Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado

"Tot nu toe is dit mysterie nooit opgelost en de stad nooit gevonden...."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

De legende van de gouden stad El Dorado spreekt al vele jaren tot de verbeelding. Het is voer voor veel films en allerlei theorieën. Maar tot nu toe is dit mysterie nooit opgelost en de stad nooit gevonden. Velen hebben er diep in de jungle naar gezocht maar niet iedereen is ook altijd teruggekomen. Gaat het jou wel lukken om El Dorado te vinden en ook nog eens binnen 60 minuten?

Het mysterie van El Dorado

‘Het mysterie van El Dorado’ is een pocket escape room. Daar zijn er intussen al diverse van gemaakt want escape rooms zijn gewoon erg populair. Je hebt bijvoorbeeld ook de spellen van Unlock! en die van EXIT. Dit is voor ons de eerste ervaring met de pocket serie van 999 Games. De ontwerpers van dit spel zijn Martino Chiacchiera & Silvano Sorrentino. Martino heeft ook meegewerkt aan andere leuke spellen zoals Similo en Wonderbook.

‘Het mysterie van El Dorado’ is een coöperatief kaartspel. Je gaat met elkaar alle puzzels oplossen of je verdeelt het over 2 groepjes. Hoe jullie het ook willen doen, het doel is samenwerken en binnen een zo kort mogelijke tijd het einde halen.

Het mysterie van El Dorado

Dit spel kun je solo spelen of tot een max van 6 spelers. Het duurt ongeveer 60 minuten. In tegenstelling tot andere escape room spellen loopt er hier geen klok af maar noteer je op het einde de tijd waarin je het gehaald hebt. Je krijgt ook geen strafminuten bij een fout antwoord maar er wordt gewerkt met kruisjes. 

Het verhaal

Jouw missie is eigenlijk gewoon gefaald. Je bent namelijk één van die mensen die al jaren door het Amazonegebied heen struint op zoek naar El Dorado. En?? Niks, noppes, nada! Teleurgesteld besluit je terug naar huis te gaan. Maar je vliegtuig botst tegen iets aan en stort neer. Jij weet nog snel wat spullen te pakken en springt (met je parachute) op tijd eruit en land een beetje ruw in de bomen. Omringt door gevaren moet je overleven en krijg je een allerlaatste kans om het mysterie van de gouden stad op te lossen.

Het mysterie van El Dorado

Onze ervaring

We kunnen natuurlijk niets over de inhoud vertellen want dan is de pret eraf. Maar zonder iets te verklappen kunnen we zeggen dat de meeste puzzels leuk zijn om op te lossen. Sommige vinden we wel een beetje flauw of beter gezegd, je moet wat alternatief denken. Maar dat zul je altijd blijven houden. Het is ook gebonden aan smaak en mening. De één vindt een bepaalde puzzel+oplossing geweldig terwijl de ander het niks vindt.

Verder valt op dat de 60 kaarten lekker groot zijn. Heel fijn want op de meeste kaarten zul je goed moeten gaan kijken. Lees en kijk dus goed en verbindt verschillende stukken informatie met elkaar. Wij vonden het alles bij elkaar een leuke escape room. Voordeel is dat ze niet zo duur zijn. Nadeel is dat je ze maar één keer kunt spelen. Gelukkig kun je ze online vrij gemakkelijk ruilen met mensen die andere varianten in deze pocket serie hebben gekocht.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado

Omschrijving van Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado


Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado komt uit de Pocket Escape Room Spelfamilie. Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado is een Familiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado staat in het Engels bekend onder de naam Deckscape: The Mystery of Eldorado. Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Pocket Escape Room – Het Mysterie van Eldorado bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594819987487", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000096874035","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Pocket%20Escape%20Room%3A%20Het%20Mysterie%20van%20Eldorado%20...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.