Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Warsch, Wolfgang

Review van Clever – Tot De 3e Macht

Slimmer dan slim, ben je dat? Niet gewoon Clever, niet Dobbel zo Clever, maar Clever tot de 3e Macht Haal alles uit de kast en ontdek hoe clever je bent!

De basis van het spel is hetzelfde als in Clever en Dobbel zo Clever. Iedereen krijgt een scorevel en er zijn zes gekleurde dobbelstenen. Nou ja, 5 kleuren en 1 witte dobbelsteen. Dat is de joker. Iedere kleur komt overeen met een categorie op je scorefomulier.

Clever tot de 3e macht - Dobbelspel - Roll and write - 999 Games

Als je aan de beurt bent, gooi je de 6 dobbelstenen . Je kiest er een uit en vult het in op je formulier. In sommige velden kruis je een vakje aan en in andere velden zet je een cijfer. Alle dobbelstenen die lager zijn, leg je op het dienblad. In totaal mag je dit 3 keer doen. Aan het einde van jouw beurt, mogen de andere spelers een dobbelsteen van het dienblad kiezen en gebruiken. Daarna is de volgende speler aan de beurt.

Je zult goed moeten nadenken over je tactiek en vergeet ook niet om je tegenstanders een beetje in de gaten te houden. Je wilt toch niet net die dobbelsteen op het dienblad leggen, die ze zo graag willen hebben!

De verschillende categorieën hebben leuke manieren van bonussen verdienen. Bij donkerblauw bijvoorbeeld, werk je vanuit het midden naar links en rechts. Bij blauw/groen is het aantal vakjes dat je mag aankruisen afhankelijk van het aantal dobbelstenen met hetzelfde aantal ogen. Bij bruin werk je wel weer gewoon van links naar rechts, maar daar mag je velden overslaan. Bij roze kies je voor een bonus óf je vermeerdert je punten en bij geel moet je een vakje boven en onder een bonus aankruisen om er gebruik van te mogen maken.

Als alle rondes voorbij zijn ga je punten tellen. Het aantal rondes is afhankelijk van het aantal spelers. Degene met de meeste punten wint

Clever tot de 3e macht - Dobbelspel - Roll and write - 999 Games

Conclusie

Ik vind Clever al een leuk dobbelspel, maar deze variant, ook uitgegeven door 999 Games, is nog een stuk uitdagender. Je probeert goede combinaties te maken en zo een kettingreactie van bonussen te krijgen. Je moet soms flink puzzelen, maar daar houd ik wel van

Clever tot de 3e macht - Dobbelspel - Roll and write - 999 Games

De manier van bonussen verdienen is anders dan in de vorige versies van Clever en per categorie heel verschillend en dat maakt het erg leuk.
Omdat je in ieders beurt zelf ook iets mag doen, gaat het voor je gevoel lekker snel. Je speelt het spel met 1-4 spelers vanaf 10 jaar en een potje duurt ongeveer een half uur.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Clever – Tot De 3e Macht is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Clever – Tot De 3e Macht bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Clever – Tot De 3e Macht


Clever – Tot De 3e Macht komt uit de Clever Spelfamilie. Clever – Tot De 3e Macht is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Clever – Tot De 3e Macht duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Clever – Tot De 3e Macht staat in het Engels bekend onder de naam Clever Cubed. Clever – Tot De 3e Macht is ontworpen door Wolfgang Warsch en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Clever – Tot De 3e Macht bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671029879635", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000017013999","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Clever%20tot%20de%203e%20macht%20Dobbelspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.