Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games

Review van In de Palm van je Hand

‘Opa, vertel nog eens over vroeger.’ ‘Ja natuurlijk kind. Kom maar op schoot zitten en dan zal ik je vertellen over die keer dat opa…’ Wie herkent deze situatie niet? Dit hebben we allemaal meegemaakt, toch? In ‘In de palm van je hand’ ben jij het kleinkind en beleef je opa’s wildste avonturen nog eens. Alleen is opa niet meer die jonge god van vroeger en heeft zijn geheugen hem een klein beetje in de steek gelaten. Het is aan jou om opa aan de hand van foto’s en symbolen die goede oude tijd te helpen herinneren.

In de Palm van je Hand Bordspel

Doel van het spel

In de Palm van je hand speel je in teams. Jij en je teamgenoot zijn om de beurt kleinkind dan wel opa. Opa wil een verhaal over vroeger vertellen, maar moet een beetje op weg geholpen worden. Jij, het kleinkind, pakt een oude foto van opa.  Wat je daarop ziet, ga je met een aantal voorwerpen in de hand van opa nabootsen. Jullie tegenstanders vertroebelen opa’s beeld door extra foto’s voor hem neer te leggen. Zal opa kunnen raden welke foto jij hebt nagebootst?

In de Palm van je Hand Bordspel

Verloop van het spel

Allereerst begin je met het kiezen van de teams. Wie speelt met wie? Vervolgens krijgt elk team 6 foto’s ofwel herinneringskaarten.

Dan volgen er 4 stappen:

1.Kies een herinneringskaart

Het team dat aan de beurt is, kiest eerst wie er die beurt voor opa zal spelen en wie het kleinkind zal zijn. Opa houdt zijn ogen dicht. Het kleinkind pakt een herinneringskaart van de stapel. Niemand mag deze kaart zien, opa niet maar ook het andere team niet. Hierna volgt stap 2.

2.Boots het tafereel op de kaart na via voorwerpen

Opa zal zijn hand plat uitstrekken met de handpalm naar boven. Als kleinkind heb je nu 11 verschillende voorwerpen tot je beschikking waarmee je de afbeelding op de foto moet nabootsen in de hand van opa. Naar eigen inzicht mag je één of meerdere voorwerpen gebruiken. Tijdens deze fase mag er niet gepraat worden. Ook mag je met de voorwerpen geen letters ‘schrijven’ in de hand van opa en je mag de nabootsing maar 1 keer doen. Ook het andere team moet goed kunnen zien wat je doet.

Voorbeeld: op de foto zie je een strand met strandlaken, een parasol en voetstapjes in het zand die naar de zee lopen. Je pakt het brillendoekje en legt deze op de hand van opa. Dit moet het strandlaken voorstellen. Daarna pak je de cirkel en drukt deze in de hand, je wilt dat opa een ronde vorm voelt en dit later herkent als parasol. Als laatste pak je het staafje en tikt hiermee verschillende keren op de hand, dit moeten de voetstappen voorstellen.

In de Palm van je Hand Bordspel

3.Vertroebel de nagebootste herinnering

Na de nabootsing leg je de foto omgekeerd op tafel. Ook het andere team legt een kaart uit hun hand bij die lijkt op wat ze nagebootst zagen. Zij pakken een nieuw foto van de stapel en vullen zo hun hand weer aan tot 6 foto’s. Pak nu een nieuwe foto van de stapel en herhaal deze stappen nog eens. Je hebt in totaal dus 2 foto’s nagebootst en het andere team heeft 2 keer een foto uit hun hand bijgelegd. Vul de foto’s op tafel aan met foto’s uit de stapel totdat er 8 foto’s liggen. Je hebt nu een fotoalbum gecreëerd.  Schud de foto’s goed door elkaar. Nu ga je naar de laatste stap.

4.Bekijk het fotoalbum

Opa mag zijn ogen opendoen. Zal hij de kaart herkennen die het kleinkind heeft nagebootst? Als opa de juiste foto’s kiest, levert dit jullie team 1 punt per juiste foto op. Kiest opa een foto van de tegenstander? Dan ontvangen zij 1 punt per gekozen foto. Kiest opa een foto die uit de stapel kwam? Dan worden daarmee geen punten verdiend. Voor de andere spelers is het leuk als opa hardop vertelt wat hij gevoeld heeft en wat hij denkt dat dit moest voorstellen. Dat wordt lachen!

Nu is het volgende team aan de beurt. Het spel herhaalt zich totdat iedereen minstens één keer de rol van opa heeft gespeeld. En uiteraard, het team met de meeste punten wint het spel!

In de Palm van je Hand Bordspel

Conclusie

In de palm van je hand is een familiespel van Timothée Decroix en is uitgegeven door Geronimo. Het is geschikt voor 2-8 spelers en duurt zo’n 30 minuten. De uitleg hierboven is gebaseerd op een spel vanaf 4 spelers. Maar de spelregels bevatten nog extra aanpassingen voor een individueel spel of een spel met 2 of 3 spelers. Ook bevat het nog extra toevoegingen voor een ‘expertmodus’.

Wij moesten bij dit spel meteen denken aan een van onze favoriete spellen, Dixit. De herinneringskaarten zijn van een hoog Dixit gehalte, prachtig dus! Waar Dixit draait om woorden, gaat In de palm van je hand over gevoel. Als opa moet je echt goed kunnen voelen en dit gevoel kunnen associëren met een vorm, voorwerp of handeling. Een hele grappige variatie dus.

In de Palm van je Hand Bordspel

Wij vinden In de palm van je hand super origineel. Het is een luchtig en snel spelletje, waarbij veel gelachen wordt. Zowel de rol van opa als de rol van kleinkind zijn best uitdagend. Het kleinkind moet heel veel fantasie en creativiteit gebruiken om de foto’s na te boosten. Dit is lastiger dan je in eerste instantie denkt. Maar je merkt ook dat je er steeds beter in wordt en dat oefening echt kunst baart. Ook voor opa is het echt een uitdaging om te interpreteren wat hij gevoeld heeft.

In de palm van je hand kun je scharen onder de partyspellen. Dit type spel zal niet iedereen aanspreken. Ook wij zullen eerder voor een bordspel of kaartspel kiezen, dan voor dit type spel. Maar In de palm van je hand zal zeker af en toe tevoorschijn komen en dan veel lol opleveren!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van In de Palm van je Hand is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop In de Palm van je Hand bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over In de Palm van je Hand

Omschrijving van In de Palm van je Hand


In de Palm van je Hand is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje In de Palm van je Hand duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . In de Palm van je Hand staat in het Engels bekend onder de naam In the Palm of Your Hand. In de Palm van je Hand wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games. .

Koop In de Palm van je Hand bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.