Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Jansen, Lars

Review van Samoa

Een leuk kaartspel waarin je probeert te maskeren welk masker jouw favoriet is. Met veren ga je de makers versieren, maar zwarte veren kun je beter niet hebben.

Spelverloop

In het midden van de tafel leg je de vijf verschillende houten maskers neer. Elke speler krijgt een maskerkaart. Dat is jouw favoriet dit spel. Je speelt in totaal 3 rondes.

Spel Samoa 999 games

Om de beurt trek je de bovenste kaart van de trekstapel en die leg je boven of onder 1 van de verschillende maskers. Als een van de maskers 5 kaarten heeft liggen (boven en onder bij elkaar opgeteld) worden er punten gescoord. De kant met de meeste kaarten aan dat masker scoort. Alle kaarten die aan die kant bij de maskers liggen worden eronder geschoven. Alle kaarten die aan de andere kant liggen, worden weggehaald.

Spel Samoa 999 games

Er zitten ook een paar bijzondere kaarten in het spel: vuur , water of lucht .

Trek je een vuurkaart, dan kun je een kaart die open ligt weghalen, of je gebruikt dit als een min-kaart (zwarte veren).

Met een waterkaart komen er extra veren in het spel. Je mag 2 kaarten trekken en aanleggen.

Met een windkaart kun je een open kaart verplaatsen. Wil je dat niet, dan kun je er ook voor kiezen om het als een gekleurde verenkaart aan te leggen.

Als de trekstapel leeg is, begint het einde van de ronde. Op jouw scoreformulier noteer je wie volgens jouw welk masker heeft. Als dat klopt, krijg je bonuspunten. Als iedereen jouw masker goed heeft geraden, heb je pech. Dan heb je verloren en mag je deze ronde geen punten scoren.

Spel Samoa 999 games

Mag je wel scoren, dan tel je alle kaarten die onder jouw masker liggen bij elkaar op en noteer je ze op je scoreformulier.

Daarna begin je aan ronde 2. Alle kaarten worden geschud, er worden nieuwe favoriete maskers uitgedeeld en de speler met de minste punten begint met het pakken en aanleggen van een kaart.

Wie aan het einde van ronde drie de meeste punten heeft gescoord, is de winnaar.

Conclusie

Samoa, uitgegeven door 999 Games en ontworpen door Lars Jansen,  is een leuk eenvoudig kaartspelletje voor tussendoor. Het is makkelijk uit te leggen en het speelt lekker vlot.

Spel Samoa 999 games

Er zit een aardige geluksfactor in het spel, maar je moet ook tactisch kunnen spelen of misschien zelfs bluffen. Waar leg je welke kaart aan? Je wilt zo veel mogelijk punten verzamelen, maar het mag niet opvallen welk masker jouw favoriet is, anders kun je wel fluiten naar je punten. En zorg dat je wel ontdekt wat het favoriete masker van jouw tegenspelers is.

Je speelt het spel met 2-4 personen vanaf 10 jaar en een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Samoa is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Samoa bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Samoa


Samoa is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Samoa duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Samoa is ontworpen door Lars Jansen en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Samoa bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Samoa bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.