Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Dobble Collector

Dobble Collector is speciale julibleum-editie van een leuk eenvoudig kaartspel, dat je kunt spelen van jong tot oud. In dit vrolijk vormgegeven blik zitten twee kaartensets: Party en Griezelen. Griezelen heeft een leuk extra detail: Glow in the Dark. Party heeft goudkleurige symbolen.
Elke set bestaat uit 55 kaarten met grappige symbolen.

Dobble Collector Kaartspel Asmodee

Spelverloop

In dit spel draait alles om snelheid en observeren. Je probeert zo snel mogelijk 2 dezelfde symbolen te ontdekken. Dat lijkt makkelijker dan het is, want de symbolen verschillen in grootte en er staan nog veel andere symbolen op hetzelfde kaartje. Je kunt een paar verschillende mini-games spelen. Maar let op: je speelt altijd tegelijkertijd!

Een paar voorbeelden van een mini-game zijn: De Put, de Toren des Doods of de Drieling:

  • Bij De Put leg je 1 kaart op tafel. De rest van de kaarten verdeel je over de spelers. Als jij een identiek symbool ziet tussen jouw kaart en de open kaart op tafel, leg je jouw kaart er bovenop. Iedereen moet nu deze nieuwe kaart gebruiken om identieke symbolen te vinden. Het doel is hierbij om zo snel mogelijk al je kaarten weg te spelen.
  • Bij De Toren des Doods, speel je het spel precies andersom en probeer je zo veel mogelijk kaarten te verzamelen.
  • Bij De Drieling leg je 9 kaarten open op tafel (3×3) en dan probeer je een set te maken met drie identieke symbolen (doet een beetje denken aan het kaartspel Set). Heb je de meeste kaarten verzameld, dan win jij dit spelletje.

Er zijn nog meer varianten en ongetwijfeld kun je er zelf ook nog wel een paar verzinnen!

Dobble Collector Kaartspel Asmodee

Conclusie

Dobble Collector is een grappig, eenvoudig, kort kaartspelletje waar je voor iedereen wel iets leuks mee kunt bedenken. Door alle verschillende mini-games is het lekker afwisselend en speel je snel een paar rondjes tussendoor. Ook voor de kleintjes is het leuk om te spelen als je de regels een beetje aanpast. Er zijn veel herkenbare leuke plaatjes voor jongens en meisjes.

De ‘Glow in the Dark’ versie is leuk bedacht. Ik vind alleen niet alle plaatjes heel herkenbaar in het donker. Maar dat mag de pret niet drukken Kortom: leuk voor jong en oud!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Dobble Collector is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Dobble Collector bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Dobble Collector


Dobble Collector komt uit de Dobble Spelfamilie. Dobble Collector is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Dobble Collector duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dobble Collector staat in het Engels bekend onder de naam Spot it. Dobble Collector wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee. Je koopt Dobble Collector bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Dobble Collector bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1604482398802", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000008898214","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Dobble%20Collector%20Box%20-%20Kaartspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.