en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Catch Studio. .

Koop Catch The Plane bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667899812175", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000053180266","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Catch%20the%20plane%20-%20bordspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.