Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Keep Exploring Games

Keep Exploring Games
Ontwerper(s)

Hodel, Werner

Review van Mississippi Queen

"Witte dames met parapluutjes, raderboten met draaibare raderen en de rivier de Mississippi, die bestaat uit grote puzzelstukken, staan voor je klaar om er een spannende race van te maken."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

“The Mississippi Delta was shining like a National guitar” zong Paul Simon in Graceland. Meanderend door het Amerikaanse landschap is de Mississippi een mooie achtergrond voor een spannende race met door stoom aangedreven Raderboten.

mississippi queen strategiespel modulair speelbord race zee super meeple gateongames keep exploring games zvezda team arlin
Passagiers

Het spel

Het klassieke spel de Mississippi Queen ontworpen door Werner Hodel is alweer uit 1997 en heeft in de ‘roaring twenties’ een upgrade gekregen. Dit grote racespel voor de hele familie wordt uitgegeven door Keep Exploring Games. Witte dames met parapluutjes, raderboten met draaibare raderen en de rivier de Mississippi die bestaat uit grote puzzelstukken, staan voor je klaar om er een spannende race van te maken. Wie komt er het eerst aan en heeft diegene voldoende passagiers en komt diegene niet met een te grote snelheid naar de eindsteiger?

mississippi queen strategiespel modulair speelbord race zee super meeple gateongames keep exploring games zvezda team arlin
De radarbootjes

Het spelidee

De linker en rechter rader van de verschillende kleuren boten geven je snelheid en je aantal kolen aan. Je kan in je beurt steeds, zonder dat dat van je koolvoorraad afgaat, je snelheid met 1 verhogen, maar wil je sneller harder dan kost dat je kool uit je voorraad die in de loop van de race niet wordt bijgevuld. Je kan ook zonder je koolvoorraad aan te spreken van richting veranderen, maar wil je dan wéér van richting veranderen in dezelfde beurt dan kost dat je ook weer kool. Wanneer je onderweg een passagier wil oppikken moet je wel met een snelheid van 1 aankomen en dus is het soms noodzakelijk je snelheid te verminderen. En ook dan is het weer zo dat 1 terug in je snelheid “kosteloos” is maar nog een stap kost je kolen.

mississippi queen strategiespel modulair speelbord race zee super meeple gateongames keep exploring games zvezda team arlin
Hiermee bepaal je waar de volgende tegel geplaatst wordt

Het spelverloop

De crux zit hem er in dat je van te voren niet weet waar de Mississippi heen stroomt en waar je eindbestemming zich bevind. Dat weet je geleidelijk en stapsgewijs. Het kan dus betekenen dat je een richting hebt gekozen met een bepaalde snelheid maar dat je dat dus snel weer moet gaan aanpassen. En dan moet je er ook op letten dat je niet al je kool verbruikt die je misschien ergens anders nodig hebt om snelheid te verminderen en rustig aan te meren. Je moet dus als een echte kapitein goed plannen.mississippi queen strategiespel modulair speelbord race zee super meeple gateongames keep exploring games zvezda team arlin

De sfeer

De regels zijn simpel en je kan snel met de wedstrijd starten. Je speelt het spel, verzonnen door Werner Hodel, met 2 tot 5 spelers en de race duurt ongeveer drie kwartier (geteld als 1 Mississippi, 2 Mississippi, 3 Mississippi enz.). Zoals het een echte race betaamt kun je anderen ook dwars zitten door iemands boot van richting te doen veranderen. De dobbelsteen die de richting van de rivier aangeeft is natuurlijk een geluksfactor.

Zet lekkere blues of country muziek op en eet je chippies met een cajun dip, luister naar de verhalen van Mark Twain en ga de uitdaging aan om de raderbootrace over de Mississippi te winnen. Je zal gezellige en spannende uren beleven met het spel de Mississippi Queen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Mississippi Queen is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"De regels zijn simpel en je kan snel met de wedstrijd starten."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Mississippi Queen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Mississippi Queen

Omschrijving van Mississippi Queen


Mississippi Queen is een Strategiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Mississippi Queen duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Mississippi Queen staat in het Engels bekend onder de naam Mississippi Queen. Mississippi Queen is ontworpen door Werner Hodel en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Super Meeple, GateOnGames, Keep Exploring Games & Zvezda. .

Koop Mississippi Queen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Mississippi Queen.

The 7th Citadel spel doos box Spellenbunker.nl

The 7th Citadel

Pandemic - Hot Zone North America Bordspel

Pandemic – Hot Zone North America

The King is Dead: Second Edition spel doos box Spellenbunker.nl

The King is Dead: Second Edition

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth spel doos box Spellenbunker.nl

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.