Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games

Review van Meeple Land

Als kind hebben we denk ik allemaal wel RollerCoaster Tycoon gespeeld. Ik kon dit in ieder geval uren spelen. Je eigen pretpark bouwen, zoveel mogelijk bezoekers trekken en natuurlijk geld verdienen. En af en toe een poppetje in het water gooien of in een achtbaan zetten terwijl deze nog niet af was, of heb alleen ik dat gedaan? Maar genoeg over die spelletje. Vandaag gaan we het hebben over Meeple Land. In Meeple Land bouw je ook een pretpark, maar dan op je eigen speelbord. 

Meeple Land Geronimo Games - Inhoud
Inhoud

Spelvoorbereiding

 • Elke speler ontvangt zijn eigen spelbord en startkapitaal;
 • Leg drie grote tegels open en van de andere tegels vijf;
 • Draai een aantal bussen met meeples (=bezoekers) open (het aantal spelers + 1).
Meeple Land Geronimo - Startopstelling
Startopstelling

Spelverloop

Als je aan de beurt bent kan je drie acties uitvoeren.

 1. Koop een attractietegel en plaats deze op je spelbord. Als je een tegel plaatst probeer je er natuurlijk zo goed mogelijk op te letten dat de wegen goed op elkaar aansluiten, doodlopende wegen leveren namelijk minpunten op. Ook is het belangrijk goed op te letten of de bezoekers extra wensen hebben. Soms levert een tegel namelijk extra bezoekers of geld op als je de gevraagde voorziening naast de attractie legt, bijvoorbeeld een toilet of hamburgertentje.
  Je kan eventueel ook een extra ingang kopen als je je zelf hebt ingebouwd of een extra stuk land;
 2. Adverteren. Op de kleinste tegels staan op de achterkant meeples en een prijs afgebeeld. Je kan ervoor kiezen om de meeples op deze tegel te kopen en deze in je pretpark te plaatsen;
 3. Passen. Als je past mag je een bus met bijbehorende meeples kiezen. Deze meeples mag je in je park plaatsen.
Meeple Land Geronimo - Bussen met Meeples
Beschikbare bussen met bezoekers

Nadat alle spelers hebben gepast begint de volgende speelronde. Elk spel duurt in totaal vier rondes.
Alle spelers krijgen weer een startkapitaal en ze krijgen geld voor alle meeples die ze al in hun park hebben. Als je goed hebt gekeken naar de wensen van je bezoekers krijg je extra geld, omdat je voldoet aan de volwaarden. Op deze manier kan je de volgende ronde weer nieuwe attracties bouwen en extra bezoekers ontvangen.

Meeple Land Geronimo - Na twee rondes
Na twee speelrondes

Eind van het spel en puntentelling

Nadat de laatste speler in ronde vier een bus heeft gekozen en de bezoekers in zijn pretpark heeft geplaatst is het tijd voor de puntentelling.

Meeple Land Geronimo Games - Scoreblad
Scoreblad
 • Hoe meer verschillende attracties je hebt, hoe meer prestige punten je verdient. Als je bijvoorbeeld 9 verschillende attracties hebt, ontvang je 10 punten;
 • Voor elke groene en blauwe bezoeker ontvang je 1 punt. Voor de gele en roze bezoekers ontvang je 2 punten. Heb je bezoekers geen plekje kunnen geven? Dan ontvang je minpunten (-1 voor groen en blauw, -2 voor geel en roze);
 • Heb je doodlopende wegen in je park? Voor elke doodlopende weg ontvang je 2 minpunten.

Gelukkig zit er een handig dubbelzijdig gedrukt scoreblad (dikke plus dat het dubbelzijdig geprint is) om je punten op bij te houden bij.

Meeple Land Geronimo

Conclusie

Ik vind Meeple Land echt een leuk spel. Nadat ik het de eerste keer speelde, heb ik meteen nog een spelletje gespeeld. Het doet me een beetje denken aan Carcassonne gecombineerd met Miyabi. En laten deze twee spellen nou net in mijn favorietenlijstje staan. Het is echt een heerlijk ontspannen puzzelspel met een heel leuke vormgeving.

Bij het kiezen van een tegel moet je steeds rekening houden of deze wel goed aansluit, of je de verzamelde bezoekers kwijt kan, of je rekening kan houden met de wensen van de bezoekers enzovoort. En zeker als je met meerdere spelers speelt, is het soms tactisch om eerder te passen zodat jij als eerste een bus met bezoekers kan kiezen.

Meeple Land is bedacht door Cyrille Allard en Frédéric Guérard en wordt uitgegeven door Geronimo Games. Speel Meeple Land met 2-4 spelers. Met twee spelers speel je ongeveer 30 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Meeple Land is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Meeple Land bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Meeple Land

Omschrijving van Meeple Land


Meeple Land is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Meeple Land duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Meeple Land is ontworpen door Cyrille Allard & Frédéric Guérard en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games & Blue Orange. .

Koop Meeple Land bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1666607261287", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000019580250","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Meeple%20Land%20bordspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.