Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Dobble Connect

"Heerlijk chaotisch en leuk voor jong en oud"

— Mandy

Test nu je reactievermogen met de nieuwe versie van het spel Dobble en werk in teams samen. Krijgt jouw team het voor elkaar om als eerste 4 kaarten op rij neer te leggen?!

Asmodee heeft weer een nieuwe versie van het spel Dobble. Je moet nu niet alleen kijken welke van de 10 plaatjes op je kaart gelijk is aan een plaatje van een kaart die al op tafel ligt, maar ook of de kleur van je kaart overeenkomt, of je een rij van 4 in je eigen kleur kan maken en of je een ander team kan dwarszitten.

Voorbereidingen

Maak teams. Bij 2 of 3 spelers speelt ieder voor zich en krijgt iedere speler een eigen kleur. Bij 4 of meer spelers worden er teams gemaakt en krijgt elk teamlid een deel van de kaarten in dezelfde kleur. Leg de stapel kaarten gesloten voor je neer en leg een zwarte startkaart in het midden op tafel. Zijn er spelers die nog niet bekend zijn met het principe van Dobble, leg dan als oefening 2 willekeurige kaarten neer en laat iedereen het identieke plaatje zoeken dat op beide kaarten staat, herhaal dat totdat iedereen begrijpt hoe het werkt.

Leg een zwarte startkaart in het midden

Het spel

Alle teams spelen tegelijkertijd. Draai de bovenste kaart van je stapel om en leg je kaart aan 1 van de 6 zijde van de kaarten die al op tafel liggen. Benoem het plaatje dat overeenkomt. Het spel eindigt wanneer een team 4 kaartje recht naast/onder elkaar op een rij heeft weten neer te leggen. Alle kaarten worden weer op kleur gesorteerd en het team dat gewonnen heeft krijgt 1 kaart van elk ander team. De kaarten worden geschud, weer verdeeld onder de teamleden en de volgende ronde kan beginnen. Wint een team opnieuw een ronde dan ontvangt dat team 2 kaarten van elk ander team, bij de 3e ronde 3 kaarten enz. Wanneer er een kaart van een andere kleur bovenop je stapel ligt moet je deze eerst spelen voor je een volgende kaart kunt spelen. Pas dus goed op dat je niet toevallig de tegenpartij juist helpt met het maken van hun rij van 4.

Team oranje heeft nu 4 op een rij!

Conclusie

Het is een heerlijk chaotisch spel, leuk voor jong en oud. De plaatjes zijn kleurrijk, vrolijk en stoer. De spelregels zijn simpel en makkelijk uit te leggen. Het is echt een typisch Dobble spel maar dan next level. Op een gegeven moment ligt de hele tafel vol met kaarten vol verschillende plaatjes (in totaal ruim 90!) en daarnaast moet je je ook nog concentreren op de kleur van de kaarten en het aantal kaarten dat al op een rij ligt. Om het nog ingewikkelder te maken krijg je kaarten met de kleur van je tegenstander in je stapel, hiermee wil je natuurlijk het andere team niet mee helpen maar ook zeker niet je eigen rij blokkeren.

Deze review van Dobble Connect is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Test nu je reactievermogen! "

— Mandy

Koop Dobble Connect bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dobble Connect

Omschrijving van Dobble Connect


Dobble Connect komt uit de Dobble Spelfamilie. Dobble Connect is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dobble Connect duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dobble Connect wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Zygomatic. .

Koop Dobble Connect bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.