Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Review van Waterfall Park

"Je wilt natuurlijk de beste deal kiezen uit verschillend aanbod."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Altijd al je eigen pretpark willen bouwen? Laat dan nu je dromen uitkomen met Waterfall Park. Als jij mij dit geeft, geef ik jou dat. De deal is gesloten. Onderhandel verstandig en creëer het grootste pretpark ooit.

Waterfall Park is uitgegeven door Repos Production en ontworpen door Karsten Hartwig. Het is een spel geschikt voor 3-5 spelers, boven de 10 jaar. Het spel duurt ongeveer 45 minuten. In Waterfall Park bouw je in 4 ronden je eigen pretpark, waarbij je onderhandelt over verschillende attracties en locaties in het park. Natuurlijk speelt onderhandelen over geldbedragen ook een rol. Wie tenslotte het meeste geld heeft aan het einde van het spel, heeft het succesvolste pretpark en wint.

Het spel

Elke ronde bestaat uit 4 fasen. De voorbereidingsfase, het ruilen, bouwen en het inkomen genereren. Tijdens elke fase zijn alle spelers tegelijkertijd aan de beurt.

Tijdens de voorbereidingsfase krijgen de spelers locatiekaarten, waarvan ze er een paar moeten afleggen. Deze locatiekaarten bepalen waar je jouw basis voor een attractie mag leggen. Vervolgens krijgen de spelers de attractietegels. En dit brengt ons bij de ruilfase. Tijdens deze fase mag er onderhandeld worden over locaties, attractietegels en geld in alle hoeveelheden of combinaties.Waterfall Park review door Mervin en Ginger. Bordspel. Repos Production

Tijdens de bouwfase, worden de attracties daadwerkelijk gebouwd op de locaties die jij bezit. Een attractie is voltooid als de juiste hoeveelheid tegels van eenzelfde attractie aan elkaar grenzen. Deze tegels moeten in jouw bezit zijn, dus jouw basiskleur hebben. Zo zijn er attracties die 3,4 of 5 tegels vereisen om compleet te zijn. Je wilt dus de juiste sets verzamelen. Tot slot vindt de inkomensfase plaats. Nu ontvangt elke speler de opbrengst van zijn of haar attracties. Een speler ontvangt inkomen voor zowel voltooide als niet-voltooide attracties. Niet-voltooide attracties zijn uiteraard minder waard dan voltooide attracties. Dit is in een tabel aangegeven bovenaan het bord. Het inkomen wordt daarnaast bepaald op basis van de grootte van de attractie. Hierna volgt de 2e ronde van het spel en beginnen de fasen opnieuw. Na de 4e ronde wint de speler met het meeste geld.

Waterfall Park review door Mervin en Ginger. Bordspel. Repos Production

Conclusie

Wij vinden dit een ontzettend leuk familiespel! Het is jammer dat je het niet met z’n tweeën kan spelen, anders zouden we dit spel zeker heel vaak spelen. Natuurlijk is dit wel heel logisch, want het is niet leuk om maar met één iemand te kunnen onderhandelen. Je wilt natuurlijk wel de beste deal kunnen kiezen uit verschillend aanbod. Wat je bij de één niet kan halen, kan je bij de ander misschien wel verkrijgen. Of misschien lukt het je wel meer voor minder te krijgen. Je onderhandelskills worden hier op de proef gesteld. Dit is een geschikt spel voor de liefhebbers van Monopoly, maar ook voor degenen die dat wat te lang vinden duren. Want Waterfall Park speelt vlot, omdat alle spelers tegelijk aan de beurt zijn, en het heeft het geliefde onderhandelingselement. We hebben het met verschillende mensen gespeeld en allen waren ze erg enthousiast. Het spel is ook prachtig vormgegeven. De doos is een aanwinst voor je kast en de inhoud is fijn geordend. Het spelbord is van goede kwaliteit en een mooi dik bord met prachtige kleuren. Met veel plezier leggen we de basistegels, die precies in het bord passen, neer en bouwen we onze attracties. Tot aan het einde blijft het spannend wie er met de winst van doorgaat, want iedereen houdt zijn geld gedekt voor zich. Je hoort tijdens de inkomensfase wel wat iemand binnenhaalt, maar om dat van meerdere spelers alle ronden goed bij te houden is een uitdaging. Spanning gegarandeerd dus.

Mervin en Ginger Bitmoji

Deze review van Waterfall Park is geschreven door Mervin & Ginger.
Lees alle reviews van Mervin & Ginger

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Dit is een geschikt spel voor de liefhebbers van Monopoly, maar ook voor degenen die dat wat te lang vinden duren."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Koop Waterfall Park bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Waterfall Park

Omschrijving van Waterfall Park


Waterfall Park is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Waterfall Park duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Waterfall Park wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Repos Production. .

Koop Waterfall Park bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.