Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 4 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van Stratego Junior Disney

Bij welk team sluit jij je aan? Ben je een schurk net als Boris Boef, Kapitein Haak en Cruella de Vil? Of hoor je bij helden als Peter Pan en Alladin? Weet jij met je team als eerste de schat van je tegenstander te vinden?

Disney Stratego Junior is een superleuk kinderspel waarmee je de basis legt voor je kinderen om jou later te verslaan met ‘grote mensen’ spelletjes. En zo kunnen ze alvast wennen aan de opzet van Stratego Original. Het wordt in het Nederlands uitgegeven door Jumbo. Het wordt net zoals Stratego Original gespeeld met 2 spelers. Er zijn twee spelvarianten: Stratego Quest, dit kan je al spelen vanaf 4 jaar! Stratego Triumph is geschikt voor spelers vanaf 6 jaar. Één potje duurt ongeveer 15 minuten.

Stratego Junior Disney Bordspel Kinderspel Jumbo

Spelverloop

Elk team heeft 16 kastelen en 3 torens. Op elk ervan staat een Disney personage, team rood is een verzameling schurken en team blauw, dat zijn de helden. Op één van je torens staat de schat. Maar wil je tegenstander bij de schat komen, dan moet hij wel eerst de kastelen veroveren die ervoor staan.

Disney Stratego Quest: Deze variant doet me denken aan Memory. Er zijn personages uit 6 verschillende Disney-verhalen. Elk verhaal heeft een kleur: blauw, geel, roze, rood, groen en paars. Deze kleuren staan op de dobbelsteen, en de personagekaartjes op je kastelen en torens hebben ook de bijbehorende kleur. Beide spelers hebben hun kastelen en torens zo staan, dat de andere speler de plaatjes niet kan zien.

De kastelen en torens blijven het hele spel op dezelfde plek. De speler met het rode team werpt als eerste de dobbelsteen. Welke kleur heb je gegooid? Kies nu één van de kastelen op de eerste rij. Komt de kleur van het plaatje overeen met de dobbelsteen, dan mag je dat kasteel van het spelbord verwijderen. Zo niet, zet hem dan weer terug, maar onthoud de kleur goed voor de volgende keer! Je mag alleen kastelen pakken aan de frontlinie. Heb je een kasteel verwijderd van de laatste, vierde rij, dan kan je bij je volgende beurt een toren kiezen. Heb je de schatkist? Well done, you won! Stuit je op Mickey of Boris Boef? Oefff… Alle verwijderde kastelen van je tegenstander worden weer op het bord gezet, en jij begint weer he-le-maal opnieuw!

Stratego Junior Disney Bordspel Kinderspel Jumbo

Disney Stratego Triumph: En je volgende stap is zeker Stratego Original? Je zet het spel op dezelfde manier klaar als Stratego Quest. Je mag alle kastelen verplaatsen, behalve kastelen met een ‘X’. Je mag steeds 1 stap zetten. Als jouw kasteel grenst aan die van je tegenstander, mág je hem uitdagen. Elk personage heeft een nummer van 1 tot en met 6, dat laat zien hoe sterk hij of zij is. Is die van jou de sterkste, dan verwijder het kasteel van je tegenstander, en je zet je eigen kasteel ervoor in de plaats. Verlies je, verwijder dan jouw kasteel van het spelbord. Wie is er sterker? Over het algemeen geldt hoe hoger het nummer, hoe sterker, maar… Personages met een 3, zijn de enige die personages met een ‘X’ kunnen verslaan. En personages met een 1 mogen dan niet zo sterk zijn, maar dit zijn magische figuren, en daarom kunnen ze de sterksten (6) verslaan. Heb je de torens bereikt, pas dan maar op, want Mickey en Boris Boef liggen óók in dit spel op de loer. Hopelijk vind je in één keer de schatkist.

Stratego Junior Disney Bordspel Kinderspel Jumbo

Conclusie

Disney Stratego Junior is een heel leuk kinderspel voor als je een keer wat anders wilt dan Monopoly Junior, en bereidt jouw kind voor op een leven als bordspellengek. Mijn kids zijn er gek op, en spelen het inmiddels ook tegen elkaar. Wat ik heel goed vind aan dit spel is dat hele jonge kinderen dit al kunnen spelen. Een echte aanrader dus!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

Deze review van Stratego Junior Disney is geschreven door Mat.
Lees alle reviews van Mat

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Stratego Junior Disney bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Stratego Junior Disney


Stratego Junior Disney komt uit de Stratego Spelfamilie. Stratego Junior Disney is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 4 jaar. Een spelletje Stratego Junior Disney duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Stratego Junior Disney wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Stratego Junior Disney bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Stratego Junior Disney bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1605081454025", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000002303119","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Stratego%20Junior%20Disney","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.